Calış diyorsun, aldırma onlara, bismillah de ve yuru!..
Olur mu, diyor; ben onlarla nasıl baş edebilirim? Ekliyor: "Baksana nasıl da gucleri var!"
Estağfirullah de ve tekbir getir: Allahu ekber! Allah'tan da mı gucluler?
Yuru, diyorsun; eğer yurursen varırsın. Cunku yuruyenler hep vardılar...
Sahi mi, diyor, ama inanmıyor. Arabam yok ki diyor ve ekliyor: Ama onların ucakları var: sesten hızlı giden, gorunmeyen, saatte bilmem kac mil yapan...
Ben onları nasıl gecerim?..
Tevbe de ve tekbir getir: Allahu ekber! Sen Allah'ı "elde var bir" saymadıktan sonra, kac paralık olursan ol solda sıfırsın... Solda sıfır olmakla sağda sıfır olmak arasındaki fark, olmamakla olmak arasındaki fark kadardır.
Uydularıyla her şeyi goruyor muymuş?
Her şeyi gorene ne derlerdi?
-Basîr!..
Radarlarıyla her şeyden haberdar mı oluyorlarmış?
Her şeyden haberdar olana ne derlerdi?
-Habir!..
Sevdiğini yuceltir, onore eder, ihya eder; kızdığını alcaltır, zelil eder, rusva eder, imha edermiş, oyle mi?
Peki bunu yapana ne denir?
-Muizz ve Muzill!..
Duşmanını kahreder, dunyaya geldiğine pişman eder, yeryuzunu başına yıkar, ocağına incir ağacı diker, gucunun onunde kimse duramaz, yaptığından sual olunmaz, intikamı pek şedit, istediğini zorla soke soke alır, karşı konulmazmış ha!..
Yani Kahhar, Cebbar, Muntakim?..
Bu dediğin Allah'tır yavrum, Allah!..
Haydi imanını tazele ve bir tekbir de sen getir: Allahu ekber!
Aşkile bir daha...
Git elini yıka, yuzunu yıka, ağzını yıka, gozunu yıka, gonlunu yıka, ozunu yıka ve sozunu yıka da gel ve oku bakim: Allahu ekber!..
Siz hey, siz kovboyun ufaklıkları! Yuvalarından fırlamış gozlerle yıkılan Hubel'ini seyreden Mekke paganı gibi ne ayılıp bayılıyorsunuz oyle?
Biz "Allahu ekber!" diye haykırırken bizim ağzımızı kapatmanızın sebebi bu muydu? "Amerika ekber!" mi dememizi istiyordunuz bizden? Haclıların "hınk" deyiciliğine kadrolu mu gelmiştiniz, yoksa gecici gorevle mi atanmıştınız?
Haclı seferine katılacak mısınız?
Ey icimizdeki Haclılar, ey Haclıların alfalıları, betalıları, gamalıları!
Hey sen, işemek icin cami duvarı arayan kovboyun ordeğini taşıyan 'yerli'!..
Duyuyor musun goklerin sesini:
Allahu ekber!..
Mustafa İslamoğlu
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Ey icimizdeki Haclılar, ALLAHU EKBER