Arkadaşlar hem forumda hemde başka sitelerde bu uc telefonu da araştırdım ancak araştırdıkca daha bir kafam karıştı. Samsung S3 Mini: Fazla tutan bir telefon, markasının da onemi buyuk. Duyduğuma gore guncelleme cok fazla geldiği icin donma sorunu olmuyor telefonda, kamerası cok iyi sayılmaz 5 megapiksel. Kafamı karıştırmasının sebebi satış oranının cok yuksek olması ve tutulan bir marka olması. Genel olarak modeldeki sıkıntı şarj sorunu olması. General Mobile Discovery: Samsung S3 mini ile aynı para olmasına rağmen ozellikleri neredeyse S4 mini ile yarışıyor. Kamerası 8 megapiksel. Sistemsel ozelliklerden cok anlamam ama okuduğum kadarı ile S4'le yarışıyor. Sıkıntısı kamerasının gece cekiminin kotu olması ve cok tutulan bir marka olmaması sebebiyle guncellemelerinin cok sık olmaması. Ayrıca konuşma sesinde bir azlık varmış ama kulaklık ile sorun olmuyormuş. 700 Tl'ye gayet iyi ozellikleri var ancak tutulmayan bir firma olduğu icin S3 ile aynı memnuniyeti verir mi kuşkuluyum. LG Optimus Black P970: Acıkcası ozelliklerini araştırmadım cok fazla, LG'den duyduğuma gore cok fazla şikayet geliyor. En sık karşılaşılan sorunu ise donma sorunu. Telefon hakkında pek fikrim yok ancak fiyat bakımından seceneklere koymak istedim. Yazdığım yorumlar tamamen ordan buradan okuduklarım. Cok sık telefon değiştiren biri olmayarak ve butce 600-700 arası bu uc secenekten en kullanışlı olanı almam gerek. Dediğim gibi aldığım telefonu en az 2 veya daha fazla sene kullanıcam. O yuzden bana telefondan anlayan arkadaşlar benim icin en kullanışlı ve en dayanıklı telefonları onerirlerse sevinirim. Konuya cevap verirken neden o telefonu sectiğinizi yazarsanız sevinirim. __________________