Harry Kewell: ''Defansların baş ağrısıyız..''
Galatasaray0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Harry Kewell: ''Defansların baş ağrısıyız..''
-
12-10-2019, 03:51:35Kayıtlı ÜyeG.Saray'ın yıldız futbolcusu Harry Kewell, G.Saray'da ikinciliğin kabul edilmediğini ve hep kazanmaları gerektiğini soylerken, takım arkadaşı Arda'ya ovguler yağdırdı! Yıldız futbolcu sık sık ileri cıkan Servet'e de adeta mesaj gonderirken, futbolu nerede bırakacağı hakkında da yorumlarda bulundu.. Galatasaray’ın sakatlığı nedeniyle Avustralya’da tedavi goren yıldız futbolcusu Harry Kewell, gectiğimiz gunlerde Sdney Morning Gazetesi’ne carpıcı acıklamalar yaptı. Turkiye’de duzenin kazanma uzerine kurulu olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, “Turkiye’de her şey kazanma uzerine kurulu! İkinci gelemezsiniz.. G.Saray’da da ikincilik diye bir şey yok! Ne taraftar, ne başkan, ne de oyuncular bunu kabul etmiyor. Bu nedenle her kulvarda zirvede yer almayız, her macı kazanmalıyız. Fakat bazen bu iyi bir rol olmuyor. Cunku her macta kazanmazsınız. Bazı zamanlar beraberliğe de sevinmek zorundasınız” diye konuştu. Takım arkadaşı Arda hakkında da ovgu dolu sozler sarfeden başarılı futbolcu, “Arda cok kaliteli ve muthiş bir oyuncu. Kendisi ile sahada surekli olarak yer değiştiriyoruz ve rakip defansın baş ağrılarına neden oluyoruz..” dedi. Turk ve İngiliz futbolu hakkında da bir karşılaştırma yapan Avustralyalı oyuncu, ustu kapalı da olsa sık sık ileri cıkan Servet’e mesaj gondererek; “Aslında Turk ve İngiliz ekipleri arasında fark yok. Fakat Turkiye’de defans oyuncuları hucum yapmayı seviyor. İngiltere’de ise oyuncular rollerini biliyor.. Turkiye’de takımlar buyuk maclarda defansif oynuyor. Fakat bazen defansın gobeğinde yer alan bir oyuncunun topla sizi gecmesi sizi sinirlendirebiliyor. Ama buna rağmen onlar profesyonel ve ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Bu nedenle onemli bir fark yok” ifadelerini kullandı. Kariyerini nerede sonlandıracağı konusunda da konuşan Kewell, “Avustralya’ya kesinlikle geri donemeyecek miyim, acıkcası tam olarak bilmiyorum. Bazen geri donmek ve kariyerimi Avustralya’da bitirmek istiyorum. Bazen ise belki donmeyebilirim diye duşunuyorum. Kafamda yapmak istediğim 2 ya da 3 şey var. Yapacaklarımın ne zaman ve nerede olacağını tam bilmiyorum ama asıl isteğim geri donmek ve kariyerimi Avustralya’da bitirmek. Cunku Avustralya halkına ve futbolcuna bir şeyler vermem gerekiyor” dedi. Sakatlığı nedeniyle birkac yıl forma giyemediğini de kaydeden yıldız futbolcu, 5-6 yıl daha futbol oynamak istediğini ifade etti. Kewell roportajda ailesinin İngiltere’de, kendisinin Turkiye’de olması sorunuyla nasıl başa cıktığı sorusuna ise; “Haftada bazen iki mac yaptığımız donemlerde, burada yaşayan oyuncuları icin bile ailelerini gormeleri zor olabiliyor. Cocuklarımın okulu nedeniyle İngiltere’de kalması ve eşimin orada calışması şuan icin en iyi durum” şeklinde konuştu. KAYNAK __________________