Cep telefonunuza gelen; "para vereceğiz,kontor kazandınız," mesajları hakkında
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- Cep telefonunuza gelen; "para vereceğiz,kontor kazandınız," mesajları hakkında
-
11-10-2019, 23:29:26Kayıtlı ÜyeŞanlıurfa'da kontor dolandırıcılığı vakalarının arttığı, bazı şahısların haksız yere kontor transfer etmek icin ilginc yontemler geliştirdiği bildirildi. Şanlıurfa'da, Telsim'in Vodafone GSM şebekesine gecişini fırsat bilen dolandırıcıların, "Değerli abonemiz 21.01.2008 itibarı ile Telsim'in Vodafone'a gecişi ile ilgili yapılan cekilişte hattınız 25 bin YTL para odulu kazanmıştır. Lutfen 0 545 404 01 75 No'lu hattan bizi arayın" şeklinde mesaj gonderdiği belirlendi. Gerek Şanlıurfa'da gerekse Turkiye'nin bircok ilinde bu yontem ile kontor dolandırıcılığı yapıldığını belirten Şanlıurfalı GSM sahipleri, "Cep telefonuma mesaj geldi. Bana gonderdikleri telefon numarasını aradım. Duzgun Turkce konuşan bir kişi bana Telsim'den Vodafone'a gectiğimi ve bu nedenle yapılan kura sonucu para kazandığımı belirtti. Bu parayı alabilmem icin 300 kontorluk toplam 4 kart almamı ve şifrelerini vermemi istediler. Biz de buna inandık. Koskocaman Vodafone gibi bir firma bize nasıl olsun da şaka yapsın. Soylediklerini yaptık. Ama sonucta dolandırıldığımızı anladık. Durumu şirkete bildirmemize rağmen bir turlu sonuc alamadık. Adamlar bu yontemle aldıkları 300 kontoru piyasada yarı fiyatını satıyor. Şimdi polisten yardım bekliyoruz. Polis bu numaranın kimin uzerine kayıtlı olduğunu cıkarabilir. Yetkililerin bu duruma bir an once mudahale etmelerini bekliyoruz" dedi. Bu arada, bazı dolandırıcıların ise Vodafone GSM şebekesinin 'Aran-kontor kazan' uygulamasını fırsat bilerek kendilerini polis, hakim, istihbaratcı ve ceşitli sıfatlarla tanıtıp haksız yere kontor transfer ettikleri ileri suruldu. Şanlıurfa polisi, vatandaşlara bilmedikleri numaraları ve mesajları dikkate almamaları gerektiğini hatırlattı. Suc şebekesine yonelik olarak calışmalarını surdurduklerini anlatan Emniyet yetkilileri, bundan yaklaşık 3 ay once 39 kişilik bir şebekeyi Akcakale ilcesinde ortaya cıkardıklarını belirtti. Akcakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde bundan yaklaşık 2 ay once eş zamanlı olarak 40 iş yeri ve 5 evde yapılan aramalar sonucunda; 60 adet cep telefonu, 120 adet sim kart, şu ana kadar cozumlenmiş 37 bin 904 transfer edilmiş kontor, 3 adet sustalı bıcak, 1 adet kuru sıkı tabanca, kacak olarak yurda sokulmuş 550 paket sigara, 3 adet hafıza kartı ve sahte abonelikte kullanılan 19 adet nufus sureti ile birlikte 5 kişi, kontor dolandırıcılığından ise 34 kişi olmak uzere toplam 39 kişi gozaltına alınmış, 11 kişi tutuklanmıştı. __________________