Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktoru Fatih Terim ve oyuncularından Selcuk İnan, Real Madrid macı oncesindeki basın toplantısında acıklamalarda bulundu. İlk olarak Real Madrid Teknik Direktoru Jose Mourinho’nun İspanya’daki macta Burak Yılmaz’ın duşurulduğu pozisyona penaltı kararının verilmesi gerektiğine ilişkin acıklamaları hatırlatılan Fatih Terim, “Hayat boyle bir şey, futbol da boyle bir şey. Bazen son dakikada atıyorsunuz, bazen yiyorsunuz. Burak’ın pozisyonu 78. dakikaydı sanıyorum, uzatmalarla birlikte daha 15 dakika vardı. Sarı kart obur tarafa ve penaltı olması gerekirken, tersi oldu. Buraya 3-1 veya cok daha iddialı bir şekilde gelebilirdik. Ama biz bunlara Manchester United macında alıştık. Umit ederim, yarın bunlar iki taraf adına da olmaz. İşin enteresan tarafı, ilk macta penaltıdan vazgectik, Burak'ı da kaybettik. Şampiyonlar Ligi’nin en onemli golcusu yok maalesef” ifadelerini kullandı. Burak Yılmaz’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki gol istikrarına değinen başarılı teknik adam, “Belki Ronaldo’ya yetişecekti, kendi sahamızda gol atmasına alışık olduğumuz oyuncumuzu kullanamayacağız. Ama hakemler de insandır, hata yapar. Burak’a bugun izin verdim; cunku yarın sabah ozel idman yapacak. Sezon başından beri hic izin vermemiştim, hak etti. Yarın kendisi bunu Scott [Piri] ile birlikte borcuyla oder” dedi. Terim, Real Madrid ile oynamak icin bu seviyelere gelmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Galatasaray, Avrupa'da buyuk başarılar kazanmış, değişik şekillerde başarılar kazanmış, gozunu Avrupa'ya dikmiş bir kulup. Uzun yıllardır Avrupa'ya acılan bir pencere. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 32 takım arasından buraya geldiğimizi duşunursek, geride kalan 24 takımı incelemek, Galatasaray’ın ne yaptığını anlamak icin yeterli. Real Madrid, dunyanın en onemli takımlarında biri. Bunu her zaman soyledim. Buna rağmen biz oynadık, oynamaya calıştık. Yarın da oynamak istiyoruz. Seyircimizle cok iyi bir mucadele ortaya koyacağımızı duşunuyoruz. Sonuc ne olur, artık bundan sonra cok onemli değil. Galatasaray'ın Avrupa'daki ısrarı, isteği, hedefleri duşunceleri değişmez. Eğer yuksekte bir şey varsa, oraya uzanmaya calışan bir Galatasaray olacaktır. Bizimle de bizsiz de hep boyle olmuştur. Bugun Real Madrid ile oynuyoruz. Real Madrid ile oynamak icin başarılı olmanız gerekiyor. Once buraya gelmek gerekiyor” diye konuştu. Futbolcularına teşekkur ederek sozlerine devam eden deneyimli teknik adam, “Selcuk [İnan] başta olmak uzere futbolcularıma teşekkur ederim. Başkanımızla, yonetimimizle, taraftarlarımızla ve futbol takımına emeği gecen herkesle yapılan iş onemli iştir. Goreve geldiğimiz gunden itibaren doğru yerlerdeyiz ve doğru yerlere gidiyoruz. Bundan taviz vermeyeceğiz. Seneye daha iyisini nasıl yapacağımızı duşuneceğiz ki daha bitmedi. Yarın galibiyet icin, iyi futbol icin oynayacağız. Ama gercekleri konuşarak devam ediyoruz. Olabilecek her turlu konuya hazırlıklıyız. Bizim birinci misyonumuz Avrupa'da ve dunyada başarılı olmaktır. Galatasaraylılar adına bu boyledir” diyerek kulup vizyonunu işaret etti. Galatasaray’ın mucizeyi gercekleştirme ihtimali uzerine bir soruyu yanıtlayan Terim, “Futbolda her şey var. Real Madrid'le oynadığınızda bunlar kolay değil. Futbol oyununda her şeyi gorduk ve yaşadık. Real Madrid herhangi bir takım değil; ama Galatasaray takımı her şeyi deneyecek. Futbolda her şeyi gorduk, inşallah o gecelerden biri olur. Ben oyuncularımın kazanma isteklerinden, oyun coşkusundan eminim” dedi. Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında rakibi onunde uzun sure bir kişi eksik oynayan tum oyuncularıyla gurur duyduğunun altını cizen Fatih Terim, Jose Mourinho’nun, “Yarın 2-1 kaybedersek uzulurum” acıklamasıyla ilgili ise şu yorumu yaptı: “Uzulurum demesi doğaldır. Real Madrid'in hocası. Onemli başarılar elde etmiş, mağlubiyeti kabullenmeyen, kazanmaya alışkın birinin vereceği cevaptır. Cok hoşuma gitti. Arkadaşımdan da boyle bir cevap beklerdim. Ben de aynı fikirleri taşıyorum.” Fatih Terim, cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek olan Burak Yılmaz’ın yokluğundaki forvet rotasyonuna ve Johan Elmander’in son durumuna da acıklık getirerek, “Elmander hazır olduğu her zaman kadromuzda olan bir oyuncu. Elmander, Umut ve Drogba bizim her halukarda kadromuzda var. İhtiyac anında Elmander'in bunu cok rahat goreceğine inanıyorum. Galatasaray, bircok oyuncuyla atağı duşunur. Tabii ilk macı oynamak oyuncularımıza biraz tecrube de getirmiş olabilir. Seyretmek ve hazırlanmak başka, oynamak başka bir şey. Onun analizini de bu akşam yapacaklardır” ifadelerini kullandı. Selcuk İnan ise Real Madrid macı icin şu yorumda bulundu: “Yarınki macın bizim icin cok onemli olduğunu soylemek istiyorum. Biz iki sene once hocamız ile birlikte bu takıma geldiğimizde gercekten kotu durumdaydık. Biz takıma geldikten sonra şampiyonluk yaşadık ve bugun Avrupa’nın en iyi sekiz takımı arasına kaldık. Biz oyuncular olarak bununla, hocamızla, camiamızla, yonetimimizle, başkanımızla gurur duyuyoruz. Yarınki mac, her şeyden once tadını cıkaracağımız ve zevk alacağımız bir mac olacak. Dunyanın en iyi takımlarından birine karşı oynayacağız. Ve bunun da farkındayız. İlk mactaki skor tabii ki bizim icin kotu. Ama yarın sahaya Avrupa’nın en iyi sekiz takımından biri olmanın gururuyla cıkacağız, zor olsa da, elemeye calışacağız; olmazsa da yenmeye calışacağız.”
Resmi Site