Alman Bild Gazetesi , Turkiye ile olan gerginliği manşetine taşıyarak "Turkiye'ye gitmeyin!" mesajı verdi. Sektor temsilcileri Bild'i kınadı.
Almanya’nın encok satan gazetesi Bild, Turkiye ile olan gerginliği manşetine taşıyarak "Turkiye'ye gitmeyin!" mesajı verdi. Bild, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kullanarak, "Erdoğan artık tatilcileri mi tutukluyor" başlığı ile cıktı.
Turizmcilerin konuyla ilgili değerlendirmeleri
Antalyalı turizmciler son donemde Almanya ile yaşanan krizi değerlendirirken, Bild gazetesini de bugun manşetinden dolayı kınadı.
TUROFED Başkanı Ayık: Tırmandırkam iki tarafa da zarar verir
Mygazete.com'da yer alan habere gore, kısa adı TUROFED olan Turkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, "Turizm ve turizm endustrisini bu siyasi gerginliklere malzeme yapmamak lazım. Alman Acentalar Birliği bugun cok sağduyulu bir acıklama yaptı. Yapılan acıklamaya bakıldığında Turkiye’ye gitmeyin diye bir uyarı da yok. Bence bu olayı daha fazla tırmandırmamak gerekiyor. Cunku, bu ne bizim cıkarımıza ne de Almanlar'ın cıkarına olur. Seyahat uyarılarının haddini aşmaması gerekiyor.
Bugune kadar yayınlanan uyarıların buyuk bir kısmı genellikle 'guvenlik' esaslıydı. Ancak olay başka boyutlara ulaştı. Medyanın buradaki tavrı cok onemli. Kamuoyunda nasıl bir etki yaratılmak istenirse haber oyle veriliyor. Bild attığı başlıkla turistlere "Turkiye'ye gitmeyin!" mesajı veriyor. Bild gazetesinin yapmış olduğu haberi kınıyor ve yanlış buluyorum " dedi.
AKTOB Başkanı Yağcı : Halklar arasında sorun yok
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, "Almanya, Turkiye'nin birinci kaynak pazarı ve 30-40 yıllık bir turizm birlikteliği var. Hem iki ulkenin vatandaşları arasında hem de tatil ve ticari anlamında. Genel anlamda halklar arasında bir problem yok. Dolayısıyla biz turizmin siyaset dışı kalmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
ATAV Başkanı Şen: Turizmi politikaya karıştırmamak gerekir
Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen de, ‘Aslında bu tamamen politik bir konu. Turkiye’nin kadim dostları ile sert yaklaşımlar icerisinde olmasını doğru bulmuyorum. Bazı konularda ulkemizin de yanlış yaptığını duşunuyorum. Bizim ulkemizde olduğu gibi dunyada da gercekleri yazan ve olayları carpıtan gazeteler vardır. Biz Bild gazetesinin ne olduğunu neye hizmet ettiğini cok iyi biliyoruz. Medya bir silah gibidir kullanıcısının amacına gore şekillenir.
İyi kullanıcı ile iyiye kotu kullanıcı ile kotuluğe hizmet eder. Fakat Turkiye’nin bu konularda cok hassas davranması gerekiyor. Almanya’da yaşayan yaklaşık 5 milyon gurbetci vatandaşımız var. Adımlar atılırken onlarında duşunulmesi lazım. Turizm acısından değerlendirdiğimiz de ise turizm boyle olaylarda ortamları yumuşatır. Ulkemiz Almanya’dan binlerce turist geliyor. Gelen turistlerle de hicbir problem sıkıntı yaşanmıyor. Turizmi politikayla da karıştırmamak gerekiyor. Politikacılarımızın da bu konularda turizm gibi yumuşatıcı olmalıdır” ifadelerini kullandı.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Turizmcilerden Bild'e tepki