Emenike'ye resmi teklif!
Galatasaray0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Galatasaray
- Emenike'ye resmi teklif!
-
12-10-2019, 05:28:16Kayıtlı ÜyeKardemir Karabukspor Başkanı Ferudun Tankut, Galatasaray Sportif Direktoru Adnan Sezgin'in golcu futbolcuları Emenike'yi istediklerini soylediğini belirterek, "Devre arasında hicbir futbolcuyu satmayız. Sezon sonunda ise oturup bakarız" dedi. Kardemir Karabukspor'un golcu futbolcusu Emenike, ididiaya gore gectiğimiz hafta sonu oynanan Bucaspor karşılaşması oncesi ucretine zam istedi. Oyuncunun bu talebi Başkan Ferudun Tankut'a iletildi. Tankut yaşanan bu gelişmenin ardından Teknik Direktor Yucel İldiz, Genel Kaptan Metin Yılmaz ve Genel Menajer Seyit İcgul ile toplantı yaparak, "Taviz yok, sahaya cıkacak futbolunu oynayacak. Agresif tavırlar gostermesi, takımın huzurunu bozması halinde gerekirse macın birinci dakikasında oyundan alacaksınız. Emenike takımda en fazla para alan oyuncu. Ayrıca sezon başında ucretini artırdığımızda kendisi teşekkur etti ve yapılan zamdan memnun olduğunu belirtti. Şu anda takımda huzuru bozacak hicbir karar alamayız. Kimse kendisini Karabukspor'dan ve camiadan buyuk goremez" dedi. Hurriyet Tankut, Emenike'nin Galatasaray'a transfer olacağı yonundeki haberlere de acıklık getirerek, şoyle konuştu: "Adnan Sezgin Galatasaray-Karabuk macı oncesi kendilerine verdiğimiz yemekte 'Emenike'yi istiyorum' dedi. Ben de kendisine 'Şu anda satılık oyuncu yok' dedim. Daha sonra ortak bir dost aracılığı ile bu teklifini yineledi. Ancak ben yine aynı yanıtı verdim. Devre arasında hicbir oyuncuyu satmayız. Sezon sonunda ise oturup bakarız. Eğer Emenike'yi satacaksak da illa Galatasaray'a satacağız diye bir şart yok. Kulubun ve oyuncunun menfaatlerine bakarız ve bizim icin en kazanclı transferi yaparız" dedi. Emenike'nin Turk vatandaşı olması icin başlattıkları calışmanın devam ettiğini soyleyen Tankut, "Bizim başvuru yapabilmemiz icin 5 yıl Turkiye'de yaşaması gerekekiyor. Emenike henuz 2 yıldır Turkiye'de. Ancak, Bakanlar Kurulu isteğiyle resen Turk vatandaşı olabiliyor. Biz de bu konuda Karabuklu TBMM Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin'den yardım istedik. Calışmaları takip ediyoruz. Amacımız hem Milli Takıma yeni bir oyuncu kazandırmak, hem de Emenike'yi uluslararası arenaya surmek. Turk statusunde oynayacak bir Emenike'nin olası bir transferde piyasası artacak. Takımda kalması durumunda ise bir yabancı kontenjanı daha acılacak" diye konuştu. __________________