Kuralar hatırladığım kadarıyla 19 Aralık'ta cekilmişti.Bugun 16 Şubat Pazartesi.Carşamba gunu 2 aydır beklediğimiz mac var:Bordeaux-Galatasaray.Mac 21.45'de Trt 1'de. Peki ne olur bu macın sonucu?İki takıma da bir goz atalım: Ev sahibi Bordeaux bu sene gercekten cok iyi.Fransa kupasında finaldeler.Şampiyonlar liginde ozellikle evlerinde oynadıkları maclarda iyi bir performans gosterdiler.Chelsea'den bile puan almayı başardılar.Zaten grupları zordu.Chelsea ve Roma'nın tur atlayacağı belli idi.Bir de bunun ustune Cluj da dişli cıkınca gruptan cıkmaları iyice zor hale gelmişti.Onlar da cıkamadılar gruptan ama Avrupa'ya da hepten veda etmediler.UEFA'ya duştuler gruplarında 3. olarak.Ligde de son bir kac haftaya kadar iyi gidiyorlardı.Son haftalarda ise puan kayıpları yaşadılar.Bu hafta da Grenoble ile 1-1 berabere kaldılar.Gourcuff,Cavenaghi,Gouffran,Chamakh,Wende l ve Diarra en onemli oyuncuları. Galatasaray'a gelince...Lige cok iyi başlamadı bu sene Galatasaray.Ancak sezonun ilk yarısının sonlarına doğru cok iyi bir Galatasaray izledik.Kewell-Lincoln-Arda-Baros dortlusu adeta şiir gibi futbol oynuyorlardı.Ust uste galibiyetler aldı Cimbom,bu arada UEFA'da da grupta Benfica ve Hertha Berlin gibi takımları deplasmanda,Olympiakos'u ise kendi evimizde devirdik.Arada bir tane Metalist faciası yaşadık ama cok da etkilemedi bizi.Bu arada Turkiye Kupası'nda da gruptan cıkılmıştı ve rakip Sivasspor olmuştu.Ne olduysa ilk sezonun bitmesiyle oldu.Sakatlıklar ust uste geldi.Kewell,Lincoln sakatlandılar derken takımın dengesi bozuldu.Bu arada Turkiye Kupası'nda Sivas'a elenmekten kurtulamadı Galatasaray.Cok da onemsenmedi bu.Ancak ligde once Sivas'dan puansız donulmesi,sonra Kayseri'yle alınan beraberlik ve en son olarak da Antalyaspor yenilgisi moralleri iyice bozdu. Anlayacağınız 2 takım da bu sene gercekten iyi gidiyorlardı.Son haftalarda ise duşuşe gectiler.Peki ne olur Carşamba gunku mac?Bence avantajlı bir skorla doneriz.Bunu neye dayanarak soyluyorum?Cok basit,Galatasaray-Avrupa ilişkisine.Galatasaray ne kadar kotu durumda olursa olsun Avrupa'da mac yapılacağı zaman bir umit vardır.Bu her zaman boyle olmuştur.Ornek vermek gerekirse bu sene ust uste oynanan Benfica ve Fenerbahce macları.Galatasaray deplasmanda Benfica gibi bir ekibi 2-0'la geciyor sonra Kadıkoy'de Fenerbahce'den 4 yiyordu!Ben Galatasaraya guveniyorum.Bu mactan da gollu bir beraberlikle ayrılacağımızı duşunuyorum.Bir de şu var:Bu mac Galatasaray'ın bu seneki son şansı olabilir.Alınacak kotu bir sonucta sezon başından beri Kadıkoy'de final hesapları yapan taraftar ve yonetim bundan hic de hoşnut olmaz.Skibbe de kolay kolay o mevkide duramaz.Bu yuzden Cimbom iyi bir sonuc almak zorunda.Haydi Galatasaray,goster Avrupa'daki gucunu,sevindir bizleri,don eski gunlerine...