Galatasaray ile yarın UEFA Kupası 1. Tur rovanş macında karşılaşacak FC Sion'da, teknik direktor Alberto Bigon, ''Galatasaray'ın ilk karşılaşmada gosterdiği performası gordukten sonra, favori olduklarına dair duşuncem daha da pekişti'' dedi. Alberto Bigon, FC Sion Kulubu Başkanı Chiristian Constantin ve Sportif Direktor Paolu Olfer ile birlikte, takımının yapacağı son antrenman oncesinde Ali Sami Yen Stadı'nda duzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın favorisinin Galatasaray olduğunu soyledi. Bigon, ''Galatasaray'ı favori goruyor musunuz?'' şeklindeki soruyu şoyle cevapladı: ''Galatasaray'ın bize karşı ilk macta nasıl oynağını gordukten sonra, benim bu duşuncem daha da pekişti. 3-0 geride goturdukleri bir macı 3-2'ye getirdiler ve hatta beraberlik bile elde etmeleri mumkundu. Benim icin o mac, guzel bir mac oldu. Her iki takımın da guzel oynadığı, her turlu sonuca acık ve keyifli bir mactı. Yarınki hedefim yine aynı guzellikte bir mac cıkartmak. Ne olursa olsun, sahadan başımız dik ayrılmak istiyoruz.'' Bazı Galatasaraylı oyunculara, ilk mactakine benzer onlemler alacağını ifade eden Bigon, ilk macta forma giyen oyunculardan Cedli'nin yarınki karşılaşmada yer almayacağını, bunun dışında kadroda fazla bir değişiklik yapmayacaklarını soyledi. Bigon, yarın sahadan beraberlikle ayrılmalarının kendileri icin iyi bir sonuc olacağını ve Galatasaray'ı hucum etmeye zorlayacaklarını sozlerine ekledi. CONSTANTIN: ''GAZ DEDEKTORU GETİRMEDİM AMA...'' FC Sion Kulubu Başkanı Christian Constantin, daha once bazı basın organlarında, soyunma odalarını kontrol etmek icin gaz dedektoru getireceğine dair cıkan haberlerle ilgili ''Gaz dedektoru getirmedim, ama kalelerin boyutlarını olctum. Normal olcutteler'' dedi. Constantin, aldıkları guvenlik tedbirleriyle ilgili de şunları kaydetti: ''Avrupa Kupası maclarında, daha once bizim başımıza cok ilginc olaylar geldi. Aldığımız tedbirler kesinlikle Galatasaray ve İstanbul'a yonelik değildir. Yıllardır Avrupa kupası deplasmanlarında aynı tedbirleri alıyoruz. Kendimize gore aldığımız guvenlik onlemleri var. Aşcımızdan bahsediliyor her yerde, her zaman. Bir aşcı ile yola cıkmamız normal. Takımın rahat etmesi lazım. Rahat etmesi icin oncelikle gereklerden biri, alıştıkları mutfaktan beslenmeleri. Bu yuzden guvenlik onlemlerinin aşırı olmadığını duşunuyorum. Guvenlik onlemlerinin İstanbul ve Galatasaray'a ozgu olmadığını bir kez daha belirtmek istiyorum.'' Daha once, ''Olay cıkarsa takımı sahadan cekerim'' şeklindeki demecinin hatırlatılması uzerine Canstantin, ''O demecimde, '1988 yılanda Galatasaray'ın Neuchatel Xamax ile oynadığı mactaki olaylar tekrarlanırsa ne yaparsınız?' diye soruldu, ben de 'takımı sahadan cekerim' diye yanıtladım'' karşılığını verdi. ''FAVORİ GALATASARAY'' Christian Constantin, yarınki macın favorisinin Galatasaray olduğunu soyledi. Constantin, ''Benim gozumde yarınki macın favorisi Galatasaray. Biz, Galatasaray yarınki mactan galip ayrılsa bile, 'Cok zorlu ve guclu bir ekibe karşı oynadık ve yenerken zorlandık' desinler istiyorum. Bu şekilde bir hatıra bırakırsak, bu benim icin cok buyuk bir gurur kaynağı olacaktır'' dedi. Constantin, yarın yapılacak karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun, teknik direktorleri Alberto Bigon'un sezon sonuna kadar takımının başında olacağını da soyledi. Tırsmaya başlamışlar bile __________________