Turkcell son 3 yılın teknolojik donuşum haritasını cıkardı
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- Turkcell son 3 yılın teknolojik donuşum haritasını cıkardı
-
11-10-2019, 23:07:18Kayıtlı ÜyeTurkcell son 3 yılın teknolojik donuşum haritasını cıkardı Turkcell’in, şirketlerin mobil teknolojileri kullanarak, daha başarılı, hızlı ve karlı olmalarını sağlamak amacıyla 3 yıl once hayata gecirdiği “Akıllı Şirket” vizyonu Turkiye’deki teknolojik donuşume onculuk ediyor. Turkcell, bu 3 yıllık surecte, şirketlerin başarısına teknolojiyle destek olmak icin 30 ilde 50 binin uzerinde kurumsal muşterisiyle buluştu. Firmaların teknolojiyi ne kadar kullandıklarını McKinsey ile birlikte oluşturduğu “Turkcell Akıllı Şirket” algoritması uzerinden olcumleyen Turkcell, Turkiye’nin teknolojik donuşum haritası niteliğindeki bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Turkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, teknolojik donuşum yolunda şirketlere destek olmak amacıyla 3 yıl once hayata gecirdiği “Akıllı Şirket” vizyonu ile aldığı yolu acıkladı. 3 yıl once “Akıllı Şirket” skorları uzerinden şirketlerin teknoloji kullanımını olcumleyerek Turkiye’nin “Akıllı Şirket” haritasını cıkaran Turkcell, bu sure zarfında 30 ilde 50 binin uzerinde kurumsal muşterisiyle birebir temasa gecti. Anadolu’yu adım adım gezen Turkcell’in desteği ile teknoloji hamlesi gercekleştiren şirketlerin sayısı artarken, 3 yıl icinde “Akıllı Şirket” skorları yukseldi, iller ve sektorlerin teknoloji kullanımları pozitif değişimler gosterdi. Selen Kocabaş: “Teknolojik donuşum onemli bir sınav ” Turkcell Genel Mudur Yardımcısı Selen Kocabaş; “İcinde yaşadığımız bilgi ve mobilite cağında “teknolojik donuşum” tum şirketlerin başarı yolunda vermesi gereken bir sınav. Fark yaratmak, cevik, akıllı, rekabetci ve verimli bir şirket olmak icin teknolojiyi ve mobil iletişimin sunduğu olanakları iş sureclerine entegre etmek gerekiyor. Turkiye kurumlarımızın, şirketlerimizin yatırımları, teknolojileriyle buyuyor, gelişiyor. Şirketlerimizin gelişiminde akıllı şirket, mobil şirket, gercek zamanlı şirket olmaları icin her birine ozel cozum sunmak yıllardır onceliğimiz. Ustun altyapımızla, servislerimizle, en buyuk saha ve cağrı merkezleri ekipleriyle mucadelelerinde yanlarındayız. Bugun mobil iletişim sektorunde ve kurumsal pazarda lideriz, 520 bini aşkın şirkete hizmet veriyoruz. Turkiye’nin başarılı şirketlerine baktığımızda her 10 başarılı şirketten 9’unun Turkcell ile calıştığını goruyoruz. Muşterilerimizin duyduğu guven omuzlarımıza onemli bir sorumluluk yukluyor. Eğer calıştığımız şirketlerde ve dolayısıyla Turkiye’de teknolojik donuşum gerekiyorsa, elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor diye duşunduk ve 3 yıl once “Akıllı Şirket” vizyonunu hayata gecirdik. Sizlerle paylaştığımız “akıllı şirket skorları “ ile teknolojik olarak gelişim endekslerini il bazında dahi sizlerle paylaşmanın, birbirimizden oğrenerek gelişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tum şirketler bu fırsatı yakalasın. Bu yonde calışmalarımız onumuzdeki donemde de aynı hızıyla surecek” dedi. Ozel bir algoritmayla il ve şirket bazında “Akıllı Şirket” skorları hesaplandı Turkcell 3 yıl once şirketlerin teknoloji kullanımını olcumleyebilmek uzere bir algoritma geliştirdi. “Akıllı Şirket” skorunun hesaplanabilmesi icin 4 temel kategoride (Temel haberleşme, bilgiye erişim, iş/varlık yonetimi, muşteri yonetimi) kriterler belirlendi ve şirketler bu kriterlere gore değerlendirildi. Ayrıca şirketlere, mobil teknoloji kullanımında yol gostermek uzere Turkcell’in Uzman Proje ve Muşteri Yoneticileri ucretsiz danışmanlık hizmeti de verdi. Bu sayede 2011’den bu yana toplam 20 binin uzerinde şirketle ozel proje uretildi. Bu sayede şirketler, mobil teknoloji kullanım oranlarını olcumledi, kendi sektorlerinde ve kendi buyukluklerindeki diğer şirketlerle skorlarını karşılaştırarak, guclu ve gelişime acık alanlarını gorme ve iyileştirme fırsatı yakaladı. Turkiye’nin “Akıllı Şirket” haritası 3 yılda değişim gosterdi “Akıllı Şirket” skorları il bazında değerlendirildiğinde Turkiye’nin ve şirketlerin teknoloji kullanım haritalarının zaman icinde değişim gosterdiği goruldu. İzmir, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin illerinde şirketlerin teknoloji donuşumleri ivme kazandı ve listede daha ust sıralara oturdular. Orneğin, Turizm sektorunde iş verimliliğini ve takibini arttırmak amacıyla, yaygın tablet, saha yonetim cozumleri ve akıllı telefon kullanımı ile birlikte, Antalya Akıllı Şirket skorunda sıcrama yaptı. Mobil interneti, M2M ve pazarlama cozumlerini daha yoğun olarak kullanmaya başlayan İzmir, Bursa ve Konya ise listede on sıralara yukselmeyi başardı. Sektor bazında değerlendirildiğinde ise ozellikle enerji sektorunde bir sıcrama gercekleştirildiği acıkca goruluyor. 3 yıl onceki “İlk 10” listesinde yer almayan “Kamu ve Devlet Kurumları”nın da makineler arası iletişim (M2M) ve pazarlama cozumleri ile vatandaşa ulaşarak ve yeni hizmetler sunarak teknolojiyi daha fazla kullanıp listeye girmesi dikkat cekici. Şirketlerde teknoloji kullanımı her gecen gun artıyor Sadece 2014’un ilk yarısında 5.000’in uzerinde şirket Akıllı Bulut, Mobil Pazarlama, Akıllı Enerji, Akıllı Faks, Video Konferans, İşin Cebinde Calsın, gibi cozumlerle işlerini tamamen mobilden yonetme yoluna gitti. Buyuk ilgi goren Arac Takip cozumunde, 500 bin adet araca ulaşıldı ve bu alanda Turkiye Avrupa’da 1.’liğine yukseldi. En mobil il: İstanbul; en mobil sektor: Finans 2011’de hazırlanan Turkcell Mobil Şirket Haritasında en mobil iller: 1. İstanbul, 2. Ankara, 3. Sakarya, 4. İzmir, 5. Kocaeli, 6. Bursa, 7. Antalya, 8. Adana, 9. Gaziantep, 10. Mersin olmuştu. 2014 itibarı ile bu tablo şu şekilde şekillendi: 1. İstanbul 2. Ankara 3. İzmir 4. Antalya 5. Bursa 6. Kocaeli 7. Konya 8. Adana 9. Mersin 10. Gaziantep. Turkiye’nin en mobil sektorleri ise 2011’de şoyle sıralanıyordu: 1. Finans, 2. Endustri-Uretim 3. İnşaat, 4. Hızlı Tuketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Medya-Reklam. Bu tablo 2014’te 1. Finans, 2. Endustri-Uretim, 3. Enerji, 4. Hızlı Tuketim Malzemeleri, 5. Tekstil, 6. Lojistik, 7. Eğitim, 8. Sağlık, 9. Bilgi Teknolojileri, 10. Kamu ve Devlet olarak sıralandı. Sayılarla 1 gunde Turkcell Kurumsal • 2200 kurumsal satış calışanı • 1000 cağrı merkezi calışanı • Turkcell İletişim Merkezleri’ne bir gunde 130 bin kurumsal muşteri ziyareti • 4 bin TIM de işlem • 20 bin kurumsal muşteri web sitesi ziyareti • Karşılanan cağrı 15 bin • 450 bin online işlem • Gelen SMS sayısı 90 bin • 5 bin IVR muşterisi __________________