Turkcell ve Biletix işbirliğiyle artık ‘Biletim Cepte’ Biletler artık cebe gelecek Turkcell’in mobil bilet servisi “Biletim Cepte” Biletix işbirliği ile cep telefonu kullanıcılarına eğlence dunyasının kapılarını sonuna kadar acıyor. Biletim Cepte servisi ile biletler cep telefonuna SMS olarak geliyor ve etkinlik mekÂnına girerken gorevlinin akıllı telefonundaki uygulama ile doğrulanıyor. Servisten tum operatorlerin aboneleri faydalanabiliyor Biletix işbirliği ile Turkcell’in “Biletim Cepte” servisi sadece Turkcell değil, tum cep telefonu kullanıcısı eğlence tutkunlarına hizmet vermeye başladı. Turkiye’nin eğlence ve spor etkinlikleri alanında lider biletleme firması Biletix, bundan boyle kullanıcılarına mobil bilet seceneği sunacak. “Biletim Cepte” servisi, internet ya da mobil cihazlar uzerinden kolayca satın alınabilen biletler icin teslimat sorununu da ortadan kaldıracak. Boylelikle Biletix muşterileri ozel teslimat noktalarına gitmek ya da etkinlik girişinde kuyruk beklemek zorunda kalmayacak. Kağıt bilete gerek yok Turkcell ve Biletix’in ortak basın toplantısı ile duyurduğu işbirliği sayesinde Biletix’ten satın alnınan biletler, kullanıcının “Biletim Cepte” seceneğini tercih etmesi durumunda, cep telefonuna SMS olarak geliyor. Biletix muşterilerinin etkinliği girebilmesi icin gelen SMS’teki kodu etkinlik mekÂnına girişte gorevlinin akıllı telefonuna okutması yeterli. Herhangi bir abonelik gerektirmeyen Biletim Cepte servisinden tum operatorlerin aboneleri yararlanabiliyor. Tum cep telefonu modelleriyle uyumlu olan servisi kullanmak icin akıllı telefona ihtiyac yok. İlk etapta secili etkinliklerde gecerli olacak uygulamanın kısa sure icerisinde cok daha yaygınlaştırılması hedefleniyor.” Semih İncedayı: Biletim Cepte kolaylığı hayatımızın vazgecilmezi olacak Turkcell Urun ve Servislerden Sorumlu Genel Mudur Yardımcısı Semih İncedayı, toplantıda yaptığı konuşmada şunları soyledi: “Turkcell’de bizim 7/24 yanıtlarını bulmak icin calıştığımız birkac soru var: ‘Teknoloji ile insan hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz?’, ‘İnsan hayatına değer katan teknolojileri muşterilerimize nasıl sunabiliriz?’, ‘Hangi teknolojilerden faydalanarak muşterilerimizi ayrıcalıklı kılabiliriz?’…Dunyada her gun teknolojinin insan hayatını olumlu yonde değiştirmesini sağlayan yeni yontemler geliştiriliyor. Turkiye’de de bu işin oncusu Turkcell. Hem dunyadaki en son teknolojileri takip edip ulkemize taşıyor, hem de kendi geliştirdiğimiz inovatif urun ve servislerle dunya capında ilklere imza atıyoruz.” Semih İncedayı, bu kez de mobil bilet alanında onemli bir adım attıklarını ifade ederek şoyle devam etti: “Biletix iş birliğimiz sayesinde eğlence sektorunde yepyeni bir kapı acılıyor. Artık cep telefonunuza gelecek bilet teslimat noktalarına yapacağınız ziyaretleri ortadan kaldırdığı gibi bileti unutma ya da kaybetme derdine de son veriyor. Mobil bilet uygulamasını daha once Turkiye A-Milli Takım macları, FIFA U20 ve gnctrkcll Acık Hava Sineması etkinliklerinde pilot olarak gercekleştirmiştik. Şimdi de Biletim Cepte ile eğlence sektorunden başlayarak bilet sağlayan butun sektorlere actık. Bu alandaki ilk uygulamamız olan Biletix iş birliğimizi bu bakımdan cok onemsiyor ve yakın zamanda mobil odeme ve Turkcell kanallarından bilet satışı ile bu hizmeti genişletmeyi planlıyoruz. Hedefimiz Biletim Cepte servisini bilet gonderiminde kolaylık isteyen butun sektorlerin kullanımına sunmak. Cok kısa sure icerisinde Biletim Cepte kolaylığının hepimiz icin vazgecilmez hale geleceğine ve kağıt bilet doneminin sona ereceğine inanıyoruz. ” Biletix Genel Muduru M.Kemal Erdine ise ”Biletix olarak, sektorde 14’uncu yılımızı doldurduk. Kurulduğumuz tarih olan 2000 yılından beri e-ticaretin ilk ve yenilikci firmalarının aralarında yer aldık. Dunyada e-ticaret siteleri arasında ilk 10’da bulunan Ticketmaster’ın Turkiye temsilcisi olarak, e-ticaretin aktif olarak kullanılmasında etkin rol oynayarak sektorun genişlemesini sağlayan başlıca aktorlerden biri olduk. Tum bunları yaparken, uluslararası pazarları ve yurticindeki gelişmeleri hep yakından takip ettik. Uluslararası pazarlarda gelişen yeni teknoloji ve cozumleri, Turk tuketicisinin ihtiyacları paralelinde bazen bire bir bazen de adapte etmek suretiyle kendilerine ulaştırdık. İnternet sitemizin yanı sıra, kiosklarımız, akıllı telefon ve Mobil Cuzdan gibi uygulamalarımızla eğlence tutkunlarına her daim yeni cozumler sunuyoruz. Turkcell ile son işbirliğimiz olan “Biletim Cepte” servisi ile tum cep telefonu kullanıcılarına Biletix’in geniş etkinlik ağına erişim imkanı sağlarken, kağıt tuketimini de en aza indirerek doğa dostu bir kuruluş olarak bir adım daha atmış bulunmaktan kıvanc duyuyoruz.” dedi. Biletix Hakkında Uluslararası biletleme firması Ticketmaster iştiraki olan Biletix, bir Live Nation Entertainment şirketidir. Her yıl, 400’un uzerinde etkinlik organizatoru tarafından duzenlenen 7.000’den fazla etkinlik icin, değeri 90 milyon USD’ın uzerinde ve 4 milyon adetten fazla bilet satışı Biletix uzerinden gercekleştirilmektedir. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da bulunan yonetim ofisleriyle tum Turkiye capında hizmet sunan Biletix, bu hizmetini odullu web sitesi (www.biletix.com), cağrı merkezi (0 216 556 98 00), sayıları 60’ı aşan perakende satış noktaları, banka ATM ağları ve kendisine ait mobil biletleme platformları aracılığıyla gercekleştirir. __________________