Başka pencere!
Galatasaray0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Başka pencere!
-
12-10-2019, 05:09:41Kayıtlı ÜyeBaşka pencere! Galatasaraylılar’ın onceki gece orneklediği vefa gosterisi, bu kulube bir başka pencereden bakılması gereğini yeniden anımsattı bana... Evet Galatasaraylılık vefadır, dayanışmadır, sabırlı olmak ve işini en iyi şekilde yapmaktır. Elbette inişler, cıkışlar zaman zaman da olumsuzluklar olacak ama geleneksel Galatasaraylılık dayanışması ve iş birliği asla unutulmayacak. Futbolcular bu realiteyi, tekrar anımsattı bir Antalya gecesinde, şık Dortmund galibiyetiyle. Sağolsun varolsunlar. Turgay Vardar... Anılarımın arasındaki pırıl pırıl Galatasaraylı. Faruk Suren’in ilk yılı. Kulubun Avrupa standartlarını yakalaması, hatta gecmesi projeleri hazırlanmakta harıl harıl. Ateş Unal Erzen başkanlığında bir kurul oluşturulmuştu. Sinan Kalpakcıoğlu, Galatasaray Universitesi oğretim gorevlisi Atilla hoca, o donem FANATİK’te yazan sevgili Turan ve ben. Suren’in holding binasında toplantılar yapıyoruz. Konu medyatik yapılanma ve cağdaşlığı yakalama arzusu. Birkac toplantı sonrası Erzen, ‘Oğuz Galatasaray’ın medya direktoru ve cıkarılacak derginin genel yayın sorumlusu olacaksın’ dedi. Cevabım şoyle oldu: ‘Ateş ağabey, islamın şartı beş, altıncısı haddini bilmek. Bu gorev benim icin buyuk bir onur vesilesi ama olmaz. FANATİK’te cok sevdiğim bir gorevim var. Ustelik yabancı dil bilmem. Kulubu Avrupa’da temsil edecek direktorun yabancı dil konuşabilmesi şart. Ustelik Galatasaray Lisesi Mezunu ve medyada uzman biri bu işi cok daha iyi başarır.’ Bir kac toplantı sonra da kafamdaki adı acıkladım; ‘Turgay Vardar başarılı, deneyimli ve gazetecilik kariyeri kanıtlı bir Galatasaraylı.’ Ateş Unal Erzen ve Ozhan Canaydın’ın da destekleri sonrası iki ay uğraştık ve Turgay’ın Akşam Gazetesi’nden kulube gecmesini sağladık. Belki hedeflediklerimiz olmadı fakat Turgay rahatsızlandığı gune kadar gorevini mukemmel yaptı. Nur icinde yatsın. Cenaze gunu Galatasaraylı futbolcuların uzuntusune ortak olurken bir genc dikkatimi cekti. Perişan haldeki bu cocuk şimdi Rizespor forması giyen, kaleci Mehmet’ti. Antalya kampında Guvenc Kurtar’dan izin almış ve gelmiş. Bu vefalı adam gibi adama helal olsun. Fark etmiştim ama soz etmek istemiyordum acıkcası. Orada biri daha bulunmalıydı. Tunc Kayacı ve birkac arkadaşım daha sorunca hemen herkesin gozleriyle aradığını anladım. Kaptan Bulent Korkmaz... Neden gelemedi bilmiyorum, fakat kaleci Mehmet’ten cok daha uzun bir zaman dilimini sevgili Turgay’la paylaştığını biliyorum. Herkesin birbirine sorduğu sorunun cevabını ‘Kaptan’ verir umarım. Dortmund skoru futbolcuların alışılmış galibiyetlerinden biri, Turgay Vardar’a vefa ve sevgi gosterileri de yine bilinen Galatasaraylılık değerleridir. Bu takımın para mara gibi maddi varlıkların cok uzerinde tuttukları kulup etiği, ulusal başarılardaki bilinmeyen ve anlaşılamayanların net cevabı ve realiteye gecmişidir. Galatasaray’ın bir turlu cozulemeyen sırrının ozu de bu ayrıntıda gizli galiba. Rab’bimin rahmeti hep uzerinde olsun Turgay... Kalplerdesin, kalbimizdesin. __________________