Lincoln´den samimi sozler: "Okula giderken harclığımız yoktu. Ac olduğumuz icin bakkaldan bir şeyler aşırırdık." 9 yaşında başladığı futbola, 12 yaşında babasını kaybedince veda edip, calışmaya karar veriyor. Ancak annesi buna şiddetle karşı cıkınca yoluna devam ediyor... Galatasaray Dergisi’nin Ocak 2009 sayısına konuşan Lincoln, cok samimi itiraflarda bulunuyor: ‘Dede’yle beraber’ “Brezilya’da cok yuksek oranda fakir insan var. Ve bu insanlar icin iki secenek var: Ya futbol oynayacaklar ya da kotu yola sapacaklar. Kotu yola sapmak istemeyenlerin tercih edeceği en iyi şeydir herhangi bir sporla uğraşmak. Arkadaşım Dede ile (Borussia Dortmund’da oynuyor) okula beraber gittik. Kardeşim kadar yakındır bana. Biz cocukluğumuzda okula giderken cebimizde harclığımız olmazdı. Zaman zaman ac olduğumuz icin, arada sırada bakkaldan bir şeyler aşırdığımız oldu. Top oynamasaydık bugun nerede olurduk tahmin edemiyorum.” ‘Annemin desteği olmasa’ “Bugun 29 yaşındayım. 20 senemi ailemden uzak gecirdim. 12 yaşımda babamı kaybettiğimde bir secim yapmam gerekiyordu. Anneme dedim ki; ‘Futbol oynamayacağım ben, calışacağım ve para kazanacağım.’ Annem, futbolcu olmamın, babamın hayali olduğunu soyleyerek, ‘Ne yaparsan yap, futbolda başarılı ol’ dedi. Bugun de, kucukken de annemi hep altı ayda bir goren bir cocuk oldum.” ‘Hapis hayatı gibiydi!’ “Schalke’de oynarken Galatasaray’ın bana getirdiği teklif her acıdan cekiciydi. Schalke Başkanı bana ‘Biz seni satmak istemiyoruz’ dedi. Ben başkana ‘Gitmek istiyorum’ dedim. Eğer ki beni Galatasaray’a yollamazlarsa, Schalke’ye donmek istemediğimi soyledim. Bu, benim icin soylenmesi guc sozlerdi. Cunku Schalke ile sozleşmem devam ediyordu. Fakat bir yandan Almanya’dan o kadar sıkılmıştım ki, kesinlikle hava değişimine ihtiyacım vardı. Bir hapis hayatı gibi olmaya başlamıştı Almanya.” ‘Şampiyonluk harikaydı’ “Galatasaray’da yaşadığım şampiyonluk, kariyerim icin de cok onemli bir nokta. Ben hep onemli takımlarda ve ulkenin ateşli taraftarlarına sahip olan takımlarında oynadım. Fakat ilk ulusal lig şampiyonluğunu Galatasaray’da kazandım. Bu şampiyonlukta takımın icinde bulunduğu atmosfer ve hava kadar, seyircinin de icinde bulunduğu atmosfer ve hava da cok onemliydi. Gectiğimiz yılın sonunda seyircimiz de kendisini cok iyi ifade etti.” ‘Super star değilim’ “Turkiye’de bu kadar yoğun bir medya ilgisi kesinlikle beklemiyordum. Zaman zaman ‘super star’, zaman zaman ‘Turkiye’nin en falanca oyuncusu’ ibarelerini goruyorum. Ben onların hayalindeki super star hayatını yaşamıyorum. Evden işe, işten eve gidiyorum. Benden cok daha hareketli hayat geciren milyonlarca insan var.” ‘Elbette şov olacak’ “Sahaya cıktığım zaman seyircinin hoşuna gidebileceğini tahmin ettiğim guzel şeyler yapmaya gayret ediyorum. Cunku bizim taraftarımız her hafta bir kısım parasını kenara koyup, bilet almak uzere biriktiriyor ve tum haftanın stresini macta atmak istiyor. Futbol taraftarı boyledir. Dolayısıyla biz, onlar icin oynuyoruz.” ‘Başarımız karşılıklı’ “Bu sezon performansımın yukselmesi, sadece takımın bana ihtiyacı olduğunu gostermiyor. Bu gelişme, benim de takıma ne kadar ihtiyac duyduğumu ve bu takıma ne kadar onem verdiğimi gosteren bir veri olarak algılanmalı. Bu tamamen karşılıklı bir şey. Galatasaray’a onem veriyorum ve boyle bir tablo ortaya cıkıyor.” GELECEK? “Şu an, Tanrının olmamı istediği yerdeyim. Geleceğim de tamamen Tanrının ellerinde. Bence, ben geleceğim uzerinde tek başıma karar veremem. Onu yonlendiren ben değilim, Tanrıdır.” Galatasaray'ın sambacısı: Turk Milli Takımı'ndan gelecek teklifi kesinlikle reddetmem. Faydalı olacağıma inanıyorum. Gurur duyarım Galatasaray'ın Brezilylalı yıldızı Lincoln'un hayallerini Turk Milli Takım forması susluyor. Sarı-kırmızılı kulubun resmi dergisine verdiği roportajda, ay-yıldızlı formayı giymekten gurur duyacağını belirten Lincoln, " Turk Milli Takımı'ndan teklif gelse kesinlikle geri cevirmem. Faydalı olacağıma inanıyorum" dedi. UEFA KUPASI? “UEFA Kupası bizim icin cok onemli ve başarabiliriz.” TARAFTAR? “Galatasaray taraftarını kelimelerle ifade edemem. Tarif etmek mumkun değil.” İSTANBUL? “Dunyanın en zor trafiği.” Kaynak:AA __________________