Galatasaray Kulubu Başkanı Adnan Polat, kısa bir donem icinde biri kaleci olmak uzere 3 transfer yapacaklarını soyledi. Başkan Polat, Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan ''Başkanla gundem'' programına katılarak, unlu televizyoncular Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Transfer calışmalarının teknik direktor Gheorghe Hagi'nin istekleri doğrultusunda bir butce cercevesinde surduğunu kaydeden Polat, ''Bir on libero ve santrfor almak istiyoruz. Adnan Sezgin şu anda on libero icin goruşmelerini surduruyor. Yarın olmazsa 3 gun sonra bu oyuncular alınacak. Kaleci de gundemimizde var. Yabancı kontenjanımız musait'' dedi.
Hagi'nin Misimovic'i kesinlikle kadrosuna almadığını ve bu futbolcunun her an gidebileceğini anlatan Polat, ''Misimovic'i, Galatasaray'ın ekonomik zararını da minumumda tutarak, gondermek istiyoruz'' ifadesini kullandı. Başkan Polat, disiplinsizliğiyle eleştirilen futbolcu Kazım Kazım'ın alınmasıyla ilgili sorular uzerine de şunları soyledi: ''Kazım ne yapmış, onu merak ettim. Kazım'ın transferiyle ilgili olarak, Hagi'ye iyi futbolcu olduğunu soyledim. Ama disiplinle ilgili problemleri vardı. Bu futbolcuyu Fatih Terim ve Guus Hiddink milli takımda oynattı. Hagi, 'ben her turlu sorumluluğu alıyorum, ozel yaşamı ve disiplinini ben kontrol edeceğim, mutlaka almak istiyorum' dedi. Kazım, ayrıca Adnan Sezgin'e '19 yaşında Turkiye'ye geldim. Hatalarım oldu. Artık yeni bir sayfa acmak istiyorum, cocuğum oluyor. Bundan sonra bana inanın, guvenin. Aynı hataları yapmayacağım' demiş. Bana gore her insan 2. bir şansı hak ediyor. Yargısız infaz yapılmaması lazım.'' Kazım icin İngiliz The Sun gazetesinin iddialarda bulunduğunu, ancak sonra da ozur dilediğini anlatan Adnan Polat, ''Kazım bundan sonra Galatasaray'ın futbolcusudur. Adama yaşam şansı verin. Bizlerin ve taraftarın sahip cıkması lazım'' diye konuştu. Adnan Polat, Arjantinli futbolcu Culio'nun da tamamen Hagi'nin isteği uzerine alındığını kaydederek, daha once oyuncuyu bilmemesine rağmen, oynadığı Hannover 96 macında beğendiğini, bu futbolcunun ileride daha da iyi olacağına inandığını soyledi. -''ARDA BEŞİKTAŞ İLE KONUŞMUŞ''- Takım kaptanı Arda ile ilginc bir anısını anlatan başkan Polat, ''Arda'yı cok genc yaşta kaptan yaptım ama eleştirdim. Kaptanlığından ve futbolculuğundan bir şikayetim yok. Goreve geldiğimde Arda Manisaspor'daydı ve Fenerbahce'yı yendikleri macta rakibin tozunu attırdı. Onu tanımıyordum ve Galatasaray'ın futbolcusu olduğunu oğrendim. Bir saat sonra kendisini aradım ve lig bittiğinde bavulunu toplayıp hemen Galatasaray'a donmesini soyledim. Kendisi 'Başkanım beni şimdiye kadar Galatasaray'dan kimse aramadı' demişti. Hatta bu yuzden Beşiktaş ile goruşuyormuş. 1 milyon Avro yatırması halinde Manisaspor'da kalma durumu bile varmış. Arda'nın Avrupa'ya gitmek istediğini biliyorum, burada bazı vecibeleri var. Ancak futbolcu da esir değil, kendisine yol haritası yapıyorsa, zamanı geldiğinde kulup menfaatlerine olması durumunda da yolunu acmalıyız'' ifadelerini kullandı. -''Galatasaray'IN HEDEFİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE FİNAL''- Matematiksel olarak şanslarının bulunduğu muddetce ligi silmelerinin imkanı olmadığını vurgulayan Adnan Polat, ''Şampiyonluk da bizi kesmiyor. Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalıyız. Artık bundan sonra Galatasaray'ın başka hedefi olmamalı'' dedi. Polat, Turk Telekom Arena'nın kulube Ali Sami Yen Stadı'ndan birkac misli fazla para kazandıracağını dile getirerek, Turk Telekom Arena'nın Galatasaray'ın yeni 50 yılını planlayacak başlama noktası olacağını vurguladı. -''HERKESİ DAVET ETTİK''- Adnan Polat, Ali Sami Yen Stadı'nın yarın yapılacak veda torenine gecmişte yonetimde ve kulupte gorev yapan tum Galatasaraylıları davet ettiklerini soyledi. Polat, Fatih Terim ve Mustafa Denizli'yi de davet ettiklerini belirterek, ''Benim isteğim, Galatasaray'a yakışır bir şekilde, guzel, hatırlanacak ve sevgi dolu, duygulu bir şekilde veda edelim. Ulaşabildiğimiz herkesi davet ettik, kimseyi ayırt etmedik. Fatih hoca ve Mustafa Denizli'yi de davet ettik. Muhakkak geleceklerdir. Onlarsız olmaz, hepsinin cok emeği gecti. Ama birebir bunların konfirmasyonlarını yapmam mumkun değil'' dedi. -''CUMHURBAŞKANIMIZ DA GELECEK''- Turk Telekom Arena'nın acılış torenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gul ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceğini acıklayan Polat, protokolu buna gore hazırlayacaklarını ifade etti. Adnan Polat, taraftarlardan yeni stadın acılış gunuyle ilgili hoşgoru beklediklerini kaydederek, ''Stadın ilk gununde ne problemle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ozellikle bilet satmak istemedik. Beklentimiz 24 bindi, 16 bin kombine sattık. Acılış icin 200 binin ustunde davetiye talebi geldi. Belki de biz o gun stada 52 bin kişi bile almayacağız. Ulaşımda sıkıntılar olacak'' diye konuştu. ''Bu stadın bitmesinde en fazla kimin payı var'' sorusu uzerine Polat, ''Buranın ilk protokolunde Sayın Başbakan bu stadın yapımıyla ilgilendi ve takip etti. Sorunlarla ilgili konuşmaya gittiğimde kendisi, 'Sen merak etme, ben onların talimatını verdim' dedi. Butun kamu kurumlarına, başta Başbakan olmak uzere hepsine teşekkur ediyorum. Bu işin mimarı Sayın Başbakan'dır'' ifadelerini kullandı. Ali Sami Yen Stadı'nın kapanmasıyla bir donemin bitip, yeni bir donemin başlayacağını anlatan Polat, Turk Telekom Arena'nın acılmasının kendilerini psikolojik ve sosyolojik olarak cok etkileyeceğini soyledi. -''TARAFTARLAR GOREVLERİNİ YAPMALILAR''- Başkan Polat, kendisinin taraftara kırılma gibi bir hakkının ve luksunun olmadığını kaydederek, ''Yeni nesil Galatasaray taraftarı, 1990'dan başlayıp bugune kadar hep başarılı bir takım gordu. 15-25 yaşlardalar ve cok infial gosteriyorlar. Başarısızlığa isyan ediyorlar. Taraftar olarak bunları yapmaya hakları var. Ama hakları olduğu gibi gorevleri de var. Gorevlerini yapmalılar. Futbolcular macların 1. dakikasından itibaren protesto edilmemeli. Başka kulupler 85. dakika bekleyip, sonuc değişmiyorsa protesto ediyor. Biz birinci dakikadan itibaren protesto ediyoruz. Boyle olmamalı. Sonuna kadar desteklemeli. Ayrıca taraftarlar takımlarına kusmemeliler ve Galatasaray Kulubu'nun urunlerini alarak da mali acıdan destek vermeliler'' diye konuştu. -''SKİBBE VE RİJKAARD DİSİPLİNİ SEVMİYORLARDI''- Başkan Polat, Michael Skibe ve Rijkaard'ın disiplini sevmeyen hocalar olduğunu, bunun da gidişlerinde etken olduğunu soyledi. Polat, Skibbe'ye Turkiye'de disiplinin şart olduğunu oğretemediklerini vurgulayarak, şoyle konuştu: ''Turkiye'de başarılı olmak istiyorsan otorite ve disiplin şart dedik. O dinlemedi, cok iyi niyetliydi. 'Takımı kampa al' dedik, almadı. Takım aşağıya doğru inmeye başladı. Gondermek zorunda kaldık. Rijkaard'a 65 mac dayandım. İkinci sezonunda ilk 7 mac sonra, o kurşun yağmuru altında nasıl durabilirdik? Turkiye'deki futbolcuların cok profesyonel olduklarını ve disipline etmeye gerek olmadığı şeklinde yaklaşımı vardı. Cok yumuşaktı, fazla duygusaldı. Otoritesi ve disiplin yoktu. Yoksa ben Skibbe ve Rijkaard'ın teknik direktorluğunu tartışamam.'' ''Ben Hagi'yi 1 sene once getirmek istiyordum'' diyen Polat, ''O sırada olmadı, devre arasıydı. 'Ben devre arasında gelmem' demişti. Kısmet buguneymiş. Alternatiflerim vardı, başka hoca getirebilirdim. Ama Hagi'nin iyi şeyler yapacağına inanıyorum. Kendisine her turlu imkanı vermeye calışıyorum. Hagi'nin 1,5 senelik sozleşmesi var. Futbolcular kendisine verilen imkanı iyi kullanırsa kalırlar, yoksa giderler. Biz Hagi ile devam edeceğiz, inşallah başarılı olur. Biz şu anda gelecek sezonun takımını kurmaya calışıyoruz. Hagi'nin gelecek sezon yoneteceği takımın oyuncularını alıyoruz.'' Baros'un sadece adalesinde guc kaybı sorunu olduğunu, sakatlığının bulunmadığını kaydeden Polat, Serdar Ozkan ve Mehmet Batdal'a ise kulup bulmalarını soylediklerini ifade etti. Adnan Polat, Necati'nin bir ara gundemlerine geldiğini, ancak şu anda boyle bir transferin soz konusu olmadığını belirterek, ''Ronaldinho ve Fatih Tekke isimleri geciyor ama bunlar gundemimizde yok'' dedi. -''PARAYA VE ŞOHRETE DOYMUŞ OYUNCU İSTEMİYORUZ''- Adnan Polat, gecmişte elit bir antrenor getirip, yıldız transferlerle başarılı olmayı planladıklarını, ancak bunda başarılı olamadıklarını kaydetti. ''Bence yıldız futbolculardan oluşan bir ekip kurmak değil, takım olmak onemli'' diyen Polat, ''Bundan sonra paraya, şohrete doymuş futbolcu istemiyoruz. Başarıya, paraya ac futbolcular istiyoruz. Bu yaz da genc futbolcuları almak istiyoruz. Futbolda gunu kurtarmaktan ziyade, geleceği inşa edecek bir kadro oluşturmak istiyoruz. Yıldız oyuncu getirip, başarıyı da yakalamanın garantisi yok'' şeklinde konuştu. İlk yarıda hakemlerin yenildikleri 8 macın 4'unde hata yaptığını savunan Polat, ''Bu hatalar olmasaydı, bugun daha iyi durumda olurduk. Ancak hakemlerin art niyetli olduklarını duşunmuyorum. Bu sene sonunda lig veya kupa yoluyla mutlaka Avrupa kupalarına katılma başarısını gostermeliyiz, aksini duşunmek bile istemiyorum'' diyerek sozlerini tamamladı. spor.haberler.com __________________