Aykan : '' Kaptan olarak Kadıkoy'de kupa kaldırmak istiyorum '' [Roportaj] [IMG]http://img166.**************/img166/5495/kupacs9.jpg[/IMG] Yaşı ilerledikce futbolu gencleşiyor adeta Ayhan Akman'ın. Bu sezon oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkese parmak ısırtıyor. Hemen hemen tum yorumcular tarafından orta sahanın hem ofansif hem de defansif yonunu oynayabilen en iyi oyuncusu olarak gosteriliyor. Umit Karan'ın formsuzluğu ve Hasan Şaş'ın sakatlığında koluna taktığı kaptanlık pazubandıyla Kadıkoy'de UEFA Kupası'nı kaldırmayı cok istiyor. UEFA Kupası'nı daha once kazanan Galatasaray bu sezon Kadıkoy'de bir kez daha kupayı kaldırabilir mi? Galatasaray, Avrupa'da Turkiye'nin en başarılı takımı. UEFA ve Super Kupa'yı kazanmanın yanında yarı final ve ceyrek final sevincleri yaşadı. Bu sezon da UEFA Kupası'nda iyi gidiyoruz. Cok zorlu grupta Olimpiakos, Benfica ve H.Berlin gibi cok guclu takımları yenerek ikinci tura yukseldik. Şimdi hedefimiz Bordeaux'u gecmek. Artık biz butun maclarımızı adım adım duşuneceğiz. Her maca final havasında hazırlanacağız. UEFA Kupası finalinin bu sezon Kadıkoy'de oynanacak olması bizi daha iyi motive ediyor. İnşallah Kadıkoy'de takım kaptanı olarak UEFA Kupası'nı havaya kaldırmak bana nasip olur. Bir futbolcu icin de bundan daha buyuk gurur olmaz. Son maclarda cok iyi bir performans sergilediniz. Takımdaki bu cıkışın en belirgin nedeni neydi? Aslında sezon başında nasıl puanlar kaybettiğimize şaşırıyoruz. Cunku ligin en kaliteli ve geniş kadrosuna sahibiz. Zaman zaman sakatlıklar sebebiyle sıkıntılar yaşadık. Bu yuzden olmadık puanlar kaybettik. Son haftalara geldiğimizde artık işin ciddiyetini kavradık. Biraz daha puan kaybetsek zirve yarışından iyice uzaklaşırdık. İşin onemi ortaya cıkınca takım olarak gercek performansımızı ortaya koyduk. Zaten boyle oynadığımız surece istediğimiz sonucları alırız. Takım olarak cıkış yakaladığınız bir donemde ara tatilin olması sizin icin dezavantaj mı? Cok da fazla dezavantaj değil. Cunku takım olarak hem Turkiye Kupası hem UEFA hem de lig macları sebebiyle yoğun bir donem gecirdik. Bu yuzden takım uzerinde biraz yorgunluk vardı. Tatilde cok daha iyi dinlenip ikinci yarıya iyi başlamak istiyoruz. İnşallah kaldığımız yerden devam edip sezon sonunda şampiyonluk kupasını kazanacağız. Son maclarda butun yorumcuların seni en iyi orta saha oyuncusu gostermelerini nasıl değerlendiriyorsun? Galatasaray'da 8 yıldır iyi futbol oynuyorum. Belki bazı sezonlar maclara yedek başlasam da sonradan devamlı oynadım. Lucescu doneminde kazandığımız şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi maclarında cok iyi bir performans sergilemiştim. Son donemde futbolda hem hucum hem de savunma yapan oyuncuların onemi iyice ortaya cıktı. Benim de teknik ozelliklerim iyi, savunma yonum de. Boyle olunca da aranan ve istenen oyuncu oluyorsunuz. Ayrıca yorumcuların beni en ideal orta saha oyuncusu olarak gostermelerine seviniyorum. Bu sezonki başarılı performansında Teknik Direktor Skibbe'nin katkısı ne duzeyde? Hem antrenmanlarda hem de maclarda Skibbe bana cok guvendiğini her hareketiyle hissettiriyor. Hocanız size guvendiği zaman sahada daha rahat oluyorsunuz. Hicbir şey duşunmeden sadece iyi oynamaya calışıyorsunuz. Bu sezonki iyi performansımda hocamız Skibbe'nin payı buyuk. Kamuoyunda Skibbe'nin tecrubesiz ve yetersiz olduğu şeklinde yorumlar yapılıyor. Skibbe'yi siz nasıl goruyorsunuz? Yıllarca Almanya'nın altyapısında calıştığı icin antrenman ve teknik bilgileri ust duzeyde. Bunların yanında yaşı genc olduğu icin oyuncularla cok iyi iletişim kuruyor. Oyunculara karşı cok nazik ve kibar davranıyor. Sahada ve antrenmanlarda yapmamızı istediği şeylerin nedenlerini anlatıyor. Ayrıca her konuda bizim istek ve goruşlerimize buyuk değer veriyor. Teknik adam ve oyuncu arasındaki ilişki boyle sağlıklı olunca da saha sonucları kendiliğinden geliyor. Umit Karan ve Hasan Şaş'ın yokluğunda sahaya kaptan olarak cıkıyorsun. Kaptanlık nasıl bir duygu? Galatasaray gibi buyuk bir camiada kaptanlık yapmak insana buyuk gurur veriyor. Bu gururun yanında sorumluluğunuz daha da artıyor. Takım arkadaşlarınıza karşı, camianıza karşı kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Ben takımı icin veren bir oyuncuyum. Kendimden cok takımımın başarısı icin calışıyorum. Bu yuzden kaptanlık yukunu en iyi şekilde taşımak icin daha cok emek sarf ediyorum. Beşiktaş macından sonra 'Arda'nın ikinci kaptan olmam' acıklamasını nasıl yorumluyorsun? Biz takım olarak bir aileyiz. Her turlu sorunu kendi icimizde en iyi şekilde halletmeye calışıyoruz. Uzun yıllar Galatasaray'da futbol oynuyorum. Daha bir gun bile takım kaptanlığının sorun olduğunu gormedim. İnşallah bundan sonra da olmaz. Arda cok kaliteli ve ust duzey bir oyuncu. Onumuzdeki yıllarda Galatasaray'a uzun yıllar başarılı bir şekilde kaptan olarak hizmet edecektir. Turkiye'de de oyuncuların futbolu bırakma yaşı oldukca ilerledi. Şu anda 31 yaşındasın ve gelecekle ilgili ne gibi planların var? Bu sezon kulubumle uc yıl daha sozleşme imzaladım. Hedefim Galatasaray'da oynayabileceğim kadar oynamak. Daha sonra da futbolun icinde kalmayı duşunuyorum. Ama bunun planlamasını onumuzdeki yıllarda yapacağım.
Kaynak: Zaman.com.tr __________________