Bu fırsat kacmaz!
Galatasaray0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Galatasaray
- Bu fırsat kacmaz!
-
12-10-2019, 05:09:56Kayıtlı ÜyeBu fırsat kacmaz Şişli Belediye Başkanı ve Galatasaray eski yoneticisi Mustafa Sarıgul, sarı-kırmızılı kulubu ayağa kaldıracak Seyrantepe Projesi'ndeki son gelişmeleri SABAH'a anlattı. Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlıkları'nın ust uste aldıkları kararlarla Seyrantepe arazisini tamamen Şişli Belediyesi'ne devretmesinin ardından gozler, sarı-kırmızılı kulubun eski yoneticilerinden Belediye Başkanı Mustafa Sarıgul'e cevrildi. SABAH, Galatasaray camiasının 'kurtuluş' olarak değerlendirdiği Seyrantepe Projesi hakkında son sozu soyleme yetkisine sahip olan Sarıgul'le goruştu. Şişli Belediye Başkanı, "Bu, Galatasaray adına tarihi bir fırsattır. Yonetim kurulu elini cabuk tutup, bu konuda gerekli işlemleri yapmalıdır" ifadesini kullandı. Maliye Bakanlığı'nın toplam 384 bin metrekare olan arazinin ihalesini iptal ettiğini, Bayındırlık Bakanlığı'nın ise daha once yeşil alan olarak gorulen arazinin imar planını konut, ticaret ve spor bolgesi olarak değiştirdiğini hatırlatan Sarıgul, "İki bakanlık, dosyayı son şekliyle Şişli Belediyesi'ne devretti. Sportif olarak konuşacak olursak, artık top bizde" yorumunu yaptı. UC PROJEYLE GELSİNLER Galatasaray Kulubu'nun Seyrantepe konusunda bir an once en az uc proje hazırlaması gerektiğini soyleyen ve ardından da kendilerine muracaat etmelerini isteyen Mustafa Sarıgul, "Kulubun bize başvuru yapması şart. Onlar bunu yapmadan Şişli Belediyesi'nin bir adım atması mumkun değil. Proje birden fazla olursa, en iyisini değerlendirme fırsatımız olur, bundan da Galatasaray Kulubu kazanclı cıkar. Bu nedenle en az uc proje diyorum. Başvuru yapıldıktan sonra projeleri bizde once İmar Komisyonu inceler. Oradan cıktıktan sonra Belediye Meclisi'ne sunuş yapmak gerekir. Galatasaray yeter ki yola cıksın. Biz bu işin takibinde en az onlar kadar ısrarlı oluruz. Ben Galatasaraylı'yım ama şu anda Şişli'nin diğer spor kuluplerine karşı da sorumluluklarım var. O arazide bu kulupler de kendilerine yer bulacak. Yani orası mukemmel bir sportif merkez olacak. Bu nedenle Seyrantepe'ye buyuk onem veriyoruz" diye konuştu. FENER'DE GUZEL İŞLER OLUYOR Eski bir G.Saraylı yonetici olarak sarı-kırmızılı kulubun icinde bulunduğu durumu da değerlendiren Sarıgul bu konudaki goruşlerini şoyle ozetledi: "Galatasaray icinde oncelikle toplumsal bir ic barışa ihtiyac var. Bunyede sevgi eksikliği hissediliyor. Yonetim, divan ve taraftar grupları arasındaki iletişim kopmuş. Sayın Ozhan Canaydın iyi bir başkan, ama yalnız. Sonucta bunlar cozulemeyecek sorunlar değil. Sonucta her cokuşun bir zirvesi olacaktır. Galatasaray'ın zirveye cıkmak icin hemen koşmaya başlaması gerekir. F.Bahce'de bugun cok guzel işler yapılmaktadır. Nedeni ise yonetim modelinin işlerliğidir. Galatasaray'ın ayakta kalması, Turk futbolu icin de hayati onem taşımaktadır. Cunku G.Saray-F.Bahce-Beşiktaş rekabetinin bittiği gun, Turk futbolunun olduğu gundur. Bu devler, birbiri olmadan duşunulemezler." HALUK ULUSOY'A SEVİNDİM Futbol Federasyonu genel kurulunu da değerlendiren Sarıgul, "Kongre kararı alındığından beri gelişmeleri dikkatle takip ediyorum. Acıkca soyluyorum benim gozumdeki ideal başkan da Haluk Ulusoy'dur. Kendisinin onu, demokrasi ile bağdaşmayacak bir şekilde kesilmişti. Anayasa Mahkemesi tarafından buna son verildi. Adalet yerini buldu. Ben de cok sevindim. Tum kuluplerin sevgisini kazanmış, secime cok guclu girecek biri. Ulusoy'un cevresinde toplanılması ve guclu bir yonetim kurulması halinde Turk futbolunun sorunlarının en kısa surede cozuleceğinden eminim" dedi. __________________