Borussia Dortmund Teknik Direktoru Jurgen Klopp, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup eşleşmelerinin belli olmasının ardından D Grubu’nda iyi tanıdıkları eksi dostlarla ve kendileri icin yeni isimlerle karşılaşacaklarını soyledi. Klopp, kulubun internet sayfasında yer alan acıklamasında, kura cekiminden once herhangi bir takımı temenni etmediklerini ve kurayı geldiği gibi kabul ettiklerini belirterek, "D Grubu’nda iyi tanıdığımız eski dostlara ve bizim icin yeni yuzlere karşı oynayacağız. Ben Anderlecht’te ve İstanbul’da da hic maca cıkmadım" ifadesini kullandı. Cumartesi gunu rakipleri hakkında bilgi toplamaya başlayacaklarını vurgulayan Klopp, en iyi tanıdıkları takımın Arsenal olduğunu vurguladı. Borussia Dortmund’un oyuncusu İlkay Gundoğan ise Arsenal’ın uluslararası duzeyde en iyi takımlarından biri olduğunun altını cizerek, "Bu maclar, bizi ve Dortmund taraftarını Alman Milli Takımı’nda forma giyen bazı oyuncularla buluşturuyor" dedi. "Turk kokenli olmamdan dolayı bir Turk rakiple yapılan mucadeleler benim icin ozel bir şey" ifadesini kullanan Gundoğan, Anderlecht’in de kaliteli bir takım olduğunu kaydetti. Borussia Dortmund takımının kaptanı Mats Hummels de grupları gececeklerin olan inancını dile getirerek, "Kurada, Galatasaray ve Anderlecht ile bizim kuşak icin yeni ve ozellikle ilginc rakipler cıktı" diye konuştu. Dortmund Kulubu Sportif Direktoru Micheal Zorc, Arsenal, Galatasaray ve Anderlecht ve Dortmund’un bulunduğu grubun cok dengeli gibi gorunduğunu ve heyecanlı olacağını belirtti. Zorc, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal ile oynadıkları karşılaşmalardan dolayı deneyimli olduklarını ifade ederek, Borussia Dortmund’un ozguvenle bu zorlu grup karşılaşmalarına başlayacağını kaydetti. Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi grup macları icin yapılan kura cekiminde İngiltere'nin Arsenal, Almanya'nın Borussia Dortmund ve Belcika'nın Anderlecht takımlarıyla eşleşti. Kaynak:Lig Tv __________________