Turkcell’li Milliler Havuzdan Rekorlarla Cıktı Havuzda ‘Baltimore Bereketi’ Turkcell’in desteklediği yuzme projesi kapsamında dunyaca unlu yuzucu Michael Phelps’in antrenoru Bob Bowman tarafından Baltimore’da calıştırılan 5 milli yuzucumuz 6 Turkiye rekoru ve 10 altın madalya ile Turkcell Turkiye Yuzme Şampiyonası’na damga vurdu, 2016 Olimpiyatları oncesi Turk yuzmesine umut oldu Turk sporunun en buyuk destekcilerinden Turkcell’in, Genclik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Turkiye Yuzme Federasyonu işbirliği ile Turk yuzmesinin geliştirilmesine yonelik gectiğimiz yıl hayata gecirilen projenin ilk sınavından rekorlar cıktı. Turkcell Turkiye Yuzme Şampiyonası’na kapsamında dunyaca unlu yuzucu Michael Phelps’in antrenoru Bob Bowman ile ABD’nin Baltimore şehrinde 6 ay eğitim goren 5 milli sporcumuz Doğa Celik, Alpkan Ornek, Nezir Karap, Kaan Ozcan ve Samet Alkan, 6 Turkiye rekoru ve 9 altın madalyayla 2016 Olimpiyatları yolunda bireysel performanslarında onemli bir aşama kaydettiklerini gosterdiler. Sureyya Ciliv, şampiyonlara madalyalarını verdi 24 ilden 73 takımın katıldığı ve 404 erkek- 191 bayan toplam 595 yuzucunun mucadele ettiği Turkcell Turkiye Yuzme Şampiyonası birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Yarışmalar sonunda, Turkcell Genel Muduru Sureyya Ciliv, dereceye giren yuzuculere madalyalarını takdim etti. Rekorlar ard arda geldi Baltimore’da eğitim alan milli sporcularımızdan Nezir Karap, acık yaş kategorisinde 400, 800 ve 1500 metre serbest stilde, Samet Alkan, 15-16 yaş kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karışıkta, bir diğer milli sporcumuz Doğa Celik, acık yaşta 200 metre serbestte Turkiye Rekoru kırdılar. Ayrıca, acık yaş kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karışıkta Alpkan Ornek ve 15-16 yaş kategorisinde 200 metre serbestte Samet Alkan altın madalyaya ulaştılar. Turkcell Akıllı Kadınlar Kulubu emektar anneleri de unutmadı Turkcell Akıllı Kadınlar Kulubu tarafından 5 gun boyunca Gencler kategorisinde şampiyonada en yuksek FIN puanını elde eden iki sporcu, annesiyle birlikte Almanya'nın başkenti Berlin’deki Avrupa Yuzme Şampiyonası yarışlarını 20-22 Ağustos tarihlerinde yerinde izleme fırsatı elde etti. Ayrıca Akıllı Kadınlar Kulubu, yarışları tribunde takip eden uc anneye de Samsung Tablet hediye etti. __________________