Muslera'dan Penaltı Yorumu Muslera, yayıncı kuruluşa yaptığı acıklamada, penaltı pozisyonundan once kendisine destek veren taraftarlara teşekkur ederek, ''Tabii ki hocamızın verdiği bir karardı, bana da gidip atmak duştu. Kariyerimde ilk defa meydana gelen bir şey. Normalde penaltıları oyunda oynayan oyuncular atar ama bugun bu gorev bana verildi, ben de atmak zorundaydım'' dedi. Bunun her kaleciye nasip olmayacağını kaydeden Muslera, oncelikle teknik direktor Fatih Terim ve takım arkadaşlarına teşekkur etti. Onların da penaltı atışını kullanması konusunda kendisine destek verdiğini ifade eden Muslera, ''Bir kere daha ne kadar iyi bir takım, ne kadar iyi bir aile olduğumuzu gosterdik. Umarım gollerin devamı da gelir'' diye konuştu. Muslera, bu sezon 16 macta gol yemediğinin hatırlatılması uzerine, şunları kaydetti: ''16 macta gol yemeyerek Galatasaray tarihine gecmek inanılmaz gurur veriyor. Cok mutluyum bu şekilde tarihe gectiğim icin. Ancak bu başarı sadece kalecinin başarısı değil geride kalan oyuncuların da başarısıdır. Cunku defans yaptığınız zaman, tamam kalecinin cok buyuk sorumluluğu var ama takım olarak gol yememem icin buyuk fedakarlıklar yapıldı. Gercekten iyi bir gruba, iyi bir aile yapısına ve takıma sahibiz. Şampiyonluk yolunda ne kadar istekli olduğumuzu bu macta gosterdiğimiz performansla bir kez daha kanıtladık.''(medyaspor) __________________