Ukrayna ile Rusya arasındaki siyasi gerilimin tatil bolgelerine de yansıdığına dair bir iddia ortaya atıldı. Kemer'de tatil yapan Rus ve Ukraynalılar arasında buyuk bir kavga yaşandığı iddia edildi.

22 Temmuz 2014 Salı 11:07

Antalya'da Rus ve Ukraynalı turistler arasında kavga yaşandı mı?

TurizmGuncel

İddiayı ortaya atan kişi Olga Blinkova adlı bir Rus vatandaşı. Blinkova, konuyla ilgili olarak TurizmGuncel'e şu acıklamayı yaptı:

Olga Blinkova

'Olayın yaşandığı sırada kardeşim Kemer'de tatildeydi. Bana bir email gondererek otelde Rus ve Ukraynalı turistler arasında bir kavga yaşandığını anlattı. Ancak olayı eğlenceli bir dille bana aktardı. Ben de bunu facebook sayfamdan paylaştım. Devamında paylaşımım cok sayıda beğeni ve paylaşım alarak hızla yayıldı. Bir sure sonra Rus medyası da olaya yer verdi. Otelde kavga yaşandığından kesinlikle eminiz. Sadece kavganın abartıldığı kadar buyuk olmadığını duşunuyoruz. Kardeşim bana gonderdiği kişisel emailde neden yalan soylesin?'

Rus haber ajansı Ria Novosti'den Alyona Palazhchenko'ya konuşan Antalya İl Kultur ve Turizm Muduru İbrahim Acar ve Armas Resort Hotel yetkilileri Kemer'de boyle bir olay yaşanmadığını belirttiler. İbrahim Acar, 'Kemer İlce Emniyet Mudurluğu'nden ve Kemer Kaymakamlığı'ndan aldığımız bilgilere gore, bolgede boyle bir olay yaşanmadı' değerlendirmesini yaptı. Olga Blinkova, Ria Novosti'ye verdiği demecte, kavganın yaşandığını ancak otel yonetimi ve diğer ilgililerin bunun ortaya cıkmasını istemediğini kaydetti. Blinkova, otel yoneticilerinin ve ilgililerin olayı acıklamamasını da anlayışla karşıladığını ifade etti.

TurkRus.com'da yer alan haberde ise olayla ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı:

'UKRAYNALILAR OTELE 1000 TL HASAR VERDİ

'Gorgu tanıkları, alkolu fazla kacıran Ukraynalı ve Rus turistlerin şezlonglar ve sandalyelerle birbirlerine girdiklerini anlattı. Alman ve İngiliz turistlerin de kavgada darbe aldıkları, Kafkas kokenli ve Belarus turistlerin de Rus turistlere destek verdikleri belirtildi. Metronews.ru sitesinn bulduğu bir gorgu tanığı ise, "Şaşırtıcı bir şekilde Turkler de Rus tarafını destekledi. Ama kavgada kazanan olmadı, berabere bitti. Ukraynalılar 1000 lirayı bulan maddi hasarı odedi" dedi.

Otele Rus bayrağı asmaya calışan turistlere polisin engel olduğu one suruldu.

Bu arada otellerinin isminin bir kavga olayıyla anılmasından rahatsız olan otel yetkilileri ise, gorgu tanıklarının bu ifadelerine rağmen haberi tumuyle yalanladılar. Yetkililer, "boyle bir olay yaşanmadığını" soylediler. Antalya Turizm Muduru İbrahim Acar da boyle bir olaytdan haberdar olmadıklarını duyurdu.

Ukrayna'da duşurulen yolcu ucağında bulunan coğu Hollandalı 295 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Turkiye'de tatil yapan Rus ve Hollandalı turistler arasında da gerginliklerin yaşandığı belirtiliyor.'

Bu arada olay esnasında cekildiği belirtilen video vzvezda.ru adlı sitede yayınlandı.

KAYNAK