Milan Baros: “Hepimizin Hayali İstanbul Finali”
Galatasaray0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Galatasaray
- Milan Baros: “Hepimizin Hayali İstanbul Finali”
-
12-10-2019, 04:52:39Kayıtlı ÜyeGalatasaray’ın Cek golcusu Milan Baros, UEFA resmi sitesi www.uefa.com icin futbolseverlerden gelen soruları cevapladı. UEFA’nın haberinde, Milan Baros’un Hakan Şukur efsanesinin yerini doldurmak gibi zor bir gorev icin Galatasaray’a geldiği ve takımın gol yukunu cekerek kısa surede taraftarın sevgilisi haline donuştuğunden soz edildi. Uefa.com, Milan Baros’a gelen yuzlerce sorudan sectiklerini Cek oyuncumuza iletti ve yanıtları bugun resmi sitesinde yayınladı. Sorular ve cevaplar şoyle: Bordeaux macı hakkında ne duşunuyorsunuz? Mert Soyer, 15, İzmir Milan Baros: İki takımın da şansları eşit. İlk macı deplasmanda oynamak avantaj olabilir. Orada iyi bir sonuc alırsak burada da yenebiliriz. Kolay olmayacak ama umuyorum turu gececeğiz. İyi bir kadroları ve (Marouane) Chamakh, (Yoann) Gourcuff gibi iyi hucum oyuncuları var. Savunmaları da iyi, cok gol yemiyorlar. Harry Kewell ile birlikte Liverpool’dayken İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali oynadınız. Şimdi Galatasaray’la yine İstanbul’da, bu kez UEFA finali oynar mısınız? Duran Yıldız, Frankfurt-am-Main, Almanya Bunu aramızda konuştuk. Şukru Saracoğlu’nda final oynayıp kazanmak fantastik olur. Ama finale yolculuk cok uzun. Ve bircok da iyi kulup var karşımızda. Favori gorulduğumuzu sanmıyorum ama sabırlı olup adım adım gitmeliyiz. Şimdi onumuzde Bordeaux var ve neler olacağını goreceğiz. Ama hepimizin hayali final. Sizi Galatasaray’da izlemek muhteşem! Nedir performansınızdaki yukselişin sırrı? Barbaros Sezer, 27, Toronto, Kanada Teşekkur ederim. Duzenli oynuyor olmam ve teknik direktorun bana guvenmesi ilk nedenler. İhtiyacım olan da buydu. Bunun da otesinde, hucumu cok duşunen bir takımımız var ve cok pozisyon yaratıyoruz. Ben de şu ana kadar takıma gayet iyi uyum sağladım. Umarım bu devam eder. Kariyerinizde en cok hangi kulupte oynamaktan keyif aldınız? Wojtek Zdrojkowski, Londra Tabii ki Liverpool gunlerimi hatırlarım. Oradaki yıllarım muhteşemdi ve onları asla unutmayacağım. Galatasaray ikinci favorim. Karşılaştığınız en iyi savunmacı kimdi? Andre Dega Barros, 28, Brezilya Birini secmek zor. Ama Rio Ferdinand ya da John Terry. (Marcel) Desailly’ye karşı da oynamıştım. Hepsi cok iyi savunmacılar. Şu ana kadar kariyerinizde en unutulmaz olan ne? Chi-Chio Suen, 15, Hong Kong, Cin İstanbul’da 3-0 geriden gelip penaltılarla kazandığımız Şampiyonlar Ligi finali. Kariyerimde şu ana kadarki en buyuk andı. En cok sevdiğimiz Turk yemeği hangisi? İbrahim Erhan Arslan, 20, Turkiye Her mactan sonra kebap ve lahmacun yeriz. Bunun dışında pek bir şey tatmadım ama kebap guzel! Galatasaray efsanesi Hakan Şukur’le kıyaslanmanız hakkınızda ne duşunuyosunuz? Metecan Kanbur, 18, İstanbul Onurlandırılmış hissediyorum. Gecen sezon futbolu bıraktı ve gol attıkca onunla kıyaslıyorlar beni. Umarım bu devam eder. Buyuk bir forvetti, cok gol attı. Eğer beni onunla kıyaslıyorlarsa bu işimin iyi bir yansımasıdır. İngiltere ve Fransa ile kıyaslanınca Turkiye’de oynamak nasıl? Michael Aksoy, Sydney, Avustralya İngiltere Premier Ligi dunyada en iyi. O nedenle kıyaslayamazsınız. Ama Fransa Ligue 1 ile kıyaslanabilir. Turkiye’de altı – yedi kulubun bol yabancı oyunculu cok iyi kadrosu var. Gelmeden once Turkiye liginden ne beklemem gerektiğini bilmiyordum ama altı-yedi aylık tecrubenin ardından diyebilirim ki ust kalitede bir lig. Euro 2008’deki Turkiye – Cek Cumhuriyeti macı Turk futbolu hakkında goruşlerinizi değiştirdi mi? Unal Karakaya, Turkiye, İstanbul Hayır. Euro 2008’den once de Turkiye’nin cok iyi bir takım olduğunu biliyordum. Bunu gecen yıllarda buyuk turnuvalara katılarak gostermişlerdi. Euro 2008 onlar icin cok guzeldi, Almanya’ya biraz da kotu şans eseri elendiler. O yuzden Turkiye liginin de kolay olmasını beklemiyordum. Galatasaray’daki en iyi arkadaşınız kim? Mert Soyer, 15, İzmir, Turkiye En iyi arkadaşlarım yabancılar icinde mesela Harry Kewell, Lincoln, Fernando Meira ve Morgan De Sanctis. Taraftarının bağlılığıyla unlu iki kulupte oynadınız. Galatasaray ve Liverpool taraftarını kıyaslar mısınız? Berk Kak, 15, Podgorica, Karadağ İki kulubun de olağanustu taraftarı var. Kulupleri onlar icin her şey demek. Taraftardan boyle bir destek hissetmek cok onemli. İki taraftar grubunun da şu ana kadar futbolda gorduğum en iyi şeyler olduğunu duşunuyorum. Neden Galatasaray’ı sectiniz? Mikail Ozturk Başka ulkelerden de teklif vardı ama Galatasaray benim ve eski kulubum Lyon’un beklentilerini karşıladı. Cok iyi bir kadrosu olduğunu, her sene şampiyonluğa ve Şampiyonlar Ligi’ne oynadığını duşundum. Kume duşmeye oynamaktansa değişik bir ulkede oynamak her zaman daha iyi bir secenektir. Bu takımın kupalar kazanma şansı cok yuksek. Oyun sırasında takım arkadaşlarınızın dilini anlamak zor mu? Turkce oğreniyor musunuz? Merve Karabulut, İstanbul, Turkiye Sahada gereken basit ifadeleri biliyorum ama zaten sahada İngilizce konuşulur ve anlaşırız. Galatasaray’ı sizin icin ozel yapan ne? Ve 2000-2001’deki gibi Avrupa’nın oncu kulubu olması icin Galatasaray’a ne gerektiğini duşunuyorsunuz? Hulusi Bahcıvan, Turkiye, İstanbul UEFA Kupası’nı kazanmak!! (Guluyor) Takımımız cok iyi ama konuşmak icin daha eleme turunun başlangıcı cok erken. Sabırlı olmalıyız. Bu kupada bircok rakibimiz var. Gollerden sonra taraftarlar adınıza tezahurat yapıp şarkılar soylediğinde ne hissediyorsunuz? Semih Kiremit, Hollanda Guzel bir duygu. Futbol oynamamızın nedeni de boyle başarı ve keyif elde etme isteği. Taraftarın şarkıları, işinizin guzel bir odulu. Lyon’da hayal kırıklığıyla gecen iki sezonun ardından Turkiye’de yeniden gol kralısınız. Hucumda yeniden odak noktası olmak icin ne yaptınız? Ferdi Eryılmaz, 27, Saint-Etienne, Fransa Duzenli oynamam cok onemli. Yedekteyken gol atmak zordur! Lincoln, Kewell ve Arda (Turan) gibi pozisyon yaratan futbolcuların etrafımda olması da cok onemli. Turkiye’deki bu başarı ve gollerin ardından daha buyuk mucadeleler ilginizi cekiyor mu? Alper Turfan, 19, Koblenz, Almanya Futbol her zaman, her yeni sezon mucadeleler demektir. Şimdi Turkiye ligini ve UEFA Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Sezon bittiğinde başarılı bir yıl olup olmadığını goreceğiz. Daha fazla gol atabilirsem harika olur. Toplamda 20 golum var ve 30’a ulaşırsam bu gercekten fantastik olur. __________________