Cehennemden Cıkışın Sırrı
Cehennem ateşinin kaynağı şuur altıdır. Cennet selametinin (huzur ve mutluluğunun) kaynağı ise şuur ustunden, ustun akıldan gelir. Her kim şuur altını ust benliğin denetimine teslim ettiği akılla (ki ust benliğe teslim olan akıl artık ustun akıldır) kontrol etmeyi oğrenirse cehenneminden kurtulur.
Birim benlik hissedişi, buna bağlı olarak kendini madde beden sanış ve bu bedene dair kimlik bilgileri (statu, mevki, cinsiyet vs.) ve kimyasal durtulerinden kaynaklanan arzuları tatmin isteği, sahiplik duygusu, mesuliyet duygusu, aidiyet gudusu, korkular, endişeler ve bu kimliğe uygun hareket etmediğinizde yaşadığınız vicdan azapları, hep şuur altından kaynaklanır. Hatt toplumun ve cevrenin kişiyi şartlandırması dediğimiz manevi baskı olayı da doğrudan şuur ustu dediğimiz akla yapılamaz, ancak şuur altına yapılabilir. Cunku şuur ustu dediğimiz akıl bu baskıyı kabul etmez ve dinlemez doğası gereği... Şeytan dediğimiz cin yapılı (ışınsal yapılı) varlıkların negatif etkisi de şuur altını tahrik şeklindedir. Başka turlu şuur ustu dediğimiz akla doğrudan etki yapamaz. Cunku akıl melekidir, ışınsal bir varlık meleki olan uzerinde doğrudan etkili olmaz. Aklın uzerinde sadece şuur altı ve ustun benlikten kaynaklanan ustun akıl etkilidir. Neden sadece bu ikisi etkilidir?
1- Ust beniğin gucune karşı koymak zordur. Aklı kokten, yani meleki alt boyuttan etkiler. Bu sebeple O daima akıl uzerinde galiptir. Ancak, bu etki doğrudan veya dolaylı olması sebebiyle akıl uzerindeki etkisi değişir. Doğrudan olursa hic bir şey O'na karşı koyamaz. Dolaylı olursa, alt şuur aklı kandırabilir.
2- Şuur altı beden ve gen kaynaklı olduğu icin oldukca sinsi ve aldatıcıdır ve bir anlamda kişinin kişisel şeytanıdır. Madde beden doğasına (kimyasına) bağlı guclu durtuler dolayısı ile şuur ustune etkisini farkettirmeden yapar. Ayrıca, madde beden yaşamını deneyimlediğimiz icin, şartlar bu sinsi cıkışa oldukca musaittir. Kısaca şuur altı sinyaller gucunu gizliliğinden ve sinsiliğinden alır. Yoksa akıl onu dinlemez ve denetimine girmezdi.
Ozetle, eğer şuur altının şuur ustune yaptığı baskıyı denetleyemezseniz, şuur altı şuur ustunu sinsice ele gecirir ve cehennemin kuyularına yuvarlanırsınız. Bu kuyular sayısız, sonsuzdur. Sadece ve sadece ust benliğe teslim olan ustun aklın ipine sarılarak o kuyulardan cıkabilirsiniz. Kur'Ân da ust benliğe tam anlamıyla teslim olan ustun aklın saf uyarısıdır. Bu sebeple "Kur'Ân Allah'ın ipidir, Allah'ın ipine sarılan kurtuluşa erer" denir. Bu saf uyarıyı aldıktan sonra şuur ustu, yani aklınız ustun akıldır artık ve hemen harekete gecer. Aldığı uyarı ve ilim doğrultusunda size gercek kimliğinizi hatırlatmaya calışır ve neleri yapıp yapmamanız gerektiğini ve neden yapıp neden yapmamanız gerektiği konusunda sizi uyarır ve şuur altının baskısından kaynaklanan illuzyona kapılmamanız icin sizi ikna etmeye calışır. Eğer Allah'ın izniyle şuur ustu şuur altını kontrol etmeye başlarsa, selamete erer ve manen cennete girersiniz. Yukarıda ust beniliğin doğrudan ve dolaylı etkisinden soz etmiştik. Dolaylı etki, Kur'Ân uyarısıdır. Doğrudan etki ise, bu uyarıyı değerlendirebilecek kapasitenin ortaya cıkmasıdır. Her ikisi de ust benliğin hidayetidir. Kur'Ân ust benliğin dolaylı etkisiyle acığa cıkan hidayettir, ust benliğin doğrudan etkisiyle ise, bu hidayeti değerlendirmek soz konusu olur, ki "Allah'ın izniyle şuur ustu şuur altını kontrol etmeye başlarsa" derken, hidayeti değerlendirebilmek icin akla doğrudan ilÂhi yardım yapılmasından soz ediyorduk.
Şuur altınızı tamamen temizlemeniz zor, fakat en azından denetleyebilirsiniz. Şuur altından gelen sinyallerin kaynağı bu doğrultuda programlanmış genler de olduğu icin, eğer bu genetik hafızanın baskısının şuur ustune cıkışını denetleyerek ruh bilincinize (hafızanıza) nufuz etmesini engellerseniz, bedenli yaşam (genlerin etkin olduğu yaşam) sona erdiğinde, otomatik olarak bilinciniz uzerinizdeki baskısı da sona ermiş olur ve ruh bedeninizle yaşayacağınız kabir hayatınızda ve sonrasında da cennet yaşamına kavuşursunuz. Cunku ruh bilincini şuur ustu faaliyetler oluşturur. Eğer şuur altı şuur ustunu etkilerse, o da bunu aynen ruha yansıtır. Bu konu son derece onemli bir konu! Yukarıdaki satırları dikkatle tekrar tekrar okuyun lutfen! Size sıkıntı veren olaylarda bu anlattıklarımın yerini araştırın. Şuur altınıza kimlerin ne gibi baskılar uygulandığını bulmaya calışın veya zaten varolanların şuur ustune neden ve nasıl cıktığını farketmeye calışın ve mutlaka bunu denetlemenin bir yolunu bulun. İlmi konuları sık sık okuyarak ust şuuru ara vermeksizin ust benin hidayeti doğrultusunda programlayarak, aklı guclendirici ve ustun akla donuşturucu zikirler, ibadetler, koruyucu dular vs. ile elinizden geleni yapıp, şuur atının şuur ustune cıkışına engel olun! Gerekirse tıbbi yardım almaktan da cekinmeyin! Hayatımın en buyuk cehennem azaplarını şuur altımdan kaynaklanan baskıların oluşturduğu sıkıntılar veya şuur altıma yapılan baskılarla oluşan evrensel gerceğe dayanmayan sanal vicdan azaplarıyla yaşadım. Bu sebeple aklım celişkilere duşup ne yapacağını bilmez halde, duygusal med-cezirler ve dalgalanmaların etkisinde kaldı. Bu esnada bin turlu gayya kuyusuna girip cıktım. Hani neredeyse cehennemi dip koşe bucak tanıdım diyebilirim. Asla copy paste fikirler beyan etmiyorum sizlere, tum bu anlattıklarım yaşanmış bir hayatın ve guclu idrakların hasılasıdır. Ne zaman ki Allah'ın hidayeti doğrudan erişti, işte o zaman "şuur altım" dediğim beni cehenneme surukleyen gizli şeytanımı keşfettim ve onu kontrol etmeyi oğrendim. Bu kontrol ediş olumle boyut değiştirene dek surecektir, o vakte kadar asla sona ermez! Eğer onu denetlemeyi başarırsanız, bu yaptığınız kişisel şeytanınızı olumle boyut değiştirene dek şuur altı mahseninize kapatıp zincirlemektir. Bu halde ister istemez size teslim olup esir duşecek ve dini terminolojiye gore şeytanınız musluman olacaktır.
İşte cehennemden cıkışın sırrı! Umarım bu buyuk sırrı ve konunun onemini anlatabilmişimdir.
alıntıdır
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cehennemden Cıkışın Sırrı