Mynet
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Unal Aysal'dan taraftara buyuk mujde[ST]
-
12-10-2019, 04:18:38Kayıtlı ÜyeMayıs 2011 sonrası Galatasaray'da bircok yeniliğin altına imza atan başkan, taraftara mujdeyi verdi: Bu yaz 3-4 transfer yaparak Real ve Barca seviyesinde bir takım yaratacağız. Unal Aysal, camianın gonlundeki teknik adamı goreve getirerek devrimin ilk hamlesini yaptı. Yıldızlar birer birer sarı-kırmızılı renklere imza atmaya başladı. Belki Forlan ve Reyes transferi gercekleşmedi ama iki sezon icinde Elmander, Selcuk İnan, Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Emmanuel Eboue, Albert Riera, Burak Yılmaz, Wesley Sneijder ve Drogba gibi isimler birer birer Aslan' oldu. Aysal'ın, Fatih Terim onculuğunde oluşturduğu o takım şimdi ikinci şampiyonluk icin gun sayıyor. Ama Aysal geride kalanlarla tatmin olmak yerine cıtayı daha da yukarılara taşımak istiyor. "EKONOMİK HAMLELER YAPACAĞIZ" Yonetim ve taraftarın elele vermesiyle maddi ve manevi zorlukların aşılacağına inanan Aysal, ekonomik hamlelerle Galatasaray'ı daha da zirvelere taşımanın hesaplarını yapıyor: Goreve geldiğimiz gunlerdeki sıkıntıları geride bıraktık. Modern kulup yonetimi ve kurumsallaşmaya yonelik cok onemli hamleler yapacağız. Hisseler konusunda hem yatırımcıya hem kulube kÂr sağlayacağız. Urun satışı, henuz proje halindeki reklam anlaşmalarıyla ekonomik hamlelerimize hız vereceğiz. Bunun icin de Sivas macın sonrasında yonetim kurulu uyeleriyle yapacağımız toplantıyı bekliyoruz. "AVRUPAİ SEVİYE YAKALAYACAĞIZ" AMK'nın haberine gore; G.Saray Başkanı, ligi 8. sırada tamamlayan bir ekibi devralarak Avrupa'nın bir numaralı kupasında ceyrek final oynayan bir takım yarattı. Ancak Aysal bu duruma sevinmek yerine, Ali Sami Yen'in dusturuyla hareket etmeyi tercih ediyor: Şampiyonlar Ligi'nde R.Madrid ve Barcelona ile kafa kafaya oynayabilecek hatta onları ust turlarda eleyebilecek bir takım oluşturmak istiyorum. "3 YA DA 4 TRANSFER YOLDA" Unal Aysal ve ekibinin yakın gelecek icin tasarladıkları projeler icin oncelikli hamleler futbol takımını yeni transferlerle guclendirmek: Gelecek yıllar icin altyapıya guveniyorum. Ancak bunun icin biraz zamana ihtiyacımız var. Bu sureci dunyanın sayılı yıldızlarını kadromuza katarak geciştireceğiz. 3-4 yıldız transferiyle istediğimiz seviyiye gelebileceğimizi duşunuyorum. 7.5 milyon euroya Sneijder'i getirdik. Bu rakamlara Turkiye'de oynayacak oyuncular bulacağız. YAPTIKLARI TEMİNATI! Galatasaray ile 2011 Mayıs ayından itibaren resmi birliktelik yaşayan Unal Aysal kulupte bircok yeniliğe imza attı. Drogba, Sneijder, Hamit, Ujfalusi, Burak, Selcuk gibi onemli transfer hamleleriyle konuşulan Unal Aysal, amator şubelerde de Galatasaray'ı coşturdu. Aysal donemindeki Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague Top 16'da mucadele ederken bu sezon da 16 kez arka arkaya kazanarak ligi domine etti. Kadın takımı ise iki sezondur Turkiye Kupası'nın tek sahibi. Voleybolda sarı-kırmızılı kulubun CEV Cup'ta ev sahibi olmasını sağlayan Aysal'la birlikte Galatasaray'ın futboldaki derbilerde makus talihi dondu.