Hakan Şukur'e veliaht!
Galatasaray0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Galatasaray
- Hakan Şukur'e veliaht!
-
12-10-2019, 04:45:33Kayıtlı ÜyeColin Kazım patırtısı arasında gume giden bir değer var: Berk İsmail Unsal. Henuz 16'sında. İşlenmeye hazır. U18 Ligi'nde 9 macta 12 golu bulunuyor. Uzun boylu, cabuk, suratli, atletik. Ustun top tekniği ve hava hakimiyetiyle dikkat ceken genc futbolcu iki ayağını da cok iyi kullanabiliyor. Galatasaray’ın devre arası transferine Colin Kazım ile başlangıc yapması doğal olarak ortalığı karıştırdı. Genc futbolcunun gerek Fenerbahce’de, gerekse Milli Takım’da futbol olarak kayda değer bir uretimde bulunamamasının yanı sıra, saha icinde/dışında sergilediği agresif ve itici tavırlar Galatasaray camiasının ayağa kalkmasına yetti. Her ne kadar Adnan Polat topu Hagi’ye atarak ileride doğabilecek Kazım tandanslı hadiselerde sorumluluğu uzerinden atmaya calışsa da, Galatasaray’ın transfer fiyaskolarına bir yenisinin daha eklendiği su goturmez gercek. Şayet Colin Kazım kısa surede evrim gecirip hakkında olumsuz duşunenleri utandırmazsa... Hocaları yere goğe sığdıramadı Neyse, konumuz bu değil. Dikkat cekmek istediğim başka bir isim var: Colin Kazım ile aynı anda transfer edilen Berk İsmail Unsal. Kazım’ın yarattığı sismik dalga hepimizi o kadar sarstı ve sersemletti ki, Gaziosmanpaşa’dan alınan 16 yaşındaki Berk İsmail bir anda gume gitti. Oysa Adnan Polat ve Adnan Sezgin, Colin Kazım transferinde ne kadar sacma sapan bir tasarrufa gittiyse, Berk İsmail Unsal’ın alınmasında da o kadar isabetli iş yaptılar. Cunku geleceğe yatırım yaptılar. Ben Berk’i seyretmedim. Ancak transferi gercekleşir gercekleşmez hakkında bilgi topladım. İstatistiklerine baktım. Gaziosmanpaşa’dan hocası olan Hasan Saka ve Milli Takım’dan hocası Abdullah Ercan’la konuştum. Her ikisi de Berk İsmail hakkında muthiş referans verdiler. U18 Bolgesel Ligi’nde bu sezon toplam 9 mac oynayan ve 12 gole imza atan genc futbolcunun en dikkat ceken ozelliği, bir mac haric, tumunde rakip ağları havalandırması ve 90 dakika sahada kalması. Bu, onun istikrarını gosterir. Gelelim teknik ozelliklerine: Hasan ve Abdullah hocaların ifadesine gore; uzun boyuna rağmen, cabuk, suratli ve atletik. Ustun top tekniğine ve hava hakimiyetine sahip olan Berk, iki ayağını da cok iyi kullanabiliyor. Bire birde kolay adam eksiltiyor, hareket halindeyken sert ve isabetli vuruşlar yapabiliyor. Abdullah Hoca, Berk’in gelecek acısından cok onemli bir potansiyele sahip olduğunu soylerken, Hasan Hoca da Galatasaray’ın yeni Hakan Şukur’e kavuştuğunu iddia ediyor ve ekliyor: “Şukur’e benzer bir ozelliği de insan olarak cok efendi olması. Eksiği ise, rakibe pres konusundaki yetersizliği. Bunu da zamanla giderir.” Fenerbahce’nin elinden kapılmış Berk İsmail Unsal’ın transfer hikayesi ise oldukca ilginc. Galatasaray’la oynanan bir hazırlık macında oyuna sonradan girmesine rağmen başta Gokhan Zan olmak uzere Sarı-Kırmızılı defansı zor durumlara sokan Berk ilk olarak bu macta Adnan Polat’ın dikkatini cekiyor. O zaman Gaziosmanpaşa’nın kapısını calan Polat, istenen astronomik rakam sonrası geri adım atıyor. Ancak vazgecmiyor. Aradan gecen zaman icinde scout ekibinden 10 hocaya Berk’i izlettiriyor. Bu arada Mujdat Yetkiner de Fenerbahce icin takip ediyor ve mutlaka alınması yonunde rapor veriyor. Bunun uzerine Galatasaray bir kez daha Gaziosmanpaşa’yla masaya oturarak 16 yaşındaki bir futbolcu icin hayli yuksek bir rakam sayılabilecek 400 bin liraya Berk’i renklerine bağlıyor. Bu arada, Berk’in Fenerbahce Futbol Okulu’nda futbola başladığını ve Kuştepe’deki sahanın yanında cıkan bir mahalle kavgası nedeniyle korkup Gaziosmanpaşa’nın altyapısına geldiğini de hikayesine eklersek, Galatasaray’ın Emre Belozoğlu’ndan sonra ikinci altyapı zaferine imza attığını iddia edebiliriz. Galatasaray’a ve Turk futboluna hayırlı olsun. Fanatik __________________