ABD’nin en iyi universitelerinden dunyaca unlu profesorler, artık Turkcell Akademi’de... Turkcell Akademi ve Coursera işbirliği ile dunyanın bilgisi Turkce • Turkcell Akademi; Stanford, UPENN, Brown, Columbia gibi ABD’nin saygın universiteleri ve profesorleri tarafından hazırlanan online eğitim platformu Coursera ile değerli bir işbirliği başlattı. • İngilizce bilmeyenlerin de dunyanın bilgisine kolaylıkla ulaşmasını hedefleyen işbirliği kapsamında eğitim programları Turkceleştirilerek ucretsiz olarak erişime sunuldu. • Turkce ve altyazılı Coursera eğitimleri, ilk etapta 2 Haziran’da, “Michigan Universitesi- Model Duşunme” ve “Koc Universitesi- Cok Değişkenli Fonksiyonlarda Turev ve Entegral” eğitimleri ile başlıyor. Eğitimleri tamamlayanlar, tum dunyadan oğrencilerle aynı anda bu universitelerin sertifikasını almaya hak kazanacaklar. • Turkcell Akademi, Turkiye’de oğrenciler, profesyoneller ve kendini eğitmeye acık herkes icin dunyanın en saygun universitelerinin eğitim iceriğine rahatlıkla ulaşmayı mumkun hale getiriyor. Kısa sure once dijitalleşerek sahip olduğu bilgi birikimini ve dunyanın onde gelen eğitim kuruluşlarının iceriklerini milyonların erişimine acan Turkcell Akademi, dunyanın en iyi universiteleri ve eğitimcileri tarafından sunulan 600’un uzerinde dersle 190 ulkeden oğrenciye ulaşan online eğitim platformu Coursera iceriklerini Turkce olarak sunuyor. Coursera ile yapılan işbirliğiyle www.turkcell.com.tr/akademi adresine giren herkes ilk aşamada “Model Duşunme” ve “Cok Değişkenli Fonksiyonlarda Turev ve Entegral” eğitimlerine Turkce altyazılı ve ucretsiz olarak erişecek. Turkceleştirilmesi hedeflenen eğitimler arasında psikolojiden oyun teorisine, mobil uygulama geliştirmeden modern muziğe uzanan geniş bir yelpaze mevcut. Yakın donemde, Turkcell Akademi’de acılacak yeni eğitimler arasında UPENN Universitesi’nden “Oyunlaştırma” ve Rice Universitesi’nden “Python’da İnteraktif Programlamaya Giriş” gibi başlıklar olacak. İngilizce bilmeyenlerin de dunyanın en seckin universitelerinden en değerli eğitmenlerin sunduğu farklı disiplinlerdeki eğitim iceriklerine ulaşmasını sağlayan işbirliği, universite ve bolum seciminde kararsız oğrenciler; uzmanlık alanını farklılaştırmak isteyen profesyoneller, herhangi bir alanda yetkinlik edinmek ya da yetkinliğini geliştirmek isteyen herkes icin onemli fırsatlar sunuyor. Surekli zenginleşen icerik Turkcell Akademi Direktoru Banu İşci Sezen, “Turkcell Akademi’yi dijitalleştirme kararımızın ardından bu platformu sadece kendi bilgi birikimimizle sınırlamayarak, dunyanın onde gelen eğitim kuruluşlarıyla işbirlikleriyle, - surekli zenginleştirmek uzere yola cıktık. Turkcell Akademi ile Turkiye’nin eğitim gelişimine katkıda bulunmak amacıyla cıktığımız bu yolda, dunyayı eğitmeye gonul vermiş global bir partneri daha aramıza katmış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Dunyanın en saygın universiteleriyle 190 ulkeden yaklaşık 7 milyon oğrenciyi eğiten Coursera ile olan işbirliğimiz sayesinde dunyanın bilgisi artık Turkce! Hedefimiz tum dunyaya acık olan bilgiyi Turkceleştirerek Turkiye’mize değer katmak. Kendini geliştirmek isteyen, farklı alanlardaki bircok eğitime ulaşmak isteyen genclerimiz, profesyonellerimiz; dunyanın saygın eğitim kurumları ve en iyi profesorleri tarafından eğitilme fırsatına ulaşabilecek ve eğitimin sonunda da dunyanın en saygın universitelerinden sertifikalarını alarak kariyerlerinde fark yaratabilecekler. Coursera tum Turkiye’ye acık olacak “Bu eğitimler, Turkcell’in ustun network altyapısı sayesinde 7 gun 24 saat, her yerden ulaşılabilir, ucretsiz ve herkese acık. Bu guzel işbirliğinden doğan ilk eğitim olan “Model Duşunme”ye Michigan Universitesi profesoru Scott E. Page’in anlatımı ile Turkce alt yazılı olarak dileyen herkes, hemen katılabilir ve oğrenmeye başlayabilir. Coursera ile işbirliğinin yanı sıra dunyada onde gelen dil oğrenme portaliyle işbirliğimiz sayesinde tum Turkcell’lilere İngilizceyi guvenilir bir kaynaktan ve cok etkili bir oğrenme metoduyla sunmaya devam ediyoruz. Kısa sure once universiteye hazırlanan genclerin ihtiyaclarını dinleyerek hazırladığımız ucretsiz YGS, LYS deneme sınavı ve soru bankasını platforma dahil ettik. Gencler, Turkcell Akademi’nin sunduğu platform uzerinden diledikleri gibi sınava hazırlanma imkanına sahip olabiliyor.” Coursera Kurucusu ve Başkanı Daphne Koller, ise, “Mobil teknoloji artık kuresel olcekte 6 milyar kişinin gunluk hayatının bir parcası ve yeni kitlelerin bilgiye erişimini sağlayarak hayatları ve toplumları değiştirmenin en ideal kanallarından biri haline geliyor. Bizim eğitime dayalı gelecek vizyonumuzu paylaşan ve milyonlarca Turk kullanıcıya erişmemizi sağlayacak olan Turkcell gibi bir şirketle calışmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Umarız bu ortaklık ve Koc Universitesi gibi kurumlarla iceriği yerelleştirme cabamız dunyanın diğer bolgelerinde bilgiyi nasıl geniş kitlelerle ulaştırabileceğimiz konusunda bir model olur dedi.” Stanford’lu profesorlerden kaliteli eğitimi dunyaya yaymayı hedefleyen platform Stanford Universitesi’nden iki profesor tarafından kurulan Coursera, tum dunyaya ust duzeyde eğitim goturme misyonuyla hareket eden bir eğitim platformu. Dunyanın onde gelen universiteleri ve eğitimcilerinin online eğitim iceriklerini ucretsiz olarak paylaşıma sunan Coursera, video derslerin yanı sıra interaktif icerikleri ve kuresel oğrenciler ağı ile diğer online eğitim organlarından ayrılıyor. Dunyada 190 ulkeden 7,4 milyon oğrenciye 600’un uzerinde başlıkta ders seceneği sunan Coursera’nın halihazırda Turkiye’de 46 bin kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Turkiye’de en populer ders başlıkları arasında “Sosyal Psikoloji”, “Oyun Teorisi”, “Oyunlaştırma”, “Android İcin Mobil Uygulama Geliştirme Programları”, “İrrasyonel Davranışlara Giriş”, “Muhendisliğe Başlangıc”, “Yaratıcılık, İnovasyon Ve Değişim”, “Yaratıcı, Ciddi Ve Eğlenceli Android Uygulamaları Teknikleri”, “Psikolojiye Giriş” Ve “Programcılık Eğitimi: Temel Prensipler” yer alıyor. Turkcell’lilere ozel icerikler Turkcell Akademi’de tum eğitimler 35 milyon Turkcell’liye acık ve ucretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine uye girişi yapmak icin Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazıp gondermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli oluyor. __________________