Mahbûb-u Kibriya* hakkında bunları biliyor muydunuz?
(*) Azamet ve kudret sahibi Allah’ın sevgilisi

Hz. Ebu Zer’in Efendimiz (sas)’i bulmak icin geldiği Mekke’de Kureyşlilerce cok kotu dovulduğunu, hatta “Kendime geldiğimde akan kanlarla kızıla boyanmış bir puta donduğumu gordum.” dediğini…

Abdullah bin Mesud’un KÂbe’de ilk defa Kur’an okuyan insan olup, bunun uzerine Ebu Cehil tarafından yuzunden kılıcla yaralandığını...

Musluman olduğunu acıkladığı icin ailesinden ilk eziyet goren sahabenin Hz. Osman olduğunu...

Hz. Enes’ten rivayete gore Allah Resulu’nun (sas); “Allah yolunda hic kimseye bana yapılan eziyet yapılmamış ve hic kimse benim kadar baskıya maruz kalmamıştır. Oyle bir otuz gun, otuz gece gecirdim ki, ne benim ne de yanımda bulunan Bilal’in yiyecek bir şeyimiz yoktu. Bilal’in yalnız omuzlarını orten bir gomleği mevcuttu.” buyurduğunu…

Makrizi’nin bildirdiğine gore Mekke doneminde Allah Resulu’nun (asm) Mekke serserilerince bunaltıldığında Ebu Sufyan’ın evine sığındığını… Onun da her defasında -muşrik olmasına rağmen- serserileri kovduğunu ve azarladığını… Onun bu cemilesine karşılık Mekke fethedilirken onun evine sığınanların emniyete alındığını…

Resul-i Ekrem (asm)’in Ebu Talib’in himayesini anlatma babında; “Ebu Talib olunceye kadar Kureyş bana pek dokunamadı.” buyurduğunu...

Ukbe bin Muayt adlı bir kÂfirin Mekke doneminde Resulullah KÂbe’de namaz kılarken, elbisesiyle onu boğmaya calıştığını...

İlk tebliğ yıllarında Muslumanların alabildiğine zorlandığını... Hatta Sad bin Ebi Vakkas’ın “Butun bir yıl boyunca İslam’ı saklamaya calıştık. Ve namazlarımızı kapılar arkasından surgulu olduğu halde evlerde ve şehir civarındaki dağ aralıklarında kıldık.” dediğini…

Ebu Cehil’in eziyetlerinden bunalan Allah Resulu’nun bir gun onu boğazından tutup sarstığını ve “Azaba layık olasın azaba. Yine azaba layık olasın azaba (Kıyame: 34-35)” ayetini okuduğunu. Ebu Cehil’in ise; “Beni tehdit mi ediyorsun ya Muhammed! Vallahi ne sen, ne de Rabb’in hicbir şey yapamazsınız. Ben bu iki dağ arasında yaşayan en şerefli kişiyim.” dediğini...

Hz. Omer’in 27 yaşında, Peygamberliğin 6. senesinde Musluman olduğunu... Hz. Omer’in (ra), Hz. Hamza’nın (ra) İslam’la şereflenmesinden uc gun sonra Musluman olduğunu...

İbn-i Mesud’un (ra) rivayetine gore, Mekke’de Musluman olduklarını ilk acıklayanların yedi kişi olduğunu… (Resulullah (asm), Hz. Ebubekir, Hz. Ammar ve annesi Hz. Sumeyye, Hz. Suheyb, Hz. Bilal ve Hz. Mikdat)