Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, Turk Milli Takımı forması giymeyi cok istediğini belirterek, Futbol Federasyonu ve Fatih Terim’e acık mesaj gonderdi, “Teklif gelirse kesinlikle kabul ederim” dedi Cim-Bom’un yıldızı Cassio Lincoln, Turk Milli Takımı’na yeşil ışık yaktı. Sezonun ilk devresinde muthiş bir performans sergileyerek gecen sezonun kotu izlerini silen Brezilyalı futbolcu, Galatasaray Dergisi’nin Ocak sayısına verdiği roportajda Turkiye icin oynamayı cok istediğini acıkladı. Futbol Federasyonu ve Milli Takımlar Teknik Direktoru Fatih Terim’e sıcak mesajlar gonderen Lincoln, ay-yıldızlı takıma hazır olduğunu soyledi. Schalke’de top koştururken Alman vatandaşlığına gecerek milli takım forması giymesi gundeme gelen sambacı, “Almanya’da en iyi futbolcular arasında gosterildiğim zamanlar bu konu gundeme geldi. Fakat ben o donemde 24-25 yaşındaydım ve her an Brezilya Milli Takımı’na cağrılma ihtimalim vardı. Bu nedenle bana yoneltilen duşunce ve niyetleri hicbir zaman olumlu karşılamadım. Bugun ise daha tecrubeliyim. Oyle zannediyorum ki bugun Turk Milli Takımı’ndan teklif gelse, kesinlikle artık geri cevirmem ve muhakkak değerlendirmeye gayret ederim” dedi. ‘Takıma onem veriyorum’ Cassio Lincoln, bu sezonki başarılı performansıyla ilgili soruları da yanıtladı. Brezilyalı futbolcu, “Bence bu durum sadece takımın bana ihtiyac duyduğunu değil, benim de takıma ne kadar ihtiyac duyduğumu ve takıma ne kadar onem verdiğimi gosteriyor. Bu tamamen karşılıklı bir şey. Galatasaray’a onem veriyorum ve dolayısıyla boyle bir durum ortaya cıkıyor” ifadelerini kullandı. ‘Bakkaldan aşırırdık’ Cocukluğu Brezilya’da gecen Cassio Lincoln roportajında o yıllarda yaşadığı sıkıntıları da anlattı. Borussia Dortmund’da forma giyen vatandaşı Dede ile birlikte buyuduğunu belirten Lincoln, “Okula giderken cebimizde harclığımız olmazdı. Ne yiyeceğimizi de bilmediğimizden arada sırada bakkaldan bir şeyler aşırdığımız olurdu. Oyle zannediyorum Brezilya’da bircok cocuğun başına gelmiştir bu durum. Para calmadık ama yiyecek bir şeyler aradığımız oldu. Top oynamasaydık bugun nerede olurduk tahmin edemiyorum” diye konuştu. Annesinin sozunu dinledi Galatasaray’ın yıldızı, annesinin baskısıyla futbolcu olduğunu acıkladı. 29 yaşındaki sambacı 20 yıldır ailesinden uzakta yaşadığını belirterek, “12 yaşındayken babamı kaybettiğimde bir secim yapmam gerekiyordu. Ailemizin hic parası yoktu. Anneme, ‘Futbol oynamayacağım. Ben calışacağım ve para kazanacağım’ dedim. Fakat annem, benim futbolcu olmamın, babamın hayali olduğunu soyleyerek, ‘Ne yaparsan yap, futbolda başarılı ol’ demişti. Ve ben daha sonra profesyonel oldum. Artık ailemi 6 ayda bir gorebiliyorum” ifadelerini kullandı. Kaynak: Milliyet.com.tr __________________