Olum Anı!!!
Hayatımda hic yaşamadığım bir olaydı ne olduğunu anlayamıyordum. Uzerimde bir ortu vardı. Ve etrafımda insanlar hıckıra hıckıra ağlıyordu.
Ne olduğunu hala anlamış değildim. Neden uzerimde ortu vardı ve neler oluyordu. Ellerimi oynatamıyor kımıldayamıyordum. Allah’ım neler oluyordu, bana neler olmuştu. Ayağa kalkmak istiyordum ama kalkamıyordum.
Anne neredesin, sesini duyuyorum ama seni goremiyorum. Neden ağlıyorsun anne... Yanıma gel uzerimdeki ortuyu al. Ben alamıyorum anne...
Bir ara bir el uzerimdeki ortuyu aldı. Bu babamdı ve gozleri ağlamaktan şişmişti. Neden ağladın baba... Ben neredeyim. Neden konuşamıyorum.
Annemde orda, annem yıkılmıştı sanki. Ağlıyordu hem de hıckıra hıckıra. Ağlama anne!
Aman Allah’ım! Eyvah!! Ben olmuştum. Evet ben olmuştum ve bu etrafımdaki insanlar benim cesedimin uzerinde ağlıyorlardı. Ağlama anne!
Ağlama baba!! Allah’ım! Bana yardım et, bana dayanma gucu ver.
Annem uzerime yattı ve ağlamaya devam etti. Bir yandan da; Oğlum, yavrum neden bizi bıraktın, diyordu.
Anne! Anne! ağlama anne. Ya babam. Heybetli babam, evimizin direği babam. Ağlama baba! ne olursunuz ağlamayın. Kardeşlerim, komşularımız tamamı ağlıyorlardı. Anne seni son bir defa opmek, koklamak, sarılmak isterdim ama şimdi olmuyor anne. Annem!! Annem!!
Sonra uzerimi tekrar orttuler. Beni bir tabuta koydular. Evimizden son kez cıkıyordum. Hem de donmemek uzere Anne!! Ne olur beni bırakma Anne!! gitmek istemiyorum ... Annneeeeeeeeeeee
Yağmur yağıyor tabutumun ustune. damlaları duyuyorum. Beni camiye goturuyorlardı son kez. Hayatta gitmediğim camiye son kez goturuluyordum. Allah’ım goturmeyin. Ne yuzle gideceğim!! Hayatta gitmek istemediğim camiye goturmeyin beni..... Ve imamın er kişi niyetine deyişi...
Hakkınızı helal ediyor musunuz? Evet sesleri neye karşı... Hepsine de hakkım gecmişti. Ben kul olamadım kardeş olamadım, Allah huzuruna nasıl varırım......
Ve evet..... Allah’ım heyhaaaaat!!!!! Heyhaaaaat!!!!!
Beni son ziyaretgahıma goturuyorlar. Evet kabristana! Allah’ım goturmeyin. Ne olur goturmeyin bu naciz bedeni. Beni tabuttan cıkardılar, kefenime babam sarıldı, annem uzaktan seyrediyordu. Ağlamaktan gozyaşları kurumuştu.
Anne! beni alsana yanına anne.....beni bırakmasana anne..... anneciğim canım annem..... gitme beni bırakma anne...

(Alıntıdır)