Sarı-Kırmızılı kulubun efsane başkanlarından Ali Uras son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye'deki cenaze torenine siyaset ve spor dunyasının onde gelen isimleri katıldı Cumartesi gunu vefat eden Turkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulubu’nun eski başkanlarından Prof. Dr. Ali Uras (89) son yolculuğuna uğurlandı. Ali Uras icin Teşvikiye Camisi’nde duzenlenen cenaze torenine eski bakanlardan Fikret Unlu, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şukur, Basın İlan Kurumu Genel Muduru Mehmet Atalay, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray Kulubu Başkanı Unal Aysal ve yonetim kurulu uyeleri, Eski Galatasaray Kulubu Başkanları Ali Tanrıyar, Alp Yalman, Faruk Suren, Adnan Polat, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kırac, Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, Turkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıcakcı, Eski Fenerbahce Kulubu Başkanı Ali Şen, Fenerbahce Kulubu Yonetim Kurulu Uyesi Unal Uzun, Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı Başantrenoru Ergin Ataman, Uras’ın ailesi, yakınları ile spor ve siyaset dunyasından cok sayıda kişi katıldı. ‘Gercek efsane’ Başkan Unal Aysal, Ali Uras’ın Turk sporuna buyuk hizmetleri olduğunu belirterek, “Başkanımız sadece Galatasaray’a değil, butun kuluplere hizmet etmiş bir başkandı. Bugun burada hepinizin bulunması bizler icin bir teselli kaynadığıdır. Efsane ismini ucuzlatmamak lazım. Efsanenin gercek orneğini gormek istiyorsak, başkanımızın kariyerine bakalım, gecmişine bakalım. Efsanenin tarifini orada goreceğiz” diye konuştu. ‘Cok emeği var’ Teknik direktor Fatih Terim de, Uras’ın basketbolcu, Galatasaray Kulubu Başkanı ve TFF Başkanı olarak Turk sporuna buyuk emekler verdiğini anlatarak, “Allah rahmet eylesin onemli bir insandı, guzel bir insandı. Futbolculuğumda başkanlığımı yaptı. Uzun sure dostluğumuz, ağabey kardeşliğimiz devam etti. Turk sporuna cok onemli hizmetlerde bulundu. Ozellikle Florya Tesisleri’nde cok emekleri var” ifadesini kullandı. Fanatik __________________