Diyor ki, sadece muslumanlar cennete gidecek, ama yahudilik, hristiyanlık ve islam ucude allahın dini, şuraya bakalım,
“Şuphesiz o kimseler ki, iman etmiştirler, bir de o kimseler ki Yahudi olmuşturlar, ayrıca Hıristiyanlar ve Sabiiler; Allah’a ve o son gune inanmış, Salih bir amel de işlemişse; onlar icin Rableri nezdinde ecirleri vardır. Onlar uzerine hicbir korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.” (Bakara 62)
“… O kişiler ki, Yahudi olmuşlardır. Bir de o sabiler ile Hıristiyanlar; işte her kim Allah’a ve o son resulune inanır ayrıca Salih bir amel de işlerse, artık onlar uzerine hicbir kork yoktur ve ancak onlar mahzun olmayacaklardır.” (Maide 69)
Bu ayetlerden anlayacağımız o ki peygambere, kıyamet gunune ve allah'a (tanrı'ya) inanan ve ayrıca iyilik yapan herkes cennete gidecek, boylesi bana daha mantıklı geliyor, hangi dinden olursa olsun iyi ve ibadet eden bir insan cehenneme gitmemelidir, bence allah'ta boyle demiş olabilir, muslumanlardan başkası cennete giremez siyasi bir propaganda da olabilir, şeytan işi de olabilir, siz ne duşunuyorsunuz?
EDİT : İslam kelime anlamı ile 'Teslimiyet' , musluman ise 'teslim olan' anlamına geliyor, yani allah'ın tek ve en guclu olduğuna inanmış, butun peygamberlere ve kıyamet gunune inanmış herkes ve bunun icin iyilik ve salih amel işleyen kimse zaten musluman 'teslim olan' (allah'a teslim olmak) olmuş olmaz mı? Muslumanlık dinden ote bir kavram'a da giriyor bence.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Allah aşkına bize bu zamana kadar yalan mı soylendi?