Turkiye Futbol Federasyonu Yonetim Kurulunun Profesyonel Disiplin Talimatının 58. maddesinin değiştirilmesi ve yine aynı talimata 105. maddenin eklenmesine yonelik kararına karşı Galatasaray Sportif ve Sınai Yatırımlar A.Ş kararın iptali ve yurutmesinin durdurulması istemiyle Tahkim Kurulu nezdinde talepte bulunmuştur. Tahkim kurulu nezdinde yapılmış olan talepte; 1- TFF Yonetim Kurulu duzenlemelerinin, UEFA; kurallarına, duzenlemelerine ve talimatlarına aykırı olduğu, 2- UEFA'nın TFF nin 58. maddede değişiklik yapma isteğine , "Genel Kurulda onaylanması şartı ile" izin verdiği, 3-Yapılan Genel Kurulda değişiklik talebinin reddedildiği, 4-Buna rağmen Yonetim Kurulunun 58. maddeyi değiştirmesinin "Karar almada en ust organ olan Genel Kurulun iradesine ters bir işlem olduğu, 5-Bu şekilde TFF Yonetim Kurulunun hem TFF statusune hem UEFA nın somut olaydaki talimatına,hem de UEFA statuleriyle Disiplin Talimatlarına aykırı davrandığı ifade edilmiştir. 6- Yine TFF Yonetim Kurulunun 105. madde "cezaların ertelenmesine ilişkin" duzenlemesinin her ne kadar UEFA disiplin talimatının "15bis" maddesinden esinlendiği gozukse de, UEFA disiplin talimatının bu maddesinin aynı talimatının 15. Maddesindeki "Kişilere İlişkin Yaptırımlar" maddesinin devamı niteliğinde olduğu, 7- Oysaki TFF Yonetim Kurulunun duzenlemesi ile bu ertelemelerin Kurumlar aleyhinde alınacak cezai kararlara da uygulanabileceği, 8-Halbuki Futbolda bir kurumun veya bir kulubun aleyhine verilecek olan, ve neticesinde bir hak kaybına sebep olacak cezaların, bir başka kurum veya kulubun hak kazanımı olarak tezahur edeceği, cezanın ertelenmesi nedeniyle hak kazanımı sağlayamayacak olan kurum veya kulubun haklarının zayi olacağı, 9- Bu şekilde toplumdaki adalet duygusunun zedeleneceği belirtilmiştir. 10-Aynı başvuruda TFF Yonetim Kurulu duzenlemelerinin kişiye ozel af niteliğinde olduğu, bunun evrensel hukuk kurallarına aykırılığı ve sporun genel prensiplerinden olan "Oyun ve Ligler Başladıktan Sonra Kural Değişmez" ilkesine aykırı olması sebebiyle de hem genel hukuka hem de FIFA, UEFA ve TFF duzenlemelerine aykırı olması sebebiyle iptali gerektiği ifade edilmiştir. Kamuoyuna Duyuru Galatasaray Spor Kulubu
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Galatasaray
- SON DAKİKA: Galatasaray 58. madde değişikliği icin Tahkime Başvurdu