Dunyanın En Guclu 100 Teknoloji İnsanından Biri Turkiye’den
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- Dunyanın En Guclu 100 Teknoloji İnsanından Biri Turkiye’den
-
11-10-2019, 22:53:36Kayıtlı ÜyeGTB Power100 2014 Dunyanın En Guclu 100 Teknoloji İnsanından Biri Turkiye’den Global Telecoms Business dergisi, 2014 yılında teknoloji ve telekomunikasyon alanında dunyanın en guclu 100 ismini belirledi. Turkiye’den listeye giren tek isim Turkcell Genel Muduru Sureyya Ciliv oldu. Teknoloji ve telekomunikasyon dunyasının en guclu isimleri, sektorun en itibarlı yayınlarından Global Telecoms Business dergisi tarafından acıklandı. 2014 yılının en guclu 100 teknoloji insanı listesinde Turkiye’yi temsil etme gururu, Turkcell Genel Muduru Sureyya Ciliv’in oldu. İngiltere merkezli Global Telecoms Business , Sureyya Ciliv’in liderliğinde Turkcell’in kendini yalnızca bir iletişim şirketi olarak değil aynı zamanda farklı urun ve servisler sunan bir teknoloji şirketi olarak tanımladığını vurguladı. Turkcell Akademi ile milyonlara online eğitim imkanının sağlanması, Turkcell’in Turkiye’nin ilk akıllı otomobil platformunu hayata gecirmesi ve Turkcell T serisinin son akıllı telefonu T50’nin satışa sunulması derginin yer verdiği konular arasında yer aldı. “Bu, takım olmanın, Turkcell takımının başarısı” “Turkcell, bizim icin takım ve inovasyon demek. Teknolojiye ve ozellikle inovasyona olan inancımız, butun takımın DNA’sına işlemiş durumda. 2007’de goreve başladığımda Turkcell’in bir teknoloji şirketi olması gerektiğine inanıyordum. Bu vizyonu takım olarak paylaştığımız icin Turkcell’i bugunku konumuna taşıyabildik. Tum ekip olarak odağımıza, insanımıza ve ulkemize fayda sağlayacak inovasyonlar sunmayı aldık. Turkcell’in 20. yılını kutladığımız 2014’te, bu hayalin meyvelerini almanın gururu icindeyiz. İnsanlarımızın hayatına değer katacak, eğitim ve sağlık gibi onemli alanlarda yeni inovasyonlarımızı duyurduk. Yerli akıllı telefon uretimindeki onculuğumuzu surdurduk, Turkcell T50 3 ay boyunca kanalımızda en cok satılan akıllı telefon oldu. GTB Power100 listesinde ismimin dunyanın onde gelen teknoloji insanlarıyla birlikte anılması elbette mutluluk verici. Bu mutluluğu Turkcell ailesiyle paylaşmak ve once teknolojiye sonra da bana olan inancları icin onlara teşekkur etmek isterim.” Telekomunikasyon sektorunun değişimi 2008’den bu yana her yıl yayınlanan listedeki isimler, bağımsız bir juri tarafından seciliyor. Turkcell CEO’su Ciliv daha once de en etkili 100 isim arasında yer almıştı. Birinci sırayı Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg’in aldığı 2014 listesinde, bu yıl altyapı sağlayıcılar ve geleneksel telekom şirketlerinin yanısıra internet trafiği yaratan şirketlerin (OTT) ağırlığı dikkat cekti.Derginin editoru Alan Burkitt-Gray, listedeki değişimi, “Bu yıl jurinin tercihleri, gucun, geleneksel yoneticilerden trafik yaratan internet servis ve icerik sağlayıcılarına (OTT) gectiğini ortaya koyuyor. Artık esas guc gercek bir değişimin yaşanmasını sağlayan bu şirketlerin elinde.” ifadeleriyle acıkladı. __________________