Turkcell Akademi’ye, Mukemmelliyet ve İnovasyon Odulu Turkcell Akademi, CorpU’dan beşinci kez odulle dondu Turkcell Akademi, Corporate University Xchange tarafından dunyadaki en başarılı şirket ici eğitim ve yetenek programlarına verilen “CorpU Mukemmelliyet ve İnovasyon Odulleri”nde bir kez daha odule layık goruldu. Dunya capında en iyi kurumsal universitelerin katıldığı yarışmada Turkcell Akademi Yetenek Havuzu Gelişim Programı ile “Liderlik Gelişimi” kategorisinde birinciliği elde etti. Turkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, eğitim ve gelişim dunyasında calışanlarına yatırım yapma vizyonuyla hayata gecirdiği bilgi yonetimi ve gelişim merkezi Turkcell Akademi ile bir odul daha kazandı. Şirket ici eğitim ve yetenek programlarının değerlendirildiği “Corporate University Xchange Mukemmeliyet ve İnovasyon Odulleri” (CorpU Mukemmeliyet Odulleri), 1-3 Haziran 2014 tarihlerinde CorpU Global Leadership Congress 2014 kapsamında Georgetown Universitesi’nde gercekleştirilen torenle sahiplerini buldu. Turkcell Akademi, “Yetenek Havuzu Gelişim Programı” (TEMBA-Turkcell Executive MBA) ile “Liderlik Gelişimi” kategorisinde dunya devlerini geride bırakarak birincilik odulunun sahibi oldu. Geleceğin liderlerini geliştiren program Turkcell Akademi’nin, ustun performans grubundaki calışanlarına yonelik gercekleştirdiği TEMBA, 2013 yılında Koc Universitesi İşletme Fakultesi Executive Education işbirliğiyle hayata gecirildi. Turkcell Grup ust yonetiminin sponsorluğunda yapılan ve gercek iş projeleri ile desteklenen TEMBA’da danışmanlar ve akademisyenlerden oluşan bir kadro ile stratejiden finansa, kişisel gelişimden pazarlamaya uzanan bir yelpazede eğitimler veriliyor. Odevler, projeler gibi farklı eğitim metotlarını iceren TEMBA sayesinde Turkcell’i başarıya taşıyan liderlerin gelişimi ve iş cıktıklarına kattıkları değer etkin bir şekilde yonetiliyor. “Başarımızın surekliliği, kazandığımız odullerle teyit ediliyor” Turkcell Akademi Bolum Yoneticisi Banu İşci Sezen, “Turkcell Akademi’nin başarısı ve bu başarının surekliliği her sene CorpU gibi saygın bir kurum tarafından layık gorulduğumuz odullerle bir kez daha teyit ediliyor. İnsana yatırım yapma felsefemizin sonucları başarılı iş sonuclarımıza da yansıyor. Ayrıca uluslararası alandaki bu odulleri kazanarak Turkiye’yi temsil ediyor olmanın sorumluluğunu da mutlulukla taşıyoruz. Gittikce buyuyen ve artık tum Turkiye’nin hizmetinde olan Turkcell Akademi’nin onumuzdeki donemde daha da buyuk başarılara imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu. Beşinci odul… Corpu’dan bu yıl beşinci kez odulle donen Turkcell Akademi’nin daha once odule layık gorulduğu kategoriler arasında oğrenim teknolojileri, lansman, liderlik ve şirket stratejilerine katkı yer alıyor. Son olarak gecen yıl “Liderlik” ve “Şirket Stratejilerine Katkı” kategorilerinde iki ayrı programla oğrenmede mukemmellik odulunun sahibi olmuş: odul kapsamındaki liderlik programı “dunya capında en iyi uygulama” olarak belirlenmişti. CorpU Mukemmeliyet ve Yaratıcılık Odulleri, şirketlerin şirket ici eğitim ve yetenek programlarını değerlendiren koklu ve tarafsız bir organizasyon. Johnson & Johnson, Hitachi Data Systems, Shell Oil, UPS, Symantec gibi prestijli firmaların yetkililerinden oluşan bağımsız juri kurulu, şirketlerin ve kamu kuruluşlarının calışan performansını arttırmak icin uygulamaya koydukları eğitim programlarını araştırarak en iyileri odullendiriyorlar. Corporate University Xchange Hakkında Corporate University Xchange, eğitim ve yetenek konularında ust duzey yoneticilik yapan azalardan oluşuyor. 1997’de kurulan oluşumun uyeleri bu konuda yapılan en son araştırmalara ulaşmak ve uyeler arası eşdeğer bir iletişim ağına girebilmek icin bir aidat oduyorlar. Kuruluş, sorunlara cozum bulmada en onemli şeyin benzer tecrubelerden gecmiş ust duzey yoneticilerin kendi aralarında yarattığı beyin fırtınası olduğu inancıyla calışmalarını surduruyor. (http://www.corpu.com) __________________