Binlerce Kardelen daha oğretmen, doktor, muhendis ve avukat olup topluma hizmet ediyor Turkcell’in binlerce Kardeleni mezuniyet sevinci yaşıyor Turkcell’in Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde yuruttuğu Kardelenler projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Kardelenler bursuyla eğitim hayatlarına devam eden kız oğrencilerden 1700’u liseden, 130’u universiteden mezun oldu. Turkcell’in, Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız cocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yuruttuğu Kardelenler projesi, 2013-2014 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte mezunlarını verdi. Bu sene 14. yılını dolduran proje kapsamında Turkiye’nin dort bir yanında 1700 Kardelen liseden, 130 Kardelen ise universiteden mezun oldu. Bir eğitim donemi daha mutlu bitti Turkcell Genel Mudur Yardımcısı Burak Sevilengul, “Mezuniyet, heyecanla beklediğimiz bir donem. Cunku her eğitim yılının sonunda, mezun olan Kardelenlerimizin cizdiği bir mutluluk tablosu cıkıyor ortaya. Bu sene de lise ve universiteden mezun olan binlerce kızımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye donup baktığımızda bir hayli yol almış olduğumuzu gormek cok guzel. 14 sene icinde 17 bin kızımız lise, 2 bin kızımız universite mezunu oldu. Hali hazırda Kardelenler projemizle verdiğimiz burs sayısı 100 bini gecti ve her yıl binlerce kızımıza burs vermeye devam ediyoruz. Kardelenlerimizin oğretmen, doktor, muhendis, avukat ve hemşire olup topluma hizmet ediyor olması projemizin hedefine ulaştığının gostergesi. Mezun Kardelenlerimizi tebrik ediyor ve daha nice başarılara imza atmalarını diliyorum” dedi. Mezun Kardelenlerin goruşleri: MELTEM KARATAŞ (Muğla): “Hedefim yurt dışında yuksek lisans ve doktora yapmak” Muğla’da maddi imkÂnsızların yanı sıra eğitimin biz kızlar icin ne kadar onemli olduğunun fark edilmediği bir ortamda buyudum. Bu koşullar liseye uc yıl gec başlamama neden oldu. Kardelenler bursuyla lise oğrenimimi birincilikle tamamladım. Yine aynı bursla universite oğrenimimi surdurdum ve bu yıl Dokuz Eylul Universitesi Calışma Ekonomisi ve Endustri İlişkileri Bolumu’nden mezun oldum. İmkÂnsızlıklar icindeki kız cocuklarının eğitim alabilmesine yonelik gelecekte yapacağım projelerde akademisyen olmanın buyuk katkısı olacağına inanıyorum. Bu nedenle akademisyen olmayı hedefliyorum. Ayrıca burs bulabilirsem yurt dışında yuksek lisans ve doktora yapmak istiyorum. YEŞİM AKALP (Adana): “Ulkem icin guzel projelerde yer almak istiyorum” Gazi Universitesi Muhendislik Fakultesi Bilgisayar Muhendisliği bolumunden bu sene mezun oldum. 2005 yılından itibaren yani lise yıllarımdan beri Kardelenler bursu alıyorum. Bu sene KPSS’ye girip bir bilgisayar muhendisi olarak ulkem icin guzel projelerde yer almak istiyorum. Oncelikle kendim ve ailem, daha sonra toplum icin yararlı, guzel işler yapmak istiyorum. Umarım hedeflerime ulaşabilirim. Kardelenler Hakkında Ekonomik nedenlerle oğrenimlerine devam edemeyen kız cocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla 2000 yılında başlatılan projede bugune dek 100.000’i aşkın burs verildi. Proje kapsamında, Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (CYDD), Toplum Gonulluleri Vakfı (TOG) ve Turkiye Engelliler, Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) işbirliğinde liseli, muhendislik fakultelerinde okuyan universiteli ve engelli kız oğrencilere eğitim bursları veriliyor. __________________