Kontor dolandırıcılarının son numarası Dikkat:Kontor Dolandırıcılarının Yeni Numarası Tam 1650 Kontor Dolandırılan Aboneler SON yıllarda polis ve askerin adını kullanarak kontor dolandırıcılığı yapanlar, şimdi de ‘Ergenekon teror orgutu' operasyonunun adını kullanarak kontor dolandırıcılığı yaptı. Sakarya Muzisyen Derneği Başkanı Sefer Beyenal'ı telefonla arayan kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kimliği mechul kişiler ‘Fazla konuşma seni Ergenekondan iceri atarım’ diyerek 1650 kontor aldı. Sapanca'daki bir etkinlikte gecen hafta gorev yaptığı sırada telefonla arandığını soyleyen Muzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal, Ankara Emniyet Mudurluğu'nden aradığını soyledi. Beyenal, şoyle dedi: “Telefon numaramı soyledikten sonra ‘Albayın eşine kufur edilmiş, kredi kartınız da kopyalanmış. Size yardımcı olmak istiyoruz’ dedi. O anda bunların sahtekarlık icin aradığını duşunemedim. Telefondan telsiz sesleri de geliyordu. Sonra bana ‘Seni savcıma bağlayacağım’ dedi. Kısa sure sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişi telefonu aldı. Bana, albayın eşini tehdit ettiğimi, kredi kartımın kopyalandığını belirterek soruşturma icin kontor gondermemi istedi. O an bunların sahtekarlık olacağını duşunemedim.” Emniyet Genel Mudurluğu'nden kontor dolandırıcılığıyla ilgili daha once cep telefonuna uyarı mesajı geldiğini soyleyen Beyanal sozlerini şoyle surdurdu: “Kendisini savcı olarak tanıtan kişi benim Emniyet Mudurluğu'ne gitmemem icin de uyarıda bulundu. Bana ‘Bazı polisler de bu işin icinde ortak. Sakın onlara bilgi vermeyin. Fazla konuşma seni Ergenekon'dan iceri atarım’ dedi. Korktum. Benden kontor alıp kodlarini bildirmemi istedi. Bende yaklaşık 5 saat boyunca borc para alarak toplam 1650 kontor gonderdim. Daha sonra Emniyet Mudurluğu'ne giderek şikayette bulundum. Beni arayan sabit ve kontorlu 2 telefon telefonu aradık. Ancak telefonların iptal edildiğini oğrendik. Şimdi polis araştırıyor.” __________________