Celik, “Gectiğimiz yaz sektorumuz acısından en stratejik doneme biraz sıkıntılı olarak girmiştik. Bu sıkıntının yonetilmesinde, sektorun zarar gormemesinde, turizm rakamlarının geriye değil, tam tersine ileriye gitmesi noktasında ilgili kurum temsilcisi arkadaşlarımızla pek cok toplantı yaptık. Turkiye'nin dışarıda herhangi bir imaj kaybına uğramaması icin pek cok değerlendirme toplantısı yaptık. Beraber bir eylem planı cıkardık ve o eylem planını uyguladık. Geldiğimiz noktada Turkiye, gecen yıl aynı doneme gore yuzde 10 civarında turist sayısını arttırmış gorunuyor. Bunun cok ustunde bir rakamla turizm gelirlerinin de artacağını ongoruyoruz” dedi.
TANITIM İCİN İZMİR VE İZMİR LOGOSU ONEMLİ BİR YER TUTUYOR
İzmir'in herkes acısından cok onemli olduğuna dikkat ceken Bakan Celik turizm sektoru bakımından İzmir’e yonelik onemli calışmalarının olduğunu ifade etti. Celik şoyle konuştu: "İzmir hepimiz acısından cok onemli. Turizm sektoru acısından onemli calışmalarımız var. Ders calışıyoruz, pek cok doğru proje yururluğe konmuş. Bir kısmı yargıya takılmış. Bunların aşılması halinde İzmir'le ilgili cok daha onemli adımlar atabileceğiz.
Bunu yanı sıra tanıtım stratejimiz acısından, Turkiye’nin tanıtım stratejisi acısından İzmir ve İzmir logosu onemli bir yer tutuyor. Bugunku programımızda birincil gundem maddelerimizden birisi olan EXPO ile ilgili yine bir toplantımız olacak. Dunyanın neresine gidersek gidelim, EXPO ile ilgili bir gundemimiz oluyor. İnşallah sonuca da yaklaşıyoruz."
TURİZM SEKTORU EN POZİTİF SEKTOR
Omer Celik sozlerine şoyle devam etti: "Turizm sektoru en pozitif sektordur. Surekli ileriye bakan, sorunları aşma iradesi gosteren, kucuk detaylarda boğulmayan, buyuk vizyona sahip, Turkiye'nin ekonomisi acısından, en onemlisi de tanıtılması acısından cok stratejik bir sektordur. Yaptığımız her toplantı bizim icin onemli oluyor, yeni sonuclara varıyoruz, yeni vizyonlara kavuşuyoruz."
Kaynak