Bayramda İstanbul’da kalacaklara gezi rehberi
Dokuz gunluk Ramazan Bayramı tatilini İstanbul'da gecirecek olanlar, sizin icin plan yaptım.



Bayramın gelişini onceden hesaplayıp hemen kendini İstanbul dışına atma furyası giderek artıyor, bu furyada ben de varım. Bayramda; İstanbul’da kalacaklara dilediğince gezilecek, tenha ve huzurlu bir şehir kalıyor. Peki bayramda İstanbul’da neler yapılabilir? Buyuk organizasyonlar yapıp, cok para harcayarak gezmenize gerek yok. Kalabalık yuzunden yapamadığınız şeyleri yapmak, zamansızlıktan dolayı gidemediğiniz yerlere gitmek, şehrin farkına varabilmek yeter de artar bile… İşte İstanbul'da kalacaklara yakın mekan onerileri…

BURGAZADA’DA MASAL GİBİ BİR YER: MADAM MARTHA KOYU
Eski adıyla Halikya, Burgazada'nın belki de en guzel yerlerinden biri. Koy, Yassıada'nın tam karşısında bir kilometre karelik bir alanı kaplıyor.

Burgazada Vapur İskelesi'nden inip sağdan giden yolu 20 dakika takip ettiğinizde, Yassıada'nın tam karşısında karşınıza saklı bir koy cıkıyor; orası Madam Martha Koyu. Biraz urkutucu gozukse de dik yokuşlu merdivenden aşağı indiğinizde ilk başta gozlerinize inanamıyorsunuz. Cunku, tahmin bile edemeyeceğiniz bir anda karşınıza cıkıveriyor koy.



Koyda nisan ayından itibaren kamp yapılabiliyor. Genellikle genclerin kamp icin tercih ettiği Madam Martha Koyu, esen poyrazla birlikte iyi bir sığınma mekanı. Cadırlar, genellikle dik yokuşlu merdivenin sağında kalan toprak alanda kalıyor. Bu sayede Madam Martha'nın sakinliğinde hem guneşin doğuşunu hem de guneşin batışını izleyebiliyorsunuz.



İLK KEZ BOŞ OLAN ATATURK ARBORETUMU’NU GORUN
Ataturk Arboretumu, İstanbul’un Sarıyer’in Bahcekoy semtinde yer alıyor. Belgrad Ormanı’nın da yakınlarında. İstanbul Beşiktaş’tan yaklaşık 35 dakika suruyor.

Belgrad Ormanı ile yan yana olmasına rağmen mangal dumanı ve top oynayanlara maruz kalma stresi yaşamadan gidebileceğiniz bir yer. Gezmeye başlamadan once, giriş ucreti odediğiniz sırada orman haritası istemeyi unutmayın. Hemen havuzun sağ kısmında goleti gorebilirsiniz. Duğun, dergi ve katalog cekimleri de yapılıyor ama bu gibi organizasyonlar icin arayıp bilgi almanızda fayda var.



Şunu soyleyebilirim ki, bircok park ve mesire alanı gezdim ama bu kadar temiz ve doğalına rastlamadım. Ormanın en uc kısmında bile ne bir poşet ne bir şişe ne de bir izmarite rastlayacaksınız.

Cunku buranın etrafı citlerler kaplı ve kilitli kapıyla giriş sağlanıyor. Dışarıdan piknik malzemeleri veya kabuklu yiyeceklerin sokulması yasak.



ŞİLE’NİN SAHİL KOYU: AKCEKESE
İstanbul’a 60 kilometre mesafede, kumsalı ve temiz deniziyle dikkat ceken, sakin bir gun gecirmek isteyenlerin yeri burası. Eğer burada kalacaksınız Akcakese sahilinde bulunan tatil ve kamp merkezi var. Ağac evler icinde yapılan konaklamalarda spor tesislerinden, restoranlardan yararlanabiliyorsunuz.



Buranın denizi guvenli ve sığ oluyor genelde. Tipik Karadeniz evleri de dikkat cekiyor. Akcakese-Şile arasında bulunan Kabakoz Koyu de Safranbolu evlerini cağrıştıran evleriyle gorulmeye değer.



PİKNİK İCİN EN İYİ YER: CİLİNGOZ TABİAT PARKI
Catalca’da piknik yapmak istiyorsanız onunuzde 3-5 secenek var. Bunlardan en dikkat cekeni denizi ve derenin oluşturduğu golu buluşturan Cilingoz Tabiat Parkı. Uzaklığını duyunca dur bir hele denilecek bir yerde. Beylikduzu’nu İstanbul’un sonu zannedenler icin şaşırtıcı olacak ama, Beylikduzu’nden sonra 80 kusur kilometre (1 saat 45 dk) daha katetmeniz gerekiyor.



Hem plaj hem piknik alanı hem kamp alanı hem balık tutma alanı. Hem gol hem dere hem deniz ve sıkı bir orman orgusu var. Bir de icinde oyle guzel kamp alanı var ki, gitmişken kalmak isteyebilirsiniz. Kamp alanında tuvalet, duş, market, kır lokantası, okey salonu vs. gibi olanaklar var.



Ben para vermeyeceğim, sakin kamp yapacak yer yok mu diye sorarsanız, Cilingoz’e gelmeden 3-5 km icerisinde 2 tane golet var. Tabelaları yol kenarında gorebilirsiniz. Burayı da değerlendirebilirsiniz.

KAYNAK: https://www.ensonhaber.com/bayramda-...ra-rehber.html
__________________