Galatasaray Dİvan Kurulu Toplantısı'nda soz hakkı alan eski başkanlardan Dursun Ozbek, Galatasaray'a karşı haciz işlemi başlattığı haberlere cevap verdi. Dursun Ozbek, haciz iddialarına cevap olarak ''Dursun Ozbek kulubu soyup soğana cevirdi diyorlar, el insaf! Siz muhasebe bilmez misiniz? Hesaptan kitaptan anlamaz mısınız? Sayın başkan ile konuştuk, bana olan borcun odeneceğini soyledi ama aradan 8-9 ay gecti, hala odenmedi. Dursun Ozbek, hicbir zaman haciz işlemine başvurmamıştır. Ancak Dursun Ozbek, bu haberler nedeniyle Galatasaray'a haciz uygulatan başkan olarak tarihe gecti. Bu haberi yapan da başkan Mustafa Cengiz'in memleketlisi bir gazeteci. Dursun Ozbek'in hangi haciz evrakı varsa cıkıp gostersinler'' sozlerini kullandı. Dursun Ozbek, Divan Kurulu toplantısında ayrıca şu sozleri kullandı; Galatasaray Divan uyesi olarak bir onerim var. Galatasaray Divan'ı olarak buradan taa Florya'ya, Riva'ya, Beşiktaş'a, Kadıkoy'e, Kayseri'ye uzanacak bir alkış istiyorum. Bu ses, Divan'ın sesidir. Duyan duyacaktır. Yonetimi devretmemizin uzerinden 1.5 yıl gecti. Bu zaman zarfında da buluşma fırsatımız olmadı. İlerleyen gunlerde Galatasaray'ın maddi olarak zor gunler yaşayacağını gorduğum icin soz aldım. İsterim ki Galatasaraylılar gercekleri gorsunler. Bizi bekleyen riskleri gormenizi istiyorum. Cunku siz Galatasaray Divan uyesisiniz. ''RİVA PROJESİNDE TESLİM YAPILMIYOR'' Galatasaray'ın bir dunya devi yolunda ilerlediğini hepimiz goruyoruz. Galatasaray'ın cok sağlam temellerin uzerinde oturması gerekiyor. 114 yıldan beri bu boyleyse bizim de 100 yıl daha ileri devam etmesini sağlamamız gerekiyor. Sayın başkanın da bazen bahsettiği gibi Riva-Florya projesi, kulubun borclarını sıfırlayacak bir projedir. Satışlar gercekleşiyor. Endişemiz ne? Yer teslimi yapılamıyor. İhalesi yapıldı, avansları odendi ama teslim yok. ''GALATASARAY'IN NİYE 3-4 BUYUK KAT TESİSİ YOK?'' Paramız yok sozleri gecerli değildir. Galatasaray icin gecerli değildir. Galatasaray tum projelerini parayla mı yapmıştır? Florya'yı bir gezsinler. Konaklama tesisleri var, başka şeyler var. Rakiplerimizin 3-4 kat buyuk tesis yapma imkanı varken Galatasaray'ın niye yok? Burada niyet onemli. Değerli Galatasaraylılar, konuştuklarımı dinliyorum da... Ben sıkıntıyı ifade ettim de yeteri kadar ifade edebildim mi acaba diye kafamda bu soru dolaşıyor. Tam ifade edecek şekilde olamadım. Turkcem musade etmedi, anlatamıyorum. ''OTELİN YANINDAN GECERKEN YUZUMU CEVİRİYORUM'' Mecidiyekoy'deki otel projesi... Şahsi olarak 20 milyon dolar kredi aldım. Bu otelin cephesi kapandı. İnşaatın devam etmesi icin Deniz Bank'tan kredi alındı. Her şey hazırdı. Mobilyası falan bile. Burası harekete gecirilmelidir. Sayın başkan buraya 20 aydır bir civi cakılmadı. Oradan gecerken yuzumu cevirerek geciyorum. İceri girmeye cesaret edemedim. Galatasaray'a yakıştıramıyorum. Başlamış bir proje, bitirmek lazım. Hala Dursun Ozbek kefaleti mevcuttur ama sesimi cıkartmıyorum. Cunku bu bir Galatasaray projesi. ''NE YAPTIK, YENİ ARSA MI ALDIK?'' Galatasaray Futbol Kulubu, Galatasaray Spor Kulubu'nun anasıdır. Bugun Galatasaray nereye gidiyor? Spor Kulubu derneği, zaman zaman Galatasaray A.Ş'den destek almıştır. 2016 yılında bu borclanma 55 milyon TL idi. Şimdi ise 515 milyon TL... 10 misli. Ne yaptık da bu oldu ya? Yeni bir arsa mı aldık, ne yaptık? Ne yapıldığı mechul. Belki yonetim bir cevap verir. webaslan