Akademisi ve teknolojisiyle bilgiyi herkesin erişimine acan Turkcell dijital eğitime damgasını vurdu Turkcell Dijital Akademi’de 1 milyon kişi eğitim aldı, en cok ilgiyi İngilizce gordu • Eğitim alanında cığır acan ve ulkemizde bir ilk olma ozelliği taşıyan Turkcell Dijital Akademi, lansmanının ardından ilk 6 ayda buyuk ilgi gordu. • 143 ulkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaretin gercekleştiği sitede, 100 farklı eğitmenden toplam 450 saati aşkın eğitim iceriği bulunuyor. • İceriği surekli gelişen Dijital Akademi KPSS eğitimi, YGS ve LYS soru bankaları, deneme sınavları, sınav cozumleri, bolum tanıtımları, rehberlik eğitimleri ile 300.000’den fazla genci hayatlarındaki bu onemli aşamaya hazırladı. • Dunyanın onde gelen İngilizce eğitim platformları ile işbirliğine giden Turkcell Dijital Akademi’nin en cok talep goren kategorilerinden biri de tamamen ucretsiz olan İngilizce eğitimler oldu. Gectiğimiz aylarda devreye sokulan İngilizce moduller sayesinde tum seviyelerde 140 binin uzerinde kişi İngilizce eğitim aldı. Turkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in 6 ay once “bilgiyi milyonların erişimine acmak” amacıyla dijitalleştirdiği kurumsal universitesi Turkcell Akademi, 7’den 70’e kendini geliştirmek isteyen herkesin başvurduğu onemli bir kaynak haline geldi. Profesyoneller, gencler ve bilgiye ulaşmak isteyenlerin eğitimlere zaman ve mekÂndan bağımsız olarak, her an her yerden kolaylıkla ulaşabildiği platformda icerik her gecen gun ziyaretcilerin ihtiyaclarına gore daha da zenginleşiyor. 6 ayda 143 ulkeden 1 milyon 300 binden fazla ziyaret sayısını aşan site, İngilizce, sınavlara hazırlık, profesyonel gelişim gibi kategorilerde yuzbinleri eğitmeye devam ediyor. İşci Sezen: “Gercek bir ihtiyacı en iyi şekilde karşıladık” Turkcell Genel Mudur Yardımcısı Banu İşci Sezen, “Kısa sure once, bilgiyi milyonlara acma hedefiyle 2006’dan bu yana ortaya koyduğumuz bilgi birikimini diğer deyişle Turkcell Akademi’yi dijitalleştirdik. Gorduğumuz yoğun ilgi, gercek bir ihtiyacı en iyi şekilde karşıladığımızın bir gostergesi. 6 aylık bu surecte insanlara “Nasıl bir eğitim hayal ediyorsunuz, hangi iceriklere ihtiyac duyuyorsunuz?” sorularını yonelterek, işbirliklerimizi genişletmeyi, iceriğimizi her gecen gun daha da zenginleştirmeyi başardık. Sitemizi ziyaret edip aldıkları eğitimlerle iş bulduklarını ileten genclerimiz, mutluluğumuzu daha da artırıyor. Bu muthiş eğitim fırsatının kapısı başta 35 milyon Turkcell’li olmak uzere herkese acık. Turkcell Dijital Akademi ile insanımız icin değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi. Akademi’yle İngilizce seferberliği başladı Tum Turkcell abonelerinin ucretsiz bicimde erişebildiği Turkcell Akademi’nin sitesinde en cok ilgi goren kategoriler İngilizce, Teknoloji, Kişisel Gelişim ve universite sınavları icin Tercih Robotu oldu. En cok tıklanan video icerikleri ise İngilizce Akıllı cihaz tanıtımları, MS Office eğitimleri ve Android kurulumu oldu. Dunyanın en onemli İngilizce eğitim platformlarından biri olan Papagaei ile iş birliğine giden Turkcell Akademi’de 100 binden fazla kişi başlangıc, 25 bini aşkın kişi orta, 15 binin uzerinde kişi ise ileri seviyede dil eğitimlerini tamamladı. Bir başka işbirliği de dunyanın en iyi universiteleri ve eğitimcileri tarafından sunulan 600’un uzerinde dersle 190 ulkeden oğrenciye ulaşan online eğitim platformu Coursera ile gercekleştirildi. Turkcell Akademi’den Turkce verilen dersler sayesinde, dunyada 7.4 milyon oğrencisi bulunan Coursera’ya, Turkiye’den katılımlar 6 ayda % 25 oranında arttı. Universiteye Akademi’yle hazırlanıp hangi okula gideceklerini Tercih Robotu’na sordular Turkcell universite sınavlarına girecek olan yaklaşık 1,5 milyon oğrenciyi de unutmadı. Universiteye hazırlanan genclere sağlıklı bir icerik sunulması icin 50 yıllık deneyim ve birikime sahip Fen Bilimleri Kurumları ile işbirliğine gidildi. YGS ve LYS icin soru bankaları, deneme sınavları, sınav cozumleri, bolum tanıtımları, rehberlik eğitimleri gibi moduller genclerin hizmetine sunuldu. Sınavların sonucunda oğrenciler, hangi universite ve bolumleri tercih etmeleri gerektiğini puanlarını girerek Tercih Robotu’na sordular. 2014’te KPSS’ye 5.7 milyon kişinin girmesi beklenen KPPS sınavı icin de Turkcell Dijital Akademi’de deneme sınavları ve icerikler oluşturuldu. 300 binin uzerinde aday, hayatlarında onemli bir yer teşkil eden bu sınavlara Turkcell Akademi ile hazırlandı. Sunulan icerik 19 gun aralıksız eğitime eşdeğer Turkcell Akademi’nin sunduğu 450 saatin uzerinde video iceriği yaklaşık 19 gun aralıksız bicimde eğitim almaya eşdeğer. Eğitim videoları en cok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri ve Konya illerinde izlendi. Toplamda 14 bin saat video izlendi, 3 milyondan fazla kez sayfa goruntulenmesi gercekleşti. 10 bin kişinin Turkcell Akademi mobil uygulaması uzerinden eğitimlere ulaştığı sitedeki eğitimlerin sayısı da her gecen gun artmaya devam ediyor. Uye olmak cok kolay Turkcell Akademi’de eğitimler 35 milyon Turkcell’liye acık ve ucretsiz. Turkcell’lilerin web sitesine (www.turkcell.com.tr/Akademi) uye girişi yapmak gerekiyor. Bunun icin Turkcell’lilerin 2222’ye SIFRE yazıp gondermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli oluyor. __________________