Borussia Dortmund'un yıldızı Nuri Şahin, iki sezon once Galatasaray'dan teklif aldığını acıkladı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Borussia Dortmund’un Turk asıllı yıldızı Nuri Şahin, sarı-kırmızılı kulubun kendisine teklif yaptığını soyledi. Hemen hemen her transfer doneminde adı Turk takımları ile anılan Şahin’in, bu yaz da Galatasaray’ın transfer listesinde olduğu iddia edilmişti. Radyospor’da Ozgur Sancar’ın sorularını yanıtlayan milli futbolcu “Galatasaray, bu yaz doneminde seninle ilgilendi mi?” sorusuna, “Bu yaz olmadı. Gecen yaz oldu; ama bu yaz kimseyle goruşmedik. Cunku ben kontratımı uzattım. Onumuzdeki 3 sezon kesin olarak Borusia Dortmund’ta kalmak istiyorum. Sonrasında bir Turk olarak Turkiye seceneği her zaman acık” diyerek transfere yeşil ışık yaktı. Real Madrid’e transferi hakkında konuşan yıldız futbolcu “Hayallerimi gercekleştirdim. Her ne kadar tam istediğimiz gibi olmasa da o formayı giymek herkese nasip olmaz. Ben giydim. Cok mutlu oldum” dedi. KURA CEKİMİNİ DEĞERLENDİRDİ Borussia Dortmund’un Galatasaray ile aynı grupta yer almasını değerlendiren Şahin, takım arkadaşlarını iki macı da deplasmanda oynayabilecekleri konusunda uyardığını soyledi. Galatasaray ile oynayacakları macların muthiş bir atmosferde gececeğini belirten Şahin “Hic gormediğiniz bir atmosfer size bekliyor dedim arkadaşlarıma. Umarım beni haklı cıkartacak bir atmosfer olur. İki guzel mac olacak. Umarım hem Galatasaray hem de biz tur atlarız” acıklamasını yaptı. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı sezon Borussia Dortmund’u elediğini hatırlatan başarılı futbolcu “Ben Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldığı sezon tribundeydim, Dortmund macında, 75. dakikada stat boşalmıştı. İnanılmayacak kadar cok sayıda Turk vardı statta. Onlara o anı anlatan birkac tane fotoğraf gonderdim. ‘İki mac da bizim icin deplasman olabilir’ diye yazdım fotoğrafların altına. Boyle bir şakalaşma oldu kendi icimizde” şeklinde konuştu. “FARKLI BİR DUYGU OLACAK” Galatasaray ile Borussia Dortmund’un eşleşmesinin kendisinde karışık duygular uyandırdığına değinen Şahin “Bir yandan cok guzel, kendi ulkemin takımına, arkadaşlarıma karşı oynamak. İstanbul’a yeniden donmek, Şampiyonlar Ligi gibi buyuk bir arenada ateşli Turk taraftarlar onunde oynamak, elbette herkes gibi beni de heyecanlandırdı. Farklı bir duygu olacak” değerlendirmesinde bulundu. Galatasaray’ın her zaman Şampiyonlar Ligi’nde mucadele ettiğini belirten milli futbolcu, “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi takımı, buyuk bir kulup. Prandelli gibi Şampiyonlar Ligi havasını bilen, oradaki zorlu takımlarla mucadele etmeyi bilen bir teknik direktorleri var. Cok tecrubeli bir takım. Kesinlikle grupta en zorlu takım olacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Acık Mert Korkusuz __________________