Antalya'nın Alanya ilcesinde turizm tesisleri 9 gunluk Ramazan Bayramı tatilinde yuzde 90'lara varan doluluk oranına ulaştı. Turkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Yonetim Kurulu uyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Kaynak pazarlar ve taleplerle birlikte bayram donemini yoğun gecireceğiz” dedi

Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile en gozde tatil mekanlarından olan Alanya’ya başta Konya ve İstanbul olmak uzere yurdun bircok ilinden tatilciler akın etmeye başladı.

YOĞUN TALEP

Cuma gununden itibaren başlayan yoğun tatilci akını, ilcenin nufusunu uc katına cıkardı. Turizm ve belediye belgeli 200 bin civarında yatak kapasitesine sahip ilcede yuzde 90 civarında doluluk yaşanması bekleniyor.

'GAYET OLUMLU GECECEK'

Bayram yoğunluğunun devam ettiğini aktaran TUROFED Yonetim Kurulu uyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, bayramda uzun bir tatil doneminin yaşandığını soyledi. Sili, “Kaynak pazarlar ve taleplerle birlikte bayram donemini yoğun gecireceğiz. Tabii genel olarak baktığımızda Antalya bolgesinde ciddi bir doluluk soz konusu bayram doneminde ama akabinde rezervasyonların yavaşlaması soz konusu olacak. Bugun biraz kıpırdamış olsa da beklenen duzende değil ama tum bunlara rağmen Haziran ayı bayram da dahil olmak uzere gayet olumlu gececek” dedi.

İC PAZARIN TEPKİSİ

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yonetim Kurulu Uyesi Elvan Guneş ise, bayram rezervasyonlarının iyi olduğunu ama sonrası icin net konuşamadıklarını aktardı. Guneş, “Şimdi bayramdaki rezervasyon akışları iyi ama sezonda ic pazar rezervasyonları gectiğimiz yıllardaki kadar yoğun değil. Bu tabii maliyetlerin artmasıyla doğal olarak rakamlar da arttı.

İc pazar da hemen tepki verdi zaten. Tatile gidebilenler zaten gidiyor, aynı rezervasyonları yapabiliyorlar. Ama duşuk butceli vatandaşlar 2016'da, 2017'de aldığı tatili 2019'da doğal olarak aynı rakamlara alamıyor. Bu da ister istemez rezervasyon az şeklinde tepki vermiş olabilir. Her platformda soyluyoruz rakamlar cok korkunc derecede arttı ama bizim pazarladığımız paket fiyatları duştu” diye konuştu.

Gazeteler