Turk gibi başla Alman gibi bitir
Galatasaray0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Galatasaray
- Turk gibi başla Alman gibi bitir
-
12-10-2019, 05:09:58Kayıtlı ÜyeTurk gibi başla Alman gibi bitir Galatasaray-Borussia Dortmund macını izlerken, yaşanan olayları değişik yonlerden duşundum... 90 dakika boyunca oldukca istekli bir mucadele sergileyen Galatasaraylı futbolcular, yaşanan olaylardan hic etkilenmediklerini kanıtladı. Hepsi inanılmaz bir ozveri ile sahaya cıkmışlar... Ozellikle ligin ilk yarısında takıma fazla katkı sağlayamayan genc Sabri’yi beğeni ile izledim. Sabri’nin olumlu yonde buyuk bir değişime uğradığı bir gercek... Kafasını kaldırıp futbol oynamaya başlayınca, iki golun asistini yaparak galibiyette onemli rol oynadı. Galatasaray’ın onemli bir ozelliği de tek top oynama alışkanlığını yakalamış olmasıydı. Tabii ki Hasan Şaş’ı istisna olarak dışarıda bırakıyorum. Hasan Şaş’ın futbolculuğu tartışılamaz ancak, rakibe calım attıktan sonra kendisini de calımlaması takım oyununu olumsuz yonde etkiliyor. Eric Gerets, Hasan gibi bir yeteneği kazanacaktır. Gerets’in bir başka sorunu da Ayhan Akman... Hazırlık karşılaşmalarında, 3 mac cezalı olan Ayhan mı oynamalı, yoksa Ayhan’ın yerine forma giyecek futbolcuya mı şans tanımalı? Bu konu da tartışmaya değer... Macın oldukca hareketli ve gollu gecmesinin nedeni iki takımın da savunmasında sıkıntılar yaşamasıydı. Hucum gucu ust duzeyde olan Dortmund ve Galatasaray, savunmada acıklar verince boyle bir skor ortaya cıktı. Bu arada Galatasaray’ın genc kalecisi Aykut ne kadar kaliteli olduğunu gozler onune serdi. Ama kaleci ne kadar iyi olursa olsun, savunmada gorev yapan arkadaşlarının yardımına ihtiyacı var. Aykut bu yardımı goremedi. Macın ikinci yarısında Dortmund, az daha Galatasaray’ı yakalıyordu. Tam, ‘Turk gibi başla, Alman gibi bitir’ derken Hasan Şaş sahneye cıktı ve yanıldığımızı anladık... Galatasaraylı futbolcular, maca Turk gibi hızlı başladı, Alman gibi soğukkanlı bir şekilde bitirdi. Bakalım bu macta beğeni toplayan Galatasaray, ikinci sınavı olan Beşiktaş macında neler yapacak. Eğer Galatasaray, Beşiktaş macında da bu duzende futbol sergilerse, Fenerbahce ligin ikinci yarısına sanırım pek de rahat giremeyecek. __________________