Mustafa Cengiz: "Galatasaray kendine saldırılmadıkca beyefendiliğini korumuştur"
Galatasaray0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Galatasaray
- Mustafa Cengiz: "Galatasaray kendine saldırılmadıkca beyefendiliğini korumuştur"
-
12-10-2019, 03:39:24Kayıtlı ÜyeGalatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, hak edenin sahada kazandığı bir lig dilediğini soyleyerek, "Galatasaray camiası hicbir zaman, durup dururken şampiyonluğu kaybetse bile hicbir camiaya, hicbir şampiyonluğa laf etmemiştir. Galatasaray kendine saldırılmadıkca beyefendiliğini, asaletini korumuştur" dedi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Metin Oktay’ın vefatının 28. yılı icin duzenlenen anma toreninin ardından sarı-kırmızılı camianın gundemine ilişkin basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Adil ve macların sahada kazanıldığı bir lig dilediğini belirterek sozlerine başlayan Cengiz, "Bu sertlikler, oyun demeye dilim varmıyor ama bu anlamsız tepkiler son bulacak. Şu da bilinsin ki Galatasaray camiası hicbir zaman durup dururken şampiyonluğu kaybetse bile hicbir camiaya, hicbir şampiyonluğa laf etmemiştir. Galatasaray kendine saldırılmadıkca beyefendiliğini, asaletini korumuştur. Biz butun rakiplerimizden bunu bekliyoruz. Lig giderek zorlu hale geliyor. Rakiplerimiz de cok değerli transferler yaptı. Biz de elimizden geleni yaptık. Sahada mertce, adil, duzgun, hak edenin kazandığı bir yarış diliyoruz. Diagonal VAR’lar, top ayaktan cıktıktan sonra cizgiler cizilmesin diliyoruz. Teknolojinin bile durustce kullanılmasını diliyoruz. Kimseye taş atmıyorum. Sadece dilek ve temenni. Hem Galatasaray icin bu temennilerim hem de rakiplerimiz icin. Cunku rakiplerimiz ne kadar yucelirse, biz o kadar yuceliriz. Rakiplerimiz ne kadar gucluyse ve duzgunse biz o kadar duzgun ve gucluyuz" ifadelerini kullandı. "Adil bir yarış istiyorum" Mustafa Cengiz, TFF Tahkim Kurulu’nun Teknik Direktor Fatih Terim’in cezasını 4 mactan 3 maca indirmesiyle ilgili gelen bir soruya ise, "Dun gece 11’de kulupten ayrıldım. O konuda bir bildiri yayınladık. O bildiride her şeyi soyledik. Ben tekrar tekrar germek istemiyorum. Adil bir yarış istiyorum. Cok fazla soylenecek şeyin değerini azaltacağının da bilincindeyim. Sadece o bildiriye odaklanmanızı istirham edeceğim" dedi. "Kemerburgaz adli surece girdi" Emlak Konut'un Riva ve Florya arazileri projelerinin feshi işlemlerinin başlattığı acıklamasının hatırlatılması uzerine Başkan Cengiz, "Biz Galatasaray’ı temsil ediyoruz. Atılan her adımda, soylenen her soylemin, ozellikle divan kursulerinde rastgele hitabete cok dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ben de baktım sabah, cok şaşırdım. Birtakım goruşmeler yapıyoruz, dun de Emlak Konut genel muduru ve yonetim kurulu başkanıyla bir araya geldik, Kemerburgaz’ı anlattım. Bazı şeylere komplo teorisi demiyorum ama son divanda durup dururken Kemerburgaz konusunun neden gundeme geldiğini o anda cozememiştim. Ben yine ihtimal vermiyorum ama izliyoruz, goruşmeler devam ediyor, biz bir cozum yolu arıyoruz. Kim bizim cozum yolu aradığımız; devletimiz. Ben de devletten geldim, bir kere bizim icin oncelikli olan devlettir ve onu oluşturan millettir. Bizim devletimize en ufak bir zarar gelsin istemiyoruz. Ama maalesef anlattığım gibi Kemerburgaz’ın uzerinde bize terk edilen arazı sakat. Buradaki madenciyle ilgili tedbir kararı alındığını devletin ilgili kurumlarının gec oğrendiğini oğrendik. Sanki Kemerburgaz boş, Galatasaray gitmiyor gibi bir aldı oluşturulmuş. Biz bunu da gorduk, dinlendik. Devletimiz asla bir sivil toplum kuruluşuna cephe almaz ve devletle kavga ederek hicbir yere varamazsınız. Butun spor kulupleri olduğu gibi Galatasaray da devletimize cok şey borcludur. Hele biz her gun, her saat yaşadığım son iki yıl dahil olmak uzere devletimize tekrar cok teşekkur ederim. Stat inşaatından Riva ve Florya icin yapacakları dahil. Fakat Riva ve Florya’da maalesef beklentilerimizi bulamadık, Emlak Konut da bulamadı. Bunun en adil, makul cozumu nedir, buna calışıyoruz. Cunku Kemerburgaz adli bir surece girdi. Bu adli surecin Turk hukuk sistemi icinde ne kadar sureceği mechul. Bu mechulluk karşısında tabii ki Emlak Konut da kendi pozisyonunu almaya calışıyor. Ama bizim pozisyonumuz, Galatasaray’ın pozisyonu. Biz Galatasaray’a zarar getirecek hicbir eylem, işlem ve olayın icinde asla olmayız. Buna da izin vermeyiz. Zaten devletimizin de oyle bir amacı yok. Devletimiz her zaman Galatasaray’a yardımcı olmuştur. Ben tekrar teşekkur ediyorum ve inşallah bu sorunu cozeceğiz. Goruşmeler devam ediyor ama biz ceşitli yollar arıyoruz bu fesih surecinde. Her iki taraf icin de en uygun cozumu bulmaya calışıyoruz" diye cevap verdi. "Turk futbolu icin elimizden geleni yapıyoruz" Galatasaray ile Kulupler Birliği arasında sorunların devam edip etmediğine ilişkin ise sarı-kırmızılıların başkanı, "Benim direkt temasım yok. Ben Kulupler Birliği’nin direkt bulunduğu eyleme Galatasaray’ı temsilen katılmıyorum ama teknik kadro duzeyinde Turk futbolunun yurumesi icin lisanslama faaliyetlerine biz buyuk katkıda bulunduk. Butun sistemin ilerlemesi icin ne varsa biz orada varız. Şundan emin olun; Galatasaray’ın profesyonel kadroları elinden gelenin cok fazlasını Turk futbolu icin yapmakta" diye konuştu. İHA __________________