Ozbekistan Futbol Federasyonu'nun (OFF) davetlisi olarak Taşkent'e gelen Barcelona'nın Arjantinli yıldız oyuncusu Lionel Messi, Fenerbahce teknik direktoru Luis Aregones ve yıldız oyuncusu Guiza icin zaman gerektiğini soyledi. Yıldız futbolcu Turkiye denince de aklına sadece Galatasaray'ın geldiğini ifade etti. Arjantinli yıldız ozel davetle geldiği Taşkent'te temasları sonunda duzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı. Messi, Turkiye'den transfer konusunda kendisine her hangi bir teklif gelip gelmediği ile ilgili olarak, ''Hayır oyle bir teklif almadım. Şu anda bulunduğum kulubum Barcelona'dan memnunum. Bana gerekli imkÂnları sağladılar. Kendimi iyi hissediyorum. Ama futbol bu. Bir gun gelir Turkiye'yi de duşuneceğim zaman olabilir." diye cevap verdi. Messi, Turkiye'ye transferi soz konusu olursa, hangi kulubu tercih edeceği ve hangi takımları tanıdığı şeklindeki bir soruya ise, ''Şimdilik Barcelona'da oynuyorum ve cok da mutluyum. Turkiye denildiğinde aklıma ilk gelen şey ise (gulerek) Galatasaray." cevabını verdi. ARAGONES VE GUİZA'YA ZAMAN GEREKİYOR Aragones'in başarılı bir calıştırıcı ve Guiza'nın da iyi bir futbolcu olduğunu dile getiren Messi, Fenerbahce'nin bu ikiliden bu yıl istediği randımanı alamamasını onların ortam değişikliğine bağladı. İkili icin zaman gerektiğini ve ikilinin daha kendilerini tam gosteremediğini dile getiren Messi, Fenerbahce'nin son donemlerde yukselişe gectiğini ve ileride bu ikilinin takımları icin daha da faydalı olacağını kaydetti. Turkiye'nin 2010 Dunya Kupası Avrupa elemeleri cercevesinde Mart ve Nisan ayında İspanya ile peş peşe yapacağı iki karşılama konusunda ise Messi favori tercihinde bulunmadı. Messi, "Bu saatten sonra kucumsenecek takım olamaz. Şampiyonaya katılma mucadelesi veren takımlar gucludur." dedi. ZİCO VE RİVALDO, GOZLE GORUNEN YILDIZLAR Ozbekistan Oliy (yuksek) Lig takımlarından Bunyodkor'ı calıştıran Fenerbahce'nin eski calıştırıcı Arthur Zico ve bu takımda top koşturan Rivaldo hakkında ise Messi, "İkisi de gozle gorunen yıldızlar. Bunların burada olması Ozbekistan futboluna olan ilgiyi artıracak. Bu yıldızlar başka yıldızların da buraya gelmesine kapı acacak." değerlendirmesini yaptı. Bu arada Messi oğleden sonra bazı genc Ozbek futbolcularla kar altında kısa bir calışma yaptı. Futbolcularla hatıra fotoğrafı cektiren Messi, genc futbolculara kaleye şut cektirdi ve daha sonra onlarla kısa bir mac yaptı. (CİHAN) __________________