Ezeli rakipler Fenerbahce ve Galatasaray bu kez de Genclerbirliği'nin orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu'nun transferi icin kozlarını paylaşacak. Gelecek sezonun kadrosunu kurabilmek adına şimdiden transfer calışmalarına başlayan Fenerbahce ve Galatasaray, Genclerbirliği'nin orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu'nun transferinde karşı karşıya kaldı! Daha once bir cok kez ceşitli oyuncuların transfer surecinde kozlarını paylaşan ezeli rakipler, bu kez de daha sezon sona ermeden Soner Aydoğdu'nun transferi icin nabız yoklamaya başladı. Genclerbirliği ile olan sozleşmesi gelecek sezon sona erecek olan Soner icin kısa bir sure once kırmızı-siyahlı takımın başkanı İlhan Cavcav ile on goruşme yapan ve transfer icin soz alan Nihat Ozdemir, oyuncunun menajeri ile normal sezonun sona ermesinden sonra masaya oturacak. Henuz transfer doneminin başlamamasından dolayı resmi girişimleri yapamayan Fenerbahce'nin yanı sıra Galatasaray da 21 yaşındaki orta saha oyuncusu icin kolları sıvadı. Gelecek sezon transfer politikasını genc ve gelecek vaad eden yerli oyuncular uzerine kuran Galatasaray'da Soner Aydoğdu'nun transfer sureci ile Abdurrahim Albayrak yakından ilgileniyor. Engin Baytar, Ceyhun Gulselam ve Yiğit Gokoğlan'ın transferlerinde etkin bir rol oynayan Albayrak, Genclerbirliği Kulubu Başkanı İlhan Cavcav ile onumuzdeki gunlerde bir goruşme gercekleştirecek. Bonservisinin 3 milyon euro civarında olduğu bilinen Soner Aydoğdu icin Genclerbirliği Kulubu'nun oyuncunun bir sonraki satışından da pay istediği ve bu durumu pazarlık masasına koyduğu belirtildi. BİR BAKIŞTA SONER AYDOĞDU Futbola Genclerbirliği'nin altyapısında başlayan Soner Aydoğdu, henuz 18 yaşında Başkent temsilcisinin A Takımı'nda forma giymeye başladı. A Takıma ilk kez Samet Aybaba doneminde cıkan ve Aybaba'nın da katkısı ile Umit Milli Takım'a giden Soner'in Turk futbolundaki en buyuk idolu Sergen Yalcın... Sergen Yalcın gibi sol ayaklı olan ve teknik kapasitesi ile dikkatleri uzerine ceken genc futbolcunun en buyuk hayali gunun birinde İngiltere Premier League'de oynamak... Arsenal ve Arsene Wenger'e ozel bir sempatisi olduğunu hemen her fırsatta dile getiren Soner Aydoğdu'nun verdiği bir roportajda Tarık Daşgun ve Abdulkadir Kayalı uzerinden kendisine yoneltilen 'transfer soylentilerini' değerlendirmesi hafızalardaki yerini koruyor. "Butun hocalarım bana birden yukselip sonra hızlıca aşağı duşenlerin hikÂyelerini anlattı. En başta da Genclerbirliği'nden Fenerbahce'ye giden Tarık Daşgun'unkini. Ben Genclerbirliği'nde Soner oldum. O yuzden her zaman oncelik kulubumdedir. Tarık Daşgun'un yuzune baktığımda ya da yaptığı konuşmaları dinlediğimde pişman olduğunu anlayabiliyorum. Bana daha transfer yapmak icin erken olduğunu, yolun başında olduğumu soyluyor. "Her şeyi adım adım yapacaksın" diyor. Abdulkadir Kayalı'nın Ankaragucu'nde duzenli oynarken Fenerbahce'ye transfer olmasının kendisi icin daha iyi olacağının kanısındaydım." Soner Aydoğdu __________________