w810 i almayı duşunuyorum diyip tavsiye isteyenler.Telefon hakkında merak ettikleriniz. 1. Qt Quad Band ( onemseyen varsa ) 2. Walkman Ozelliği Bu ozellik sayesinde ucak gibi telefonunuzun kapalı olması gereken yerlerde muzik dinleyebilme.YaNİ telefon kapalıyken telefonunuzu mp3 calar olarak kullanabilmenize imkan sağlıyor. 3.Megabass sony-ericssona ozel eklenti. 4.Auto-focus ve Makro. Bu ozellik ile şaşırılacak netlikte yakın cekimler yapabilirsiniz.Orneğin parmak ucunuzun resmini cektiğinizde parmak izinizin bile belirgin olacağını goreceksiniz.Yani ışık yeterli olursa gozunuzun gorduğu herşeyi cekebilirsiniz 5. 2 Mp Flashlı kamera ile gece ya da yetersiz ışıklı ortamlarda doyurucu sonuclar elde edebilirsiniz. 6. 4 gb kadar arttırılabilir hafıza ( not bundan tam emin değilim birisinden duydum denemedim ) 7.Eğlence severlere java desteği. Java tabanlı oyun ve programları calıştırabilirsiniz. (3D oyunlar dahil. ) 8.Uzun batarya omru ve suresi. Fiyasko haline gelen nokia 6600 kullananlar bilirler.Tel bataryası oyun falan oynuyorsanız 1 gun gitmiyordu.w810i de surekli muzik dinlememe rağmen 2 gun yetiyor batarya.muzik dinlemezseniz sadece gunluk aramalar icin kullanırsanız 2 hafta gideceğini tahmin ediyorum ( hic o şekilde kullanmadım 1 hafta gideceği garanti ama tahminen 2 hafta gidebilir) 9.Şık ve ergonomik tasarım.nokia N73 ile yan yana koyun.N73 gozunuze takoz gibi gorunecektir.tasarımda tek eksiği yeni nesil telefonlara gore biraz kalın kabul edilmesi.Fakat goze batacak kadar olduğunu sanmıyorum. Joystik isterim diyenler varsa maalesef joystik yok falan halka şeklindeki yon tuşları ortasına eklenmiş fonksiyon tuşuyla joystik eksiği kapatılmış durumda.ustelik alıştıktan sonra joystikden daha kullanışlı olduğunu duşunuyorum. peki bu telefonun hic eksiği yokmu dersiniz goze batacak bir eksiği yok fakat bazı noktalar şunlar Ses seviyesi kendi hoparlorunden Orneğin N73 ile kıyaslarsak az cıkıyor.Fakat bu hoparlor omrunu uzatmak icin uretici tarafından kasten yapılmış bir durum.isterseniz acustic dosyesını guncelleyerek ses seviyesini arttırabilirsiniz. ama bunun yerine kucuk boyutlarda bir hoparlor satın alıp telefona takabilirsiniz.hemo telefon zarart gormez hemde istediğiniz seviyede ses cıkar.Orneğin ben muzik setinin haparlorune bağlıyorum resmen telefon muzik setine donuşuyor.ustelik haparloru bağlamak icin ek parcalar almanıza gerek yok.telefonun kutusundan cıkan kulaklığın bir ucunu telefona diğer ucunuda istediğiniz buyuklukte haparlore bağlamanız mumkun. diğer eksiklik bluetooth dosya aktarımı . başka bi telefondan dosya alırken 40 kb olarak aktarıyor fakat siz gonderirken 20 kb olarak yolluyor bunun nedenini bende anlamadım fakat araştırmadımda.cunku goze batacak kadar sorun teşkil etmiyor.hatta bana gore hic sorun deil 1 dk daha bekleyin canm fazladan nolcak. Kısacası telefonu almak isteyenlere kesinlikle alın derim bu kalitedeki telefonu bu fiyata başka markalarda bulamassınız. fiyatı 345 YTL şuan.aynı fiyata daha iyi bi model bulmanız şimdilik mumkun değil. 300-400 ytl arası bi telefon alacam ne onerirsiniz diye duşunen varsa gozu kapalı w810i derim. hatta 250ytl m var ne alim diyenlere biraz daha para biriktirin w810i alın derim. __________________