Alıntı:
Harry Kewell sakatlıktan sonra ilk kez Galatasaray TV’ye konuştu. UEFA Kupası’nda oynanacak Bordeaux macı oncesi Galatasaray TV muhabiri Yakup Cınar’ın sorularını cevaplandıran yıldız oyuncu, “Lakabın Oz Buyucusu… Bordeaux macında oynarsan sihir yapar mısın?” sorusuna “Takımdaki her oyuncu gibi o macta ben de oynamak istiyorum, herkes emin olsun, elinden geleni yapacağım” dedi. Kendisi bir ameliyat gecirdi. O ameliyat doneminin ardından calışmalarına başladı. Şu anki durumu nedir? Ameliyat sonrası rehabilitasyonumu tamamlamam icin hala calışmaya devam ediyorum. Bence henuz rehabilitasyon surecim tamamlanmadı. Ancak takımla calışmaya devam ediyoruz. Diğer yandan da doktorla, fizyoterapistlerle calışmaya devam ediyoruz. Henuz yuzde 100 değilim, benim gayretim yuzde 100’ume ulaşmak. Fransa’ya gidecek mi? Bordeaux macında oynama ihtimali var mı? Hocamızın ne duşunduğunu tabii ki bilemem, takıma koyacak mı koymayacak mı onun tasarrufunda olan bir şeydir. Fakat Bordeaux’ya gidiyorum. Bordeaux’ya giden her oyuncu tabii ki takımda da olmayı hayal ederek gider. Kendisinin olmadığı donemlerde Galatasaray’ı izleyebildi mi? İkinci yarıda nasıl buluyor Galatasaray’ı? Tum macları seyrettim ve soylemek gerekir ki şu son donemde aslında pek şanslı değildik. Takımca hakemlerle bazı sorunlarımız oldu ama yine de bu bizim mac konsantrasyonumuzu etkilememeli. Bizim hedefe yonelik konsantrasyonumuz etkilenmedi diye duşunuyorum. Rakibimiz olan diğer takımlar da maclar kazandılar, kaybettiler. Ve sonuc itibariyle şu anda bizim şampiyonluk şansımız hala devam ediyor. Biz başımıza gelen tum şanssızlıklara rağmen hala liderin cok yakınındayız. Dolayısıyla henuz kaybedilmiş bir şey yok. Bizim yeniden konsantrasyonumuzu toplayıp tum zorlukların ustesinden gelmemiz gerekiyor. Bordeaux macını soracağım… İlk mac deplasmanda, bu avantaj mı? Evet tabii ki ilk macı dışarıda oynamak avantajlı cunku skoru etkileme şansını kendi evinize bırakmış oluyorsunuz. Kendi evinizde kendi seyircinizin onunde oynadığınız durumlarda da kendinizi muhakkak daha iyi hissediyorsunuz. Fakat bunun yanı sıra bizim Bordeaux’ya karşı cok dikkatli olmamız gerekiyor. Cunku bugun Avrupalı futbol takımlarının gerekten cok zekice kontrollu olarak bir kontratakla ya da anlık bir oyunla skoru değiştirebildiklerini goruyorsunuz. Dolayısıyla onde olmak avantaj olmayabiliyor. Buna dikkat etmemiz gerek. Ama tabii ilk macı deplasmanda oynamak bizim icin avantajdır. Şu goruşe katılır mı: Galatasaray Avrupa’da oynanan 4 macın 3’unu kazandı. Avrupa’daki maclara daha konsantre, daha iyi cıkıyor diyebilir mi? Ligde oynanan futbolla Avrupa’da oynanan futbolu karşılaştıramazsınız. Gercekten cok farklı karakterde oyunlar oynanır her iki kulvarda da. Bunun sebebi de cok basittir: Avrupa’da iki haftada bir oynadığınız macı kazanmanız gerekir. Oysa ki ligde 5 macta puan kaybetme şansı vardır, bunun telafisi vardır. Ama Avrupa’da bir tek maca cıkacağını bilirsiniz. Bilirsiniz ki o macta iyi olmanız gerekir, başka turlu sonuca ulaşamazsınız. Taraftardan uzun bir sure ayrı kaldı, onları ozledi mi? Tabii ki ozledim. Her şeyden once benim gorduğum en ateşli taraftarlardan biri Galatasaray taraftarı. Her zaman takımı destekliyor, her zaman takımın arkasında durması gerektiğini gosteriyor. Biz onların gosterdiği bu cabaya, bu sevgiye karşılık kendilerine ne kadar muteşekkir olduğumuzu bir tek şekilde gosterebiliriz: Oynayarak, iyi oynayarak, kazanarak… Biz de bunu yapmaya calışıyoruz. Lakabı “Oz Buyucusu”… Bordeaux macında oynarsa sihir yapacak mı? (Kewell gulerek cevap veriyor) Elimden geleninin en iyisini yapmaya gayret edeceğim. www.galatasaray.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Harry Kewell: “Elimden Geleni Yapacağım”