Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Ozturk, şike soruşturması ile ilgili olarak cok konuşulacak bomba acıklamalar yaptı.. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Ozturk, Kanalturk'te yayınlanan Telegol programında carpıcı acıklamalar yaptı. Fenerbahce Asbaşkanı Ali Koc'un, Galatasaray'ın şike soruşturması konusuna cok fazla dahil olduğu yonundeki soylemlerine cevap veren Ozturk; "O arkadaşımız kamera onunde konuşurken hepimiz efendi oluyoruz. O arkadaşımız donsun Galatasaray Basketbol Takımının daha once yaşadığı sahte basketbol forması giydiği olayda resmi sitelerinin ana sayfasında 'takipcisiyiz' diye haber yaptıkları gunleri hatırlasın. Herkes kendi işine baksın" dedi. Yeni hazırlanan etik kurulu raporunda 'Şike sahaya yansımamıştır' denildiğinin ve kuluplere ceza verilmeyeceğinin belirtilmesi uzerine Ozturk, "Saha icinde şike yok demek komedidir. Şikenin saha ici ya da saha dışı ayrımı olmaz. Turkiye'de şike yoktur deme luksune sahip değiliz" diye konuştu. 'Şike soruşturmasının icinde Galatasaray olsaydı ne olurdu?' sorusu uzerine Ozturk, "48 saat icinde yonetim gorevden alınırdı. Genel kurul toplanırdı. Kendi talebiyle direk Bank Asya'ya giderdi. Tum yonetim kurulu ihrac istemiyle disiplin kuruluna sevk edilirdi" diye cevap verdi. Adnan Ozturk, 'Şampiyon Fenerbahce olması halinde alkışlar mısınız?' sorusuna ise, "Muhtemelen biz şampiyon olacağız. Alkışlamak benim tarzım değil o yuzden hayır alkışlamam. Hakaret de etmem. İkisini de yapmam" diye cevap verdi. 'Fenerbahce'yi hic mi sevmiyorsunuz?' sorusuna da cevap veren Ozturk, "İkiyuzluluk yapmaya ihtiyacım yok. Şampiyonluğu kaybettiğim icin uzulurum. Kufur de etmem, hakaret de etmem. Durust olmak lazım. bir konuyu da aydınlatmak da fayda var. 3 Temmuz'dan bu gune kadar şike ile ilgili konuşmamızda biz haric 17 takımın hicbirinin ismini zikretmedim. Sadece prensip ve ilkelerden bahsettim. Sevmiyorsunuz gibi bir yaklaşımı kabul etmem" dedi. Ozhan Canaydın'ın 6-0'lık macın ardından Fenerbahce'yi alkışladığının hatırlatılmasına ise Ozturk; "Sayın Canaydın'ı eleştirecek birisi değilim. O onun goruşudur. Benim goruşum budur" yanıtını verdi. Adnan Ozturk, ayrıca GS Store'nin Maslak Sheraton Hotel'de gercekleştirilen 2012 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nun tanıtımının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ozturk, Galatasaray'ın ligin 34 haftalık bolumunde başarılı bir performans gosterdiğini vurgulayarak, ''Ligde 34 haftalık bir Galatasaray resitali vardı. Şampiyonluğa inancımız tam. Fatih Hocaya, oyuncularına tum kadroya inancımız tam'' diye konuştu. Adnan Ozturk, spor yoneticilerinin, sporun ve ozellikle futbolun sevgi ve kardeşlik olduğunu gostermesi gerektiğini dile getirerek, ''Hep beraber oturup, Turk sporu, Turk futbolu ne alemde, şapkamızı onumuze koyup bir hesap kitap yapmamız lazım. Ama ısrarla bunu yapmaktan kacınıyoruz. Hala aramızda bir kavgayı korukluyoruz. Hala kufur ve nefret var. Umarım bu akşamki soylemlerimiz, verdiğimiz resimler birazcık spor ve kardeşlik ortamına fayda sağlar'' ifadelerini kullandı. -Melo ve Riera'nın durumu- Adnan Ozturk, kavga ettikleri icin kadro dışı bırakılan yabancı oyuncuları Felipe Melo ve Albert Riera ile ilgili kararı verecek kişinin teknik direktor Fatih Terim olduğunu kaydederek, ''Terim'in kartvizitinde sadece teknik direktor yazmıyor. İdari sportif teknik direktor yazıyor. Dolayısıyla bu tamamen idari bir konudur. İdari bir konu olduğu icin de Sayın Fatih Terim sonuna kadar yetkilidir. Sonucta Fatih Hoca'nın karar verebileceği bir konudur'' dedi. Derbilerde normal sezonda deplasman maclarına konuk takım taraftarının gidememesi uygulamasının Super Final'de devam edip etmeyeceğine yonelik bir soru uzerine Ozturk, şunları kaydetti: ''Voleybol ve basketbol maclarında bile şiddeti gormeye başladık. İnanın bu yasak cıktığı zaman en cok karşı cıkanlardan biriydim, ama şu oluşturulan ortamı gordukten sonra bir an once şu 6 haftalık kısmı bitirelim diye bakıyorum. Bu uygulama geldiğinde 'hayır olmamalı' diyen ben, basketbol ve voleybol maclarında olanları gordukten sonra 'bu seneyi boyle bitirelim' diyorum.'' Ajansspor __________________