Unal Aysal ve Karıncanın Hikayesi Trabzonspor bu sezon bir cok futbolcusunu iyi paralara sattı. İşin garip tarafı Galatasaray transfer yapamadığı gibi elinde ki futbolcularını da satamıyor. Bu beceriksizlik değil mi ? Paraları Hajrovic’e, Umut Gundoğan’a, Salih Dursun’a, Ontivero, Burdisso ve daha nicelerine harcadı bu yonetim… Bu beceriksiz gelenek, 2.5 milyon euroluk Yasin Oztekin takviyeleri ile devam ediyor. Peki anladık o kadarını da, Eboue gibi bir adamı nasıl oluyor da hÂla satamıyorsun anlamak guc. İş almaya değil, satmaya gelse yonetim bu işte de yok. Peki Galatasaray yonetimi sponsorluk anlaşmasın da var mı? Forma sponsorluğu hani… Maalesef orada da yok! Neye yarar bu yonetim ? Aysal, Fifa’dan ve kurallardan bahsedip transfer yapamamaktan yakınıyor. Paraları ne yaptın arkadaş diye soruyoruz, cevap yok. Galatasaray mali yonden kalkınacaktı, her yıl cilek değil cilekler gelecekti ne oldu diyoruz, cevap yine yok. Anlaşılan palavralara devam… Fener’i bu kupada yenmişsin, yenilmişsin, acıkcası bir lig kadar ve Avrupa kadar hic onemi yok. Galatasaray’ın elinde, işe yaramayan 10’dan fazla futbolcu var. Bunların bir kacını 2 milyondan satsa, bir kacını da 1 milyondan aşağı satsa, 6 milyon euroyu yine cıkarır. Cıkardığı bu butce ile Demba Ba’yı alamaz mıydı? Alırdı da bizim yonetim karınca olmayı değil cekirge olmayı secti. Aynı Demba Ba’yı borc batağında denilen o karınca Beşiktaş kaptı. *Unal Aysal ağustos boceklerine benzer oldu. Yazları elemanları ile yatıp, kışları 9 tane adam alıyor. Dayanıyor ocak ayı gelince karıncaların kapısına… Karıncalar da elde ki iyi yiyeceklerini değil de, alternatif gıdalarını sunuyor. Tarık Camdal’ın yerine, Veysel’in alındığı gibi… Eleştiren, sorgulayan ve ozgurce gercekleri savunan Galatasaray taraftarı susturulmaya ve kandırılmaya calışıyor. Sorgulamayan ve eleştirmeyen bir Galatasaray taraftarı oluşturulmaya calışılıyor. Unal Aysal’a şak şak tutanlar on planlarda yer alırken, Galatasaray’a ne oluyor diye soranlar plana itiliyor. Koskoca Galatasaray’ın forveti, Turkiye de Galatasaraylıların bile yarısından fazlasının sevmediği Burak Yılmaz… Umut Bulut ise, yaşar ne yaşar ne yaşamaz. Galatasaray’ın santrafor sıkıntısı varken, elde ki paralar onceliği olmayan isimlere harcanıyor. Bu takım cok kaliteli bir santrafor almazsa, değil Balanta stopere Pepe’de gelse, deplasman da mac alamaz. Galatasaray’ın arka tarafının sıkıntılı olduğunu kabul ediyorum. Zira defans hucumdan başlar mantığını da sonuna kadar savunuyorum. Ciddi anlamda bir santrafor sorunu var ve ısrarla gormemezlikten geliniyor. Nereye kadar surecek Galatasaray taraftarı olarak duyduğumuz bu golcu ozlemi? 2 tane sozde santrafor ile 3 kulvar da yarış mı olur? Burak neredeyse her mac sarı kart gormeye alışmış bir futbolcu. Yaptığı davranışlar ile de atılmaya meyilli bir isim. Umut’da, acıkcası umut vermiyor. Hal boyle iken, durum da icler acısıdır. *Taraftar, yeni bir sezonun ve bir umidin peşinde… İnsanoğlunun yapısı budur. Guzel duşunmek ister ve hayal kurar. Zira gorunen koy kılavuz istemez. Galatasaray, kaliteli bir santrafor almazsa cok sıkıntılı gunler ile karşı karşıya kalacak. Bu kadro yetersiz. Ne olacağı belirsiz Veysel artık Galatasaray’ın vazgecilmez sağ beki olacak bu belli… Stoper de belirsiz. Forvet zaten rakipler icin evlere şenlik. Bu Galatasaray bu mantık ile şampiyon olamaz. Her zaman sorgulayan Galatasaray taraftarını, sorgulamaya davet ediyorum. Buyuk Galatasaray’ın buyuk taraftarına yakışan budur. Aynı buyuk Galatasaray taraftarına, sevgilerimle… Kaynak : Webaslan - Avrupa1905fatihi __________________