Galatasaray'ın yeni transferi Colin Kazım, yeni bir sayfa actığını ve kendisine guvenenleri mahcup etmeyeceğini soyledi. Galatasaray'ın yeni transferi Colin Kazım, yeni bir sayfa actığını ve kendisine guvenenleri mahcup etmeyeceğini soyledi. Antalya kampında "Turk Telekom Kamp Gunluğu" programında Galatasaray Televizyonu canlı yayınına konuk olan Kazım'ın acıklamaları şoyle: - Kazım bir kez daha hayırlı olsun diyelim. Takım arkadaşlarıyla da bugun tanıştı. İlk diyalogları, ilk heyecan, ilk izlenim biraz bunlardan bahsederek başlayalım. "Sabah arkadaşlarımla karşılaştığımda, arkadaşlarımla buluştuğum zaman senelerdir Galatasaray forması giyiyor gibi hissettim. Cunku beni cok iyi karşıladılar. Guzel bir karşılama yaptılar. Onun haricinde zaten bir coğunu Milli Takım'dan tanıyordum. O yuzden hic yabancılık cekmedim. Bana senelerdir Galatasaray forması giyiyor gibi hissettirdiler." -Transferin oykusuyle başlayalım. Bu oyku nasıl gercekleşti, transferini anlatabilir mi? "Normalde eski takımımla bu sezonun sonuna, mayıs sonuna kadar kontratım vardı. Ama karşılıklı oturup karşılıklı goruşmelerle bu kontratı 1 Ocak 2011'den itibaren feshetme kararı aldık. Feshettikten sonra Galatasaray gibi buyuk bir camiadan teklif gelmesi, Galatasaray gibi buyuk bir camianın benimle ilgilenmesi tabii ki benim icin cok pozitif oldu. Ben de hic duşunmeden buna karar verdim. Burada tabii ki yoneticilerin ozellikle Adnan Sezgin'in payını unutmamak lazım. Cunku kendisi bu olayla cok ilgilendi. Obur taraftan teknik direktorumuz, antrenorlerimiz onların da bana karşı ilgilerini gordukten sonra benimde zaten kafamda soru işareti olmadan buraya gelmeyi kabul ettim." - En cok kendisini bu tarafa ceken gosterilen ilgi alaka mı oldu? "Tabii ki tek etki bu olmadı. Mutlaka sizinle ilgilenen bir takıma transfer olmak, cok onemlidir. Cunku futbolunuzu da farklı bir yere taşıyabilir. Yoneticilerin, yonetim bazındaki insanların size guvenmesi, onun haricinde teknik direktorun, yardımcılarının size guvenmesi mutlaka cok onemli. Ama tabii ki Galatasaray'ın ne kadar buyuk bir kulup olduğu tartışılmaz. Ne kadar buyuk bir camia olduğu ne kadar buyuk bir taraftar grubuna hitap ettiği tartışılmaz. Bu da cok buyuk bir etken oldu benim icin. Yani şunları sayabiliriz, tabii ki kulubun bana gostermiş olduğu ilgi, onun haricinde Galatasaray'ın buyukluğu ve tabii ki İstanbul'u cok sevmem. İstanbul'da devam ettirdiğim bir hayat var. Ve şuan da nişanlıyım. Cok kısa bir zamanda baba olacağım. Yani ozetlersek hayatımda yepyeni bir sayfa acıyorum. Bir sayfayı kapattık, yepyeni bir sayfa acıyorum. Hem takım anlamında hem de hayat anlamında. Cunku deminde belirttiğim gibi cok kısa bir sure sonra baba oluyorum. Bu tip şeyler de etkileyerek boyle bir karar verdim." - İşte tam bu noktada durmakta fayda var. Cunku yeni bir sayfa acıyorum dese de Kazım Galatasaray'a gelişinde tabii ki her şey toz pembe değil. Bunu da acık yureklilikle bu ekranlardan soylemek lazım. Cunku hem gecmişindeki bir takım olaylardan dolayı hem de belki ezeli rakipten dolayı bunu tam olarak suzme şansımız olmadı kamp ortamında ama bu transfere olumsuz bakan bir kitlede var. Sonuc itibariyle camiaya kabullendirmesi icin belli bir zaman lazım ama bu kitlenin farkında mı bu kitleye neler soyleyecek. Bunlarla nasıl mucadele edecek. En azından psikolojisi hazır mı? "Tabii ki bu tip tepkilerin farkındayım. Bu tip tepkilerin gosterilmesi de cok normal. Sonucta ezeli rakibinizden buraya geliyorsunuz ve gecmişte yaşadığınız bazı olaylar var. Şuna da dikkat cekmek istiyorum. Olaylar benim futbolumdan kaynaklanmadı. Bu olaylar bazı yerlere cekildi ama kesinlikle futboldan dolayı değildi. Şunu da unutmamak gerekir, buraya ilk geldiğim zaman ben daha 19 yaşındaydım. 19 yaşında genc birisiniz. Farklı bir yere geliyorsunuz. Mutlaka gozleriniz de daha acılmamış. Ama bu olaylar benim hep bir kazancım oldu. Neden kazancım oldu Cunku biraz daha gozumu acmamı sağladı. Biraz daha bir şeylerin farkına varmamı sağladı ve bu olaylar şekillendi. Daha farklı, daha olgun bir Colin Kazım karakteri yarattı ve şu anda da deminde belirttiğim gibi Galatasaray'la yepyeni bir sayfa acıldı, temiz bir sayfa acıldı. İlerleyen gunlerde Colin Kazım'ın kim olduğunu neler yapabileceğini, mutlaka sahada goreceklerdir." - Zaten saha icindeki performans durumuna ve bireysel olarak futbol yeteneğine, hunerlerine kimsenin hicbir şekilde itirazı yok. Milli Takım'a da yukselmiş bir oyuncu. Kendisini ispat etmiş bu anlamda. Dediğimiz gibi onyargılar birazcıkta saha dışındaki, az once ifade ettiği gozum o zaman acık değildi ifadelerinden yola cıkarak yapılan eleştiriler ama herhalde artık nişanlıyım, evlilik hazırlığındayım, baba olacağım sozleri biraz da bunun altını doldurmak icin soylenmiş onemli referans sozler herhalde. "Şunu her zaman belirttiğim gibi deminki sorunuzda da belirttim, tekrar belirtmek istiyorum bunu da herkesin bilmesini istiyorum. Kesinlikle cok daha fazla olgunlaştım. Aslında Galatasaray'dan teklif gelmeden once İngiltere'ye gitme şansım da vardı. Farklı kuluplerden teklif aldım. Fakat Galatasaray'dan teklif alır almaz her şey değişti. Deminde belirttiğim gibi, cunku ailemin bircok bireyi Galatasaray taraftarı bu da beni cok etkiledi. Galatasaray'ı secmemde cok buyuk bir etken oldu. Ben ne yapmam gerektiğini biliyorum. Nasıl bir potansiyele sahip olduğumu biliyorum ve en kısa zamanda da bunu gostermek istiyorum. Şu anda tamamen kendimi Galatasaray'a ait hissediyorum. Deminde belirttiğim gibi yoneticilerimin bana gostermiş olduğu ilgi alaka, Adnan Sezgin'in diğer yoneticilerimizin. Onun dışında teknik direktorumun benimle ne kadar ilgilendiği. Bunlar mutlaka pozitif şeyler. Takım arkadaşlarım, personelimiz de aynı şekilde benimle ne kadar ilgilendikleri. Şu anda tamamen kafa olarak fiziksel olarak kesinlikle Galatasaray'a ait olduğumu hissediyorum. Burayı secmemde de en buyuk etken bu oldu. -Zaten bir klişe vardır ama doğrudur. ''Eleştiriler bizi daha guclu yaptı'' diye… Herhalde bu eleştirileri de kendisine motive olarak alacaktır. "Eleştirilerin olması normal ve durust olmam gerekirse bu tip eleştiriler oluyor. Pozitif oluyor, negatif oluyor. Ama ne olursa olsun bu tip eleştiriler beni her zaman daha da guclendiriyor ve cok farklı bir Colin Kazım olmama sebep oluyor. Bugun geldiğimiz, oluşturulan Colin Kazım profiline gelmeme sebep oldu. Her zaman soylediğim gibi tekrar yinelemek istiyorum. Cok kısa bir sure sonra baba olacağım. Bu da benim icin cok onemli bir başlangıc. Futbolumda da onumde cok uzun yıllar var. Daha 24 yaşındayım. Belki bir 10 sene daha futbol oynama surem olacak. Her zaman bir şeyler oğrenmeye, her zaman yeniliğe, kendimi geliştirmeye acık bir insanım. O yuzden her gecen gun daha iyi olacak. Bunu da herkes Galatasaray formasıyla gorecek. Artık yepyeni bir sayfa acıldı. Colin Kazım Galatasaray'da artık. Eleştiriler tabii ki oldu olacaktır da bu cok normal. Bu tip eleştiriler mutlaka beni daha da guclendiriyor daha da motive ediyor ve yepyeni bir Colin Kazım Galatasaray forması ile.. Herkes Colin Kazım'ın neler yapabileceğini, Colin Kazım'ın kapasitesini gorecek. Cunku ben zaten bunun farkındayım. Ben kendimin neler yapabileceğimin farkındayım. Ama bunu da sırf ben değil butun herkese gostereceğim." -Peki hunerli ayaklara sahip biri. Oyun tarzı cok beğeniliyor ve bunu geliştirmesini bunu sunmasına Galatasaray'ın da ihtiyacı var birazda yeteneklerini hunerlerini konuşalım "Tabi ki cok yetenekli ayaklara sahibim ama bunu cok fazla dile getirmeyi seven bir insan değilim. Cunku cok fazla sozde kalmasını seven bir insan değilim. Ben bu yeteneğimi sahada gostermek isteyen bir insanım. Şu anda da Galatasaray'a geldim. Ligin ilk yarısında belki Colin Kazım'ın yuzde 35'ini seyrettiler. Ben bunu yuzde seksen beşe cıkarmak istiyorum. Cunku burada cıkarabileceğim butun imkanlar hazır. Demin de belirttiğimiz gibi teknik direktorumuz Sayın George Hagi olsun yardımcısı Tugay Kerimoğlu olsun hem futbolculuk hem hocalık zamanından cok sevdiğim insanlar ve bana cok guvenen insanlar. Hocalarımız, taraftarımız ve bana guvenen yoneticilerin kesinlikle bana guvenlerini boşa cıkartmayacağım. Mutlaka ben neler yapabileceğimi biliyorum kapasitemi biliyorum, ama cok fazla dile getirip cok fazla konuşmak istemiyorum. Cunku ben bunları sahaya cıkıp gostereceğim." -Gecmiş roportajlarından şoyle bir cumlesi var Kazım'ın, Teknik direktorun size inandığını bildiğiniz zaman soyledikleri cok yaralayıcı olmuyor. Cok onemli etki bırakıyor diye. Bugunde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Hagi' ye Kazım soruldu ve ben ona cok inanıyorum, yeteneklerini biliyorum şeklinde bir acıklama yaptı. Bu ikisini ortuşturduğumuzde bu birlikteliğin sorusunu soralım? "Tabi ki burada bir hocanın, bir teknik direktorun futbolcuya guvenmesi cok onemli. Ben şoyle bir ornekle bunu devam ettirmek istiyorum. Cocukken eğer babanız size guveniyorsa, her yaptığınızın arkasında duruyorsa kendinizi daha bir farklı hissedersiniz. İcinizden her şeyi yapmak gelir, onun icin. Buyuduğunuz zaman mesela bir futbolcu olarak da buradaki baba da teknik direktor, buradaki baba da Hagi diyebiliriz. Onun bana bu şekilde guvenmesi ve buradaki olumlu yorumları beni inanılmaz motive ediyor. Ve size guvenen ve inanan bir hocayla her şeyi yapabilirsiniz, her şeyin ustesinden gelebilirsiniz. Onun icin sahaya cıkıp dakikalarca, kilometrelerce koşabilirsiniz. Saatlerce mucadele edebilirsiniz. Şu anda da bana burada oyle bir inanc var, mutlaka bu da beni olumlu yonde etkileyecektir." -Şu an performans durumun nasıl? Antrenmanın bir kısmında takımla, bir kısmında ayrı calıştı. Kamp suresinde idman programlarını bundan sonra nasıl yapacak? "Mutlaka şu anda tabiî ki yuzde yuz hazırım diyemem, tam anlamıyla fitim diyemem. Biraz daha antrenmanlara ihtiyacım var. Bugun sabah test yapıldı, şu anki fiziksel durumumu olcmek acısından. Belli bir bolumde sizin de belirttiğiniz gibi takımla beraberdim, belli zaman takımdan ayrı koşu yaptım. İlerleyen zamanlarda mutlaka bu fiziksel kondisyon daha da iyiye gidecektir. Beni doksan dakika oynayacak seviyeye cıkartacaktır. Ama inanın bu kondisyon, fiziksel durumlar işin en basit yanı. Diğer psikolojik taraflar cok cok onemli. Ben fiziksel tarafın daha kolay olduğunu duşunuyorum." -26 Ağustos 1986 da İngiltere'nin başkenti Londra'da doğdu Kazım, cocuğum olacak dedi, cocuğuna Turk ismi mi koyacak? "Bir oğlum olacak daha karar vermedik ama mutlaka Kazım icinde olacak." - A Milli Takım formasını ilk kez 5 Temmuz 2007 de Brezilya'yla oynanan hazırlık macında giydi ve bu mactan 10 gun sonrada Fenerbahce'ye transferi gercekleşti. Ve Euro 2008 icin Fatih TERİM'in hazırladığı 23 kişilik kadroda da kendisine yer buldu. Turnuva boyunca oynanan 5 macta da forma giydi. Belki burada Galatasaray forması altında da Milli takımda surekliliği sağlayacak yapıya kavuşur. "Tabi ki onemli olan Galatasaray da gosterdiğim performans, Galatasaray da iyi bir performans gosterdiğim surecte otomatik olarak tabi ki Milli Takım'a gitmek, milli kadroya girmem sağlanacaktır. Bunu da Galatasaray'ın kesinlikle bana gostereceğini inanıyorum, burada gosterdiğim performansla Milli Takım'da da guzel başarılara imza atacağımı duşunuyorum ama her şeyden once milli takımdan da once olan Galatasaray da gostereceğim performanstır." -Birazda taraftarlardan gelen soruları yoneltmek istiyorum. Dovme merakı haliyle sorulmuş tabi futbolcuların dovme merakı ne zaman kiminle başladığı bilinmez ama boyle bir tutku var. Bu tutku Kazım'da nasıl başladı? O nasıl yorumlayacak dovmesiyle ilgili cok fazla soru var cunku. "Vucudumdaki her dovmenin tutkudan cok anlamı var benim icin. ilk dovmemi benimle aynı yaşta olan neredeyse aramızda 3 hafta vardı, cok değer verdiğim kardeşim gibi gorduğum bir kuzenimi kaybettim futbol oynarken kalp krizi yuzunden kaybettim ve ilk dovmemi yaptırdım. Ondan sonraki seneler birkac kuzenimi de kaybettim ve onların anılarına da birer dovme yaptırdım yani her dovmemin cok farkla anlamları var benim icin cok farklı değerleri var. Şimdi Galatasaray'a transferimde benim icin cok anlamlı onun icin yeni bir dovme yaptıracağım." -Son olarak buyuk Galatasaray Taraftarına mesajını alacağız ve son cumleleri kendisinin de eklemek istediği bir şey varsa eklesin lutfen. "Buradan soylemek istediğim taraftarlara hepsine cok teşekkur ederim. İllaki eleştiriler olmuştur ama bunlar benim iyiliğim icindir. Şu anda benim tek amacım Galatasaray formasıyla cıkıp mucadele etmek Colin Kazım'ın neler yapabileceğini, Colin Kazım'ın nasıl futbol oynayacağını onlara gostermek onun icin sabırsızlanıyorum ve bir an once bu gunun gelmesini bekliyorum bana guvenenlerin guvenini boşa cıkarmayacağım, taraftarımıza neler yapabileceğimi sahada gostereceğim. Galatasaray'ın şu anki hak etmediği durumdan yukarılara cıkartmak Avrupa'ya gitmesi icin elimden gelen butun cabayı gostereceğime kimsenin şuphesi olmasın." Kaynak: DHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- "Senelerdir burada gibiyim!"